Η Πρέμιερ Λιγκ... ξοδεύει!

Θάνος Σαρρής
Η Πρέμιερ Λιγκ... ξοδεύει!

bet365

Οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ δαπάνησαν σχεδόν 130 εκατομμύρια λίρες για μεταγραφές τον Ιανουάριο, περισσότερα από διπλάσια σε σχέση με όσα είχαν ξοδευτεί την περσινή χρονιά!

Το χειμώνα του 2011 η Τσέλσι έβγαζε από τα ταμεία της 50 εκατομμύρια λίρες για να πάρει τον Φερνάντο Τόρες και η Λίβερπουλ 35 εκατομμύρια για τον Άντι Κάρολ. Συνολικά, οι σύλλογοι της Αγγλίας δαπάνησαν 225 εκατομμύρια, ποσό ρεκόρ για χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Πέρυσι έπεσαν στα 60 και φέτος ανέβηκαν στα 130, με την ΚΠΡ, την Νιούκαστλ και τη Λίβερπουλ να είναι οι πιο δραστήριες, ενώ τέσσερις σύλλογοι, μεταξύ των οποίων και οι Μάντσεστερ Σίτι δεν έκαναν ούτε μία κίνηση.

Το 62% των χρημάτων που δαπανήθηκαν ήταν για παίκτες από το εξωτερικό, το 21% σε μετακινήσεις παικτών από άλλες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ και το 17% από τη Football League. Από το 2003 και έπειτα, τα χρήματα για μεταγραφές τον Ιανουάριο έχουν ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο!
«Υπήρχαν σχετικά λίγοι σύλλογοι που συμμετείχαν ενεργά στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, με πάνω από το μισό των συνολικών χρημάτων να έρχονται από τρεις συλλόγου», τόνισε ο Νταν Τζόουνς από την εταρεία Deloitte, ο οποίος στάθηκε και στην παρουσία του Financial Fair Play, που κάνει τους συλλόγους πιο διστακτικούς.
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα