Έτοιμο να εκραγεί το Emirates!

Έτοιμο να εκραγεί το Emirates!

Θάνος Σαρρής
Έτοιμο να εκραγεί το Emirates!

bet365

Το κλίμα στην Άρσεναλ πριν το ματς με τον Ολυμπιακό είναι εκρηκτικό, με τον κόσμο να ζητάει εξηγήσεις από Βενγκέρ και Γκαζίδη και την ομάδα να κάνει το χειρότερο ξεκίνημα επί εποχής Αλσατού! Το gazzetta.gr παρουσιάζει.

Δεν είναι τόσο οι ήττες...
Ο Δεκέμβριος μπήκε με τον χειρότερο τρόπο για την Άρσεναλ. Ο Μίτσου με δύο γκολ στο τέλος χάρισε τη νίκη με 2-0 στη Σουόνσι, με τους Ουαλούς να αξίζουν το αποτέλεσμα, κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις του Αρσέν Βενγκέρ. «Δείχναμε κατάκοποι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλσατός και πρόσθεσε: «Ανησυχούμε γιατί δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες, πέσαμε πάνω σε τοίχο. Οι πάσες μας δεν ήταν έξυπνες και γρήγορες. Ο τρόπος που παίξαμε δεν είναι όπως θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο». Αυτή τη στιγμή η Άρσεναλ είναι 10η στη βαθμολογία και διανύει την χειρότερη σεζόν από το 1996, όταν και ανέλαβε ο Αρσέν Βενγκέρ. Η ήττα από τους Σουόνς ήταν η τέταρτη στη σεζόν, αλλά αυτό που έχει βγάλει τον κόσμο έξω από τα ρούχα του είναι ο τρόπος που αγωνίζεται.

Παρότι ξεκίνησε καλά τη χρονιά, πήρε αποτελέσματα και έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η ομάδα του Αλσατού έβγαζε σχεδόν πάντα, αν μη τι άλλο, γρήγορο ποδόσφαιρο, με συνεχείς εναλλαγές και αυτοματισμούς. Δημιουργούσε ευκαιρίες, παρότι συχνά της έλειπε η ουσία. Ο κόσμος βλέπει τον συσχετισμό αυτόν να έχει αλλάξει. Η Σουόνσι δεν ήταν τυχερή. Ήταν απλά καλύτερη. O κόσμος δεν έχει συνηθίσει τον αντίπαλο να έχει την κατοχή μέσα στο Emirates.
Ο προπονητής της, Μίκαελ Λάουντρουπ, ενός δηλωμένου θαυμαστή του Βενγκέρ, ξεκαθάρισε: «Η Άρσεναλ δεν μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο. Δεν μπορεί να αγοράσει τους παίκτες που μπορούν να πάρουν η Σίτι και η Γιουνάιτεντ». Η επιστροφή του Γουίλσερ, αναμενόταν να βοηθήσει στη βελτίωση της εικόνας, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, τουλάχιστον ακόμα. Το τρικ με τον Ζερβίνιο στην κορυφή έδειχνε να βγαίνει στην αρχή, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Και η πολυαναμενόμενη συνύπαρξη του Καθόρλα με τον Ποντόλσκι δεν αποδίδει όπως στην αρχή. Χάθηκε και ο Ντιαμπί που είχε ξεκινήσει τη χρονιά και το... γλυκό έδεσε.
Οι αντιδράσεις του κόσμου
Ο κόσμος, πάντως, δεν χρειαζόταν την ήττα από την Σουόνσι για να βγει στους δρόμους. Πριν την έναρξη του ματς, εκατοντάδες Gooners πλημμύρισαν την περιοχή γύρω από το Έmirates, φωνάζοντας συνθήματα και κραδαίνοντας πλακάτ. Στο στόχαστρό τους βρέθηκε ο εκτελεστικός διευθυντής, Ιβάν Γκαζίδης, τον οποίο θεωρούν «Golden Boy» του συλλόγου και πιστεύουν ότι εν πολλοίς η πολιτική του συλλόγου οφείλεται σε αποφάσεις του, αλλά και τον Αρσέν Βενγκέρ. Το κεντρικό του πανό έγραφε «Ας κλοτσήσουμε τη λαιμαργία έξω από το ποδόσφαιρο», εμπνευσμένο από το μήνυμα κατά του ρατσισμού της καμπάνια Kick it Out, όπου το βασικό της μότο αναφέρει «Ας κλοτσήσουμε τον ρατσισμό έξω από το ποδόσφαιρο».
«Αντί για πόντους, κέρδος», ανέφεραν άλλα μικρά πλακάτ ενώ ένα ρωτούσε τον Γκαζίδη «Τι διάολο κάνει». Το κίνημα των Μαύρων Κασκόλ από τους οπαδούς έχει σκοπό να γνωστοποιήσει σε όλους τις σκέψεις τους για τον τρόπο με τον οποίο διοικείται ο σύλλογος, έχοντας το κέρδος πάνω από τις αγωνιστικές επιδιώξεις. Οι αποδοκιμασίες μεταφέρθηκαν και μέσα στο γήπεδο κατά του Βενγκέρ. Μέσα σε όλα, έπαθε και έμφραγμα ο πρόεδρος Πίτερ Χίλγουντ!
Πού πήγαν τα λεφτά;
Ο επικεφαλής του Black Scarf Movement ξεκαθάρισε πάντως ότι ο κόσμος συνεχίζει να στηρίζει την ομάδα: «Κάνουμε αυτή την προεία για να δείξουμε της ανησυχίες μας, αλλά όταν φτάνουμε στο γήπεδο βγάζουμε τις σημαίες μας για να δείξουμε ότι είμαστε 100% στο πλευρό του συλλόγου. Αλλά θέλουμε να ξέρουμε κάποια πράγματα που αφορούν το τι γίνεται στο σύλλογο. Αν υπάρχουν χρήματα για να ξοδέψει ο προπονητής, γιατί δεν τα ξοδεύει, ή γιατί κανείς δεν του λέει να του κάνει; Αν δεν υπάρχουν χρήματα, τότε που στο καλό πηγαίνουν όλα τα λεφτά; Έχουμε κάποια από τα πιο ακριβά πακέτα εισιτηρίων, αλλά που είναι οι δαπάνες στους παίκτες; Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Βενγκέρ είναι μερικώς υπεύθυνος. Αλλά νομίζω ότι σε έναν βαθμό έχει τα χέρια του δεμένα». Σε γενικές γραμμές, αυτή είναι η απορία της πλειοψηφίας του κόσμου. Το που πάνε τα λεφτά. Και το πως η ομάδα έχει θέσει τις προτεραιότητές της με βάση το κέρδος.
Ξανά σενάρια για παραίτηση
Στο οπισθόφυλλό της, η Sunday Mail έγραψε ότι ο Αρσέν Βενγκέρ σκέφτεται σοβαρά να παραιτηθεί στο τέλος της χρονιάς. Σε ερώτηση πάντως που του έγινε για το αν σκοπεύει να παραιτηθεί, ο ίδιος δήλωσε: «Σίγουρα όχι. Κάνεις ταμείο στο τέλος της χρονιάς. Ξέρω ότι έχουμε παντού αναταραχές. Είναι μια καλή ευκαιρία να μείνουμε ενωμένοι και να δείξουμε ότι είμαστε ένας δυνατός σύλλογος». Ως συνήθως, τόνισε ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα, αλλά αν η κατρακύλα συνεχιστεί, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι το ταμείο θα γίνει όντως στο τέλος...
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα