Αγαλμα στις... ανατροπές! (vid)

Αγαλμα στις... ανατροπές! (vid)

bet365

Εκτός από αυτό στον Φέργκιουσον, η Γιουνάιτεντ πρέπει να φτιάξει και ένα άγαλμα με την αναπαράσταση μίας ανατροπής! Οι Κόκκινοι Διάβολοι γύρισαν και την ΚΠΡ (3-1).

Για ακόμα ένα ματς φέτος έπρεπε να δεχθεί πρώτη γκολ για να... ξεμπλοκάρει. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε ξανά τα εύκολα δύσκολα και επικράτησε 3-1 στο «Ολντ Τράφορντ» της ΚΠΡ, η οποία είχε τον νέο τεχνικό, Χάρι Ρέντναπ, στην εξέδρα, όμως παρέμεινε χωρίς νίκη στη φετινή Premier League και βαθιά στον πάτο της βαθμολογίας. Οι Κόκκινοι Διάβολοι άφησαν πίσω την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Νόριτς και με αγώνα περισσότερο πέρασαν στην κορυφή και πάνω από την Μάντσεστερ Σίτι, που παίζει την Κυριακή (25/11) με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, όμως όχι και τις πολύ μεγάλες φάσεις. Ο Φαν Πέρσι είχε μετά το 20επτο δύο σουτ άουτ, ενώ στη συνέχεια Εβρά και Ρούνεϊ νικήθηκαν από τον Ζούλιο Σέζαρ. Ολο το ψωμί ήταν στην επανάληψη.

Στο 52' ο Μακί βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και από κοντά μετά από επέμβαση του Λίντεγκααρντ έσπρωξε τη μπάλα στην κενή εστία για το 0-1 της ΚΠΡ, η οποία δεν κλείστηκε στη συνέχεια. Στο 56' ο Τάαραμπτ είχε εκτέλεση φάουλ μόλις έξω από το παραθυράκι του Δανού κίπερ της Γιουνάιτεντ, η οποία μετά το 60' έπαιξε μονότερμα.

Για να γίνει βέβαια αυτό χρειάστηκε να βάλει το χεράκι του ο Αλεξ Φέργκιουσον, ο ζωντανός θρύλος που είδε την Παρασκευή (23/11) το άγαλμά του να αποκαλύπτεται έξω από το «Ολντ Τράφορντ». Ο Σκωτσέζος έχοντας ήδη στην 11άδα Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι, Γουέλμπεκ, έβγαλε τον Σκόουλς, έβαλε τον Ερνάντες και έπαιξε και με τους τέσσερις επιθετικούς του!

Η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει. Στο 64' μετά από κεφαλιά πάσα του Γουέλμπεκ ο Εβανς έκανε το 1-1 από κοντά και τέσσερα λεπτά μετά ο Φλέτσερ ξανά με κεφαλιά από κόρνερ του Ρούνεϊ έβαλε τους Κόκκινους Διαβόλους μπροστά στο σκορ (2-1). Το τελικό 3-1 έκανε ο Χαβιέρ Ερνάντες με πλασέ σε τετ α τετ το 72' μετά από ασίστ του Αντερσον.

Η Γιουνάιτεντ έφτασε φέτος τους 18 βαθμούς σε αγώνες που βρέθηκε πίσω στο σκορ, ξεπέρασε την περσινή επίδοση όλης της περσινής σεζόν και κυνηγάει το ρεκόρ ever (Νιούκασλ, 34, 2001-02), ενώ ο Τσιτσαρίτο τα 11 γκολ σαν αλλαγή στην Premier League (20 ο Νεφόε) και τα 17 σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ (28 ο Σόλσκιερ).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Λίντεγκααρντ, Ρίο Φέρντιναντ, Εβρά, Εβανς, Ραφαέλ, Ασλεϊ Γιανγκ (58' Αντερσον), Φλέτσερ, Σκόουλς (59' Ερνάντες), Φαν Πέρσι, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (79' Πάουελ).

ΚΠΡ: Σέζαρ, Νέλσεν, Αρμάν Τραορέ (60' Αντον Φέρντιναντ), Χιλ, Μ' Μπία, Κίρον Ντάιερ, Τάαραμπτ (73' Χόιλετ), Ντέρι, Φορλίν (84' Γκρανέρο), Σισέ, Μακί.


Σοκ στο 90' για Εβερτον
Μόλις είχαν ολοκληρωθεί τα 90' λεπτά και απέμεναν οι καθυστερήσεις, όταν ο Μπασόνγκ έκανε το 1-1, αφήνοντας ξερή την Εβερτον (χωρίς Φελαϊνί, Νέβιλ, Μιραλάς), η οποία γκρινιάζει για ανύπαρκτο φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ. Οπως και να έχει, η Νόριτς άξιζε το βαθμό, καθότι ήταν πολύ καλύτερη στην επανάληψη και είχε άλλες ευκαιρίες για να τον πάρει. Οι γηπεδούχοι πάλι που είχαν ανοίξει το σκορ με πλασέ του Νέϊσμιθ από το ύψος του πέναλτι (12'), σκόραραν για 15η φορά στο Α' μέρος (περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στη φετινή Πρέμιερλιγκ).

Με αυτά τα γκολ διατηρήθηκε μεν η παράδοση που θέλει τα Καναρίνια να μην νικούν την Ενερτον από το 1993, αλλά και το ότι δεν χάνουν στο «Γκούντισον Παρκ» για τρίτη διαδοχική επίσκεψη τους, φεύγοντας μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-1). Φυσικά το αήττητο σερί των έξι αγώνων που τρέχουν τώρα, είναι το καλύτερο τους από το 1994, ενώ τα Ζαχαρωτά έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσουν στην τετράδα.

Δεν μπόρεσε ο Κάρα
Την προηγούμενη αγωνιστική στάθηκε άτυχος, καθώς εξαιτίας μία γρήγορης αποβολής, έγινε και εκείνος αναγκαστικά αλλαγή στο μισάωρο. Αυτή τη φορά όμως ο Γιώργος Καραγκούνης είχε καλύτερη τύχη, ξεκίνησε και έπαιξε μέχρι το 73' (τον αντικατέστησε ο Ντάμιεν Νταφ). Ωστόσο, δεν ήταν και η ομάδα του αντίστοιχα τυχερή ή για την ακρίβεια, καλή. Η Φούλαμ έπαιξε παθητικά στο «Μπριτάνια» και δικαίως ηττήθηκε 1-0 από τη Στόουκ, μένοντας για 5η συνεχή αγωνιστική χωρίς τρίποντο.

Βασικά με τον Κάρα να μην μπορεί να κάνει τη διαφορά, τώρα οι Λονδρέζοι δεν πήραν τίποτα και θα μπορούσαν να έχουν μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα τους περισσότερες φορές απ' τη μία που τους πυροβόλησε εξ επαφής ο Ανταμ (26'). Η Στόουκ πάντως πήρε τη νίκη πιο πολύ χάρη στην εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία της (η 2η καλύτερη άμυνα μετά τη Σίτι) και παρέμεινε αήττητη εντός για 13 παιχνίδια στη σειρά, το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ της δηλαδή μετά τα 23 της σεζόν 1973-'74.

Χατ τρικ ο Γκόμεθ, οξυγόνο για Γουίγκαν
Με γκολ στις καθυστερήσεις ο Τζόρντι Γκόμεθ χάρισε στην Γουίγκαν σημαντική νίκη κόντρα στην Ρέντινγκ (3-2), κάνοντας στον πρόεδρο των Λάτικς ένα καλό δώρο για τα 76α γενέθλιά του. Ο 27χρονος μέσος έγινε ο τρίτος παίκτης όλων των εποχών που κάνει χατ τρικ με τη φανέλα της Γουίγκαν στην Premier League μετά τους Μάρκους Μπεντ και Ανρί Καμαρά. Επίσης, ο Γκόμεθ έγινε μόλις ο δεύτερος Ισπανός που κάνει χατ τρικ στην Premier League μετά τον Φερνάντο Τόρες (που έχει κάνει τέσσερα), ενώ έγινε ο πρώτος χαφ με χατ τρικ στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα για φέτος!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα