Με Μπέιλ για τα... αστέρια! (vid)

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Με Μπέιλ για τα... αστέρια! (vid)

bet365

Ο Γκάρεθ Μπέιλ σκόραρε και τα δύο της Τότεναμ στη νίκη 2-1 επί της Νιούκαστλ, με τα «σπιρούνια» να εδραιώνονται πλέον στην 4άδα, ανεβαίνοντας μάλιστα στην 3η θέση.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η 26η αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ, με την Τότεναμ να φτάνει στη νίκη 2-1 επί της Νιούκαστλ στο Λονδίνο και να ανεβαίνει – έστω και αν αποδειχθεί προσωρινό – στην 3η θέση. Το πιο σημαντικό για τα «σπιρούνια», όμως, που είχαν για κορυφαίο τον Μπέιλ, είναι ότι εδραιώνονται στην 4άδα.

Όλα ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 5’ ο Μπέιλ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Κρουλ για το 1-0! Βέβαια, σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι ο μοναδικός που αποφάσισε να πηδήξει στο τείχος ήταν ο Γκουτιέρες… Το μομέντουμ ήταν για τους παίκτες του Βίλας Μπόας, που απείλησαν δύο φορές με τον Χόλτμπι. Ενδιάμεσα ήρθε και η πρώτη… αντίδραση της Νιούκαστλ, με την κεφαλιά του Σισέ να περνάει λίγο άουτ.

Σιγά-σιγά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν και στο 24’ έφτασαν στην ισοφάριση! Ο Σισοκό έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Γκουφράν έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Ντόουσον και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Γιορίς για το 1-1 και το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο ρυθμός ήταν καλός, όμως μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν είχαμε άλλες καλές ευκαιρίες.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να παίξουν πιο υπομονετικά, είχαν την πρωτοβουλία, απειλήθηκαν ελάχιστα, όμως και αυτοί με τη σειρά τους δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ. Ευκαιρίες δεν υπήρχαν μέχρι το 75’, όταν και πάλι ο ρυθμός ανέβηκε και στο τέλος έγινε… φρενήρης. Στο 75’ ο Τέιλορ πρόλαβε να διώξει το πλασέ του Μπέιλ, με τον Ουαλό να εκμεταλλεύεται στο 78’ τα λάθω των Τέιλορ και Κολοτσίνι, για να έρθει ταχύτατα από πίσω, να μπει στην περιοχή και να πλασάρει τον Κρουλ για το 2-1! Αυτό, μάλιστα, ήταν το 10ο γκολ του Ουαλού στα τελευταία 12 παιχνίδια του στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι «καρακάξες» δεν είχαν άλλη επιλογή από το βγουν μπροστά για την ισοφάριση, όμως λογικά άφησαν κενούς χώρους πίσω, με τον Κρουλ να κάνει κακή έξοδο στο 81’ και την κεφαλιά του Κόκερ να περνάει λίγο άουτ, ενώ στο 87’ ο Ολλανδός έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Μπέιλ. Στο 4’ των καθυστερήσεων χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τη Νιούκαστλ, όταν ο Γιορίς πρόλαβε εκπληκτικά τον Αμεόμπι την τελευταία στιγμή, ενώ στο 7’ των καθυστερήσεων ο Μπέιλ έχασε νέα κλασική διπλή ευκαιρία, με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Τότεναμ (Αντρέ Βίλας Μπόας): Γιορίς, Νότον (74' Ασού Εκοτό), Κόκερ, Ντόουσον, Γουόκερ, Πάρκερ, Ντεμπελέ (90+3' Λίβερμορ), Χόλτμπι (69' Αντεμπαγιόρ), Λένον, Μπέιλ, Ντέμπσεϊ

Νιούκαστλ (Άλαν Πάρντιου): Κρουλ, Σαντόν, Κολοτσίνι, Τέιλορ, Ντεμπισί, Περτς (82' Τιοτέ), Καμπάγ, Σισοκό, Γκουφράν (58' Μαρβό), Γκουτιέρες (86' Αμεόμπι), Σισέ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα