Γκάφα Σίτι! (vid)

Γιώργος Κοντογεώργης
Γκάφα Σίτι! (vid)

bet365

Οι Πολίτες έκαναν απίστευτες γκάφες και δώρο δύο γκολ στην Σαουθάμπτον, ηττήθηκαν 3-1 στο «Σεν Μέρις» και είπαν «αντίο» πρωτάθλημα αφού μπορεί να βρεθούν στο -12 από την Γιουνάιτεντ.

Τέλος στόχων για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι και είναι ακόμα αρχές Φεβρουαρίου. Τόσο απλά είναι τα πράγματα για την ομάδα που πέρυσι κατάκτησε τον τίτλο στην Premier League την τελευταία αγωνιστική και που έχει ξοδέψει σε 4 χρόνια περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές. Η Μάντσεστερ Σίτι είχε την ατυχία να βρεθεί νωρίς πίσω στο σκορ με δύο γκολ, ενώ επίσης δέχθηκε δύο από αυτά που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα και δεν μπόρεσε να κάνει κάτι κόντρα σε μία ποιοτική Σαουθάμπτον, που έπαιξε επίθεση και πέτυχε την πρώτη της νίκη επί των ημερών του Μαουρίσιο Ποκετίνο.

Μόλις στο 7' οι Αγιοι βρέθηκαν να προηγούνται στο σκορ όταν μετά από ωραία ανάπτυξη και χαμένο τετ α τετ ο Πάντσεον βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια στην κενή εστία και δεν αστόχησε (1-0) σε ένα πρώτο δείγμα για το ότι η άμυνα των Citizens αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα. Μετά από 15 λεπτά ήρθε και δεύτερο χτύπημα το οποίο ήταν και ψυχολογικό. Ο Τζο Χαρτ έχασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του σε μία γκάφα από αυτές που δημιουργούν video και DVD και ο Στίβεν Ντέιβις δεν μπορούσε να αρνηθεί το δώρο. Την έσπρωξε στα δίχτυα και έφυγε για να πανηγυρίσει έξαλλα με τους συμπαίκτες του που είχαν γίνει ένα κουβάρι (2-0).

Και αφού στο 33' δεν έγινε το 3-0 από τον Τζέι Ροδρίγες για τους γηπεδούχους, η Σίτι βρήκε τον τρόπο να βγάλει τα καλά της στοιχεία σε μία φάση και να ξαναμπεί στο ματς. Εξι λεπτά μετά ο Νταβίδ Σίλβα με τον Τζέκο συνδυάστηκαν από το κέντρο, η μπάλα βγήκε στα δεξιά στον Ζαμπαλέτα και εκείνος γύρισε στον Βόσνιο, που πέφτοντας έσκαψε ωραία για το 2-1. Παρά το κομβικό σημείο στο οποίο σκόραρε, η ομάδα του Μαντσίνι έμελλε να μπει στην επανάληψη πολύ άσχημα και το πλήρωσε. Καλύτερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι μπήκε δυνατά η Σαουθάμπτον.

Στο 47' ο Λαμπέρτ έκανε ό,τι ήθελε από αριστερά και έκοψε για τον Πάντσεον, όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε ψηλά, άουτ. Στο επόμενο λεπτό οι Αγιοι έκαναν και νέο «θαύμα». Ξανά ο Λαμπέρτ κινήθηκε από αριστερά και γύρισε στο πέναλτι, όπου για καλή του τύχη βρέθηκε ο Γκάρεθ Μπάρι που με το (κακό του) δεξί έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Χαρτ, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να αποτρέψει το 3-1. Στη συνέχεια η Σαουθάμπτον δεν έδειξε διάθεση να κλειστεί έτρεψε και «έσκασε» με πίεση την Σίτι που δεν περνούσε εύκολες μπάλες στην επίθεση και είχε καλύτερη φάση στο 55' με γυριστό του Αγουέρο το οποίο απέκρουσε ο Μπόρουτς.

Μόλις 8 φορές στο παρελθόν έχει συμβεί νεοφώτιστη ομάδα να νικάει την πρωταθλήτρια.

Σαουθάμπτον (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Μπόρουτς, Γιοσίντα, Χούιφελντ, Φοξ (71' Ρίτσαρντσον), Κλάιν, Στίβεν Ντέιβις (80' Γουόρντ-Πρόουζ), Σνάιντερλιν, Πάντσεον (61' Λαλάνα), Τζέι Ροδρίγες, Λαμπέρτ.

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Λέσκοτ (66' Κολάροφ), Κλισί, Ζαμπαλέτα, ΝΑσρί (56' Μίλνερ), Μπάρι, Χάβι Γκαρθία, Σίλβα (73' Μαϊκόν), Γιάγια Τουρέ, Αγουέρο, Τζέκο.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα