Κάζο από Καζίμ (vid)
Οι Κανονιέρηδες μπορεί να ήταν καλύτεροι από την Μπλάκμπερν (αγωνίζεται από πέρυσι στην Championship) όμως στο τέλος έφυγαν με το κεφάλι σκυμμένο από το «Emirates». Ο Ζερβίνιο είχε κάποιες καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Τζέικ Κιν, έκανε μία σειρά από εξαιρετικές επεμβάσεις και στο τέλος ίσχυσε ο νόμος του ποδοσφαίρου με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού να πετυχαίνει το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Νωρίς στην επανάληψη ο Τόμας Ροζίτσκι είχε δοκάρι, όμως ο Καζίμ ήταν εκεί που έπρεπε στο 72' για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά μετά από απόκρουση του Σέζνι σε σουτ του Μάρτιν Ολσον, μόλις δύο λεπτά μετά την τριπλή αλλαγή του Αρσέν Βενγκέρ! Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος, αφού προς το τέλος η κεφαλιά του Γουόλκοτ σταμάτησε και αυτή στον «βράχο», Κιν, με τους παίκτες του Μάικλ Απλετον να παίζουν με πολύ πάθος μέχρι το τέλος και να διατηρούν το πολύτιμο αποτέλεσμα που τους στέλνει στα προημιτελικά του ιστορικού θεσμού.
Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Βερμάελεν, Κονσιελνί, Μονρεάλ, Ντιαμπί, Ροζίτσκι (70' Γουίλσιρ), Αρτέτα, Τσάμπερλεϊν (70' Καθόρλα), Κοκλάν, Ζιρού, Ζερβίνιο (70' Γουόλκοτ).
Μπλάκμπερν (Μάικλ Απλετον): Κιν, Ορ, Μάρτιν Ολσον, Νταν, Χάνλεϊ, Λόου, Πέντερσεν, Μάρκους Ολσον (63' Μπέντλεϊ), Γουίλιαμσον, Ρόουντς (82' Γκουντγουίλι), Καζίμ-Ρίτσαρντς.
Στα άλλα ματς, η Μπάρνσλεϊ πέρασε με 3-1 από την έδρα της Μίλτον Κέινς Ντονς χάρη σε γκολ των Ντάγκναλ (3', 92') και Χέργουντ (19') και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του FA Cup, κάτι που έκανε και η Μίλγουολ που επικράτησε επίσης εκτός της Λούτον με 3-0 (Χένρι, Χαλς, Γκεσάν).
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.