Ξανά κέρδη η Άρσεναλ

Ξανά κέρδη η Άρσεναλ

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Ξανά κέρδη η Άρσεναλ

bet365

Η Άρσεναλ παρέμεινε... πιστή στις συνήθειές της και ανακοίνωσε έσοδα περίπου 17 εκατ. ευρώ μετά φόρων για το πρώτο μισό του οικονομικού έτους (μέχρι 30 Νοεμβρίου 2012). Μειωμένα σε σχέση με το 2011.

Η πρώτη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της Άρσεναλ για το πρώτο μισό του οικονομικού έτους (μέχρι τις 30 Νοεμβρίου) είναι... συνυφασμένα με αυτά που μας έχουν συνηθίσει οι «κανονιέρηδες» τα τελευταία χρόνια. Τα κέρδη προ φόρων είναι ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά φόρων ανέρχονται περίπου στα 17 εκατ. ευρώ. Σε σχέση με τα αντίστοιχα αποτελέσματα του 2011 είναι μειωμένα κατά 27 εκατ. ευρώ.

Αυτό οφείλεται κυρίως στα μικρότερα έσοδα από μεταγραφές (48 εκατ. ευρώ το 2012 έναντι περίπου 72 το 2011) και στα χρήματα που δαπανήθηκαν για ανανεώσεις συμβολαίων και μεταγραφές (46,5 εκατ. ευρώ το 2012 έναντι 20 το 2012). Ο συνολικός τζίρος σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πριν από έναν χρόνο έχει πέσει κατά 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ περίπου 37 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία της Άρσεναλ από την πώληση ενός ακινήτου.

Οι Λονδρέζοι ανακοίνωσαν ότι η ομάδα είναι... ελεύθερη χρεών, ενώ το αποθεματικό (άμεσα διαθέσιμα χρήματα ανά πάσα στιγμή) ανέβηκε στα 140 εκατ. ευρώ από τα 131 που ήταν το 2011. Σημειώστε, ότι στο δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους τα έσοδα και τα κέρδη είναι πάντα μεγαλύτερα...

«Η ικανότητά μας να είμαστε ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο στην Αγγλία και στην Ευρώπη οφείλεται στην οικονομική μας δυνατότητα, που δίνει στον σύλλογο δύναμη και ανεξαρτησία. Η επιθυμία μας είναι όλοι σχετίζονται με την Άρσεναλ να είναι περήφανοι για τον σύλλογο. Γνωρίζουμε ότι αυτό έρχεται μέσω της κατάκτησης τίτλων, όμως έρχεται και μέσω του τρόπου που λειτουργεί ο σύλλογος και αυτό θα είναι πάντα ο οδηγός μας», ήταν η δήλωση του προέδρου, Πίτερ Χιλ-Γουντ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα