Δώρα και τεσσάρα για Τσέλσι (vid)

Γιώργος Κοντογεώργης
Δώρα και τεσσάρα για Τσέλσι (vid)

bet365

Με τον Γουόλτερς να βάζει δύο κολλητά αυτογκόλ, η Τσέλσι πέτυχε μία από τις πιο εύκολες φετινές νίκες της συντρίβοντας (0-4) την Στόουκ στο «Μπριτάνια». Επέστρεψε ο Τέρι.

Ο Μπέγκοβιτς έβγαζε, ο Γουόλτερς του τα έβαζε! Κάπως έτσι πήγε το στόρι του αγώνα της Στόουκ με την Τσέλσι, με τον κίπερ των γηπεδούχων να βγάζει σχεδόν τα πάντα για μία ώρα, εκτός από τις κεφαλιές του συμπαίκτη του, ο οποίος πέτυχε δύο αυτογκόλ κάνοντας ουσιαστικά δώρο τη νίκη στους Μπλε. Η συνέχεια ήταν πολύ εύκολη για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ που πέτυχε ακόμα δύο τέρματα με τους Λάμπαρντ και Αζάρ για το τελικό 0-4, με τον Αγγλο να φτάνει τα 194 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την Τσέλσι και είναι μόνος 2ος όλων των εποχών. Την επιστροφή του στη δράση από τις 11 Νοεμβρίου πραγματοποίησε ο Τζον Τέρι, που μπήκε στον αγώνα σαν αλλαγή. Οι πρωταθλητές Ευρώπης ξεπέρασαν την Τότεναμ για έναν βαθμό, πέρασαν στην 3η θέση και ενώ έχουν ματς λιγότερο.

Για την Στόουκ ήταν η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού, όταν στο 8' μετά από στραβοκλωτσιά, ο Τζόουνς βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ με αριστερό πλασέ. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και με πάθος και δύναμη κέρδιζαν σχεδόν όλες τις μονομαχίες, ενώ οι Μπλε έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 25' με τον Μπέγκοβιτς να αποκρούει με τα πόδια το σουτ του Λάμπαρντ από κοντά μετά από συνδυασμό του Αζάρ με τον Μπα, που πήρε φανέλα βασικού αντί του Τόρες.

Στο 34' η Τσέλσι βρέθηκε ξανά κοντά στο γκολ, με τον Λάμπαρντ να είναι ξανά μέσα στη φάση. Ο Αγγλος έκανε μαγική βαθιά μπαλιά για τον Μπα, ο οποίος την κατέβασε όμως το τελείωμά του δεν στάθηκε ικανό να νικήσει τον Μπέγκοβιτς και στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Ραμίρες κοντραρίστηκε. Στο 41' το σουτ του Γουίλαν πήγε στα χέρια του Τσεχ και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα του Μπενίτεθ ευτύχισε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ όταν μετά από σέντρα του Αθπιλικουέτα από δεξιά, ο Γουόλτερς με εντυπωσιακή κεφαλιά ψαράκι και αυτογκόλ έκανε ότι δεν μπορούσαν να κάνουν οι φιλοξενούμενοι (0-1).

Στην επανάληψη οι Λονδρέζοι απείλησαν πρώτοι στο 51' με τον Ασλεϊ Κόουλ, όμως τη... δόξα έκλεψε ξανά ο Γουόλτερς της Στόουκ. Αφού στο 55' δεν κατάφερε να κάνει το 1-1 με κεφαλιά, είπε να πετύχει ένα γκολάκι ακόμα χωρίς να τον ενδιαφέρει σε ποια εστία. Ο επιθετικός των Πότερς στο 62' ξεδίπλωσε για δεύτερη φορά στον αγώνα το ένστικτο του... killer αφού μετά από κόρνερ του Μάτα κάρφωσε ξανά με κεφαλιά τον τερματοφύλακαά του για το 0-2.

Αυτή ήταν μόλις η 4η φορά στην ιστορία της Premier League που ένας παίκτης πετυχαίνει δύο αυτογκόλ στο ίδιο παιχνίδι. Οι άλλοι τρεις ήταν οι Μάικλ Πρόκτορ, Τζέιμι Κάραχερ και Γκάρι Μπριν.

Πριν καλά καλά προλάβουν να συνέλθουν από το 0-2 από τα δύο αυτογκόλ οι παίκτες της Στόουκ, ήρθε και το τρίτο τέρμα για την Τσέλσι. Ο Χουτ φάνηκε να σπρώχνει τον Μάτα από πίσω και ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Λάμπαρντ έστησε τη μπάλα και τίναξε τα δίχτυα του Μπέγκοβιτς για το 0-3, με τον captain να γίνεται μόνος δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών για τους Μπλε με 194 τεμάχια σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτό ήταν το γκολ Νο7 για τον 34χρονο χαφ στα τελευταία 8 ματς στα οποία έχει ξεκινήσει βασικός.

Στο 69' ο Φράνκι από κοντά θα μπορούσε να μεγαλώσει τον λογαριασμό του όμως από πολύ κοντά έχασε το άχαστο στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Μπέγκοβιτς. Στο 74' ο Αζάρ πέτυχε ένα απίστευτο τέρμα μετά από ωραία ντρίμπλα και σουτάρα με το αριστερό για το 0-4, με το φινάλε στον αγώνα να γράφεται από τον απόλυτο πρωταγωνιστή, Τζόναθαν Γουόλτερς.

Ο Ιρλανδός κέρδισε πέναλτι στο 89' από μαρκάρισμα (με τα μάτια) από τον Τέρι -πέρασε αλλαγή και έπαιξε για πρώτο φορά από τις 11 Νοεμβρίου και το 1-1 με την Λίβερπουλ- και ανέλαβε την εκτέλεση για το... χατ τρικ. Σίγουρα δεν ήταν η μέρα του 29χρονου, ο οποίος έστειλε με όλη του τη δύναμη τη μπάλα στο κέντρο, όμως εκείνη βρήκε το οριζόνιο και χάθηκε στον ουρανό...

Μετά το σημερινό η Τσέλσι είναι και επίσημα ο εφιάλτης της Στόουκ, την οποία έχει υποχρεώσει στην πιο βαριά ήττα εντός (0-4) αλλά και... γενικώς με το 7-0 τον Απρίλιο του 2010.

Στόουκ (Τόνι Πιούλις): Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Γουίλκινσον, Χουτ, Σόουκρος, Ανταμ (79' Γουάιτχεντ), Ν' Ζονζί, Γουίλαν, Εθέρινγκτον (86' Κάιτλι), Γουόλτερς, Τζόουνς (79' Ζερόμ).

Τσέλσι (Ράφα Μπενίτεθ): Τσεχ, Αθπιλικουέτα (83' Πάουλο Φερέιρα), Κόουλ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μπέρτραντ, Μάτα (80' Τέρι), Αζάρ, Ντεμπά Μπα (71' Τόρες).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα