Jack the... Gunner! (vid)

Jack the... Gunner! (vid)

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Jack the... Gunner! (vid)

bet365

Με... κανονιά του κορυφαίου του γηπέδου, Τζακ Γουίλσιρ, στο 87' η Άρσεναλ επιβλήθηκε 1-0 της Σουόνσι και πήρε την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου.

Όπως και το πρώτο παιχνίδι έτσι και στο δεύτερο το φινάλε ήταν όλα τα λεφτά... Πριν 10 ημέρες Σουόνσι και Άρσεναλ έμειναν στο 2-2 στην Ουαλία με 3 γκολ στο τελευταίο 10λεπτο και το παιχνίδι στο Λονδίνο κρίθηκε στο 87', όταν ο κορυφαίος του γηπέδου, Γουίλσιρ, με σουτ λίγο έξω από την περιοχή νίκησε τον Φορμ, για να δώσει τη νίκη και την πρόκριση στην ομάδα του, που συνεχίζει να μην αποκλείεται από τον 3ο γύρο του Κυπέλλου επί εποχής Βενγκέρ, κάτι που ισχύει και για τους επαναληπτικούς σε όλους τους γύρους.

Οι «κανονιέρηδες» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πίεσαν ψηλά, δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να βρουν ρυθμό και είδαν την κεφαλιά και το σουτ του Ζιρού να περνάνε άουτ. Μετά το 20' οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και έφτασαν μία ανάσα από το 0-1, όταν στο 25' ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ, Κάιλ Μπάρτλεϊ, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σέζνι! Οι παίκτες του Λάουντρουπ πήραν τα πάνω τους, κέρδισαν μέτρα και στο 35' ο Βερμάελεν πρόλαβε την τελευταία στιγμή με προβολή τον Ντάιερ. Η μοναδική ευκαιρία μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν ο Φορμ έβγαλε το πλασέ του Βερμάελεν με τα πόδια, με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 0-0.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Γουόλκοτ να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή και πιεζόμενος να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ για την μεγαλύτερη ευκαιρία της Άρσεναλ στο παιχνίδι μέχρι εκείνο το σημείο. Οι παίκτες του Βενγκέρ ήταν καλύτεροι, άρχισαν να πιέζουν και στο 62' έφτασαν ξανά στο 1-0, όταν μετά από ωραία ενέργεια και σουτ του Γουίλσιρ ο Γκρέιαμ απομάκρυνε με το στήθος πάνω στη γραμμή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης μετά από κόρνερ ήταν η σειρά του Μπρίτον να κάνει το ίδιο!

Η μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήρθε στο 80', όταν ο Σέζνι έβγαλε δύσκολα το σουτ του Κι, ενώ στο 81' η κεφαλιά του Γουόλκοτ κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Φορμ! Η λύτρωση για τους «κανονιέρηδες» ήρθε στο 87', όταν μετά από ωραίο 1-2 Γουίλσιρ-Ζιρού ο πρώτος με σουτ λίγο έξω από την περιοχή έκανε το τελικό 1-0! Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ στο Κύπελλο και μόλις 5ο συνολικά για την Άρσεναλ, που πήρε την πρόκριση για τον 4ο γύρο. Εκεί θα βρει απέναντί της την Μπράιτον.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Βερμάελεν, Γκιμπς, Ντιαμπί (82' Ράμσεϊ), Κοκλέν, Γουίλσιρ, Καθόρλα, Γουόλκοτ, Ζιρού

Σουόνσι (Μίκαελ Λάουντρουπ): Φορμ, Τιεντάλι, Τσίκο, Μπάρτλεϊ, Ρίτσαρντς, Μπρίτον, Αγκουστιέν (59' Ερνάντεθ), Ντε Γκουζμάν (61' Κι), Ντάιερ, Ράουτλετζ, Γκρέιαμ (71' Μίτσου)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα