Η Πρέμιερ Λιγκ... κοστίζει!

Gazzetta team
Η Πρέμιερ Λιγκ... κοστίζει!

bet365

Σημαντική αύξηση στο φτηνότερο εισιτήριο στις τέσσερις πρώτες κατηγορίες στη Βρετανία δείχνει έρευνα που διεξήχθη σε 166 συλλόγους, νουθεσίες για χαμηλότερες τιμές προς τα κλαμπ!

Το φτηνότερο εισιτήριο στις τέσσερις πρώτες κατηγορίες αυξήθηκε κατά 11.7% σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε το BBC και έδειξε ότι ο μέσος όρος του πιο προσιτού εισιτηρίου αυξήθηκε από 19.01 λίρες σε 21.24 μέσα σε 12 μήνες! Η έρευνα έλαβε υπόψη ευρήματα από 166 ομάδες σε 10 κατηγορίες του βρετανικού ποδοσφαίρου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η Κόνφερενς και η Σούπερ Λιγκ γυναικών.

Tα πιο ακριβά εισιτήριο για έναν αγώνα, καθώς και διαρκείας, ανήκουν στην Άρσεναλ, με 126 και 1.995 λίρες αντίστοιχα, ενώ το φτηνότερο σε όλη τη Βρετανία ανήκει στον σκοτσέζικο σύλλογο τρίτης κατηγορίας, την Μοντρόουζ, η οποία έχει 9 λίρες το εισιτήριο για έναν αγώνα και 90 το διαρκείας.
Ο Μάλκολμ Κλαρκ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φιλάθλων, κάλεσε του συλλόγους να μειώσουν τις τιμές, ενώ χαρακτήρισε σοκαριστικά τα κόστη στην Άρσεναλ. «Παρά τη δύσκολη οικονομική στιγμή στην οποία ζούμε, οι τιμές σε κάποιους συλλόγους και σε κάποια επίπεδα του παιχνιδιού παραμένουν υπερβολικά υψηλές. Είναι σοκαριστικό αυτό που γίνεται στην Άρσεναλ για παράδειγμα. Θέλουμε να δούμε πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια στην μείωση των εισιτηρίων».
Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής της Άρσεναλ, Ιβάν Γκαζίδης, υπεραμύνθηκε της πολιτικής του συλλόγου, τονίζοντας ότι οι αυξήσεις των τιμών αντανακλούν μία ευρύτερη κατάσταση στον αθλητισμό και τόνισε ότι ο σύλλογος ακόμα προσφέρει εισιτήρια σε καλές τιμές! Κι αυτό γιατί μπορεί το ακριβότερο εισιτήριο να είναι στις 126 λίρες, αλλά το χαμηλότερο είναι 26, εννιά λιγότερες από ότι πέρυσι.
Πάντως, ο πρώην πρόεδρος της αγγλικής Ομοσπονδίας, Λόρδος Τρίεσμαν, προειδοποίησε ότι το να παρακολουθείς ποδοσφαιρικούς αγώνες σύντομα θα γίνει προνόμιο των πλουσίων και κατηγόρησε τους υψηλούς μισθούς των παικτών για τις αυξήσεις.
Σημαντικά ευρήματα
-Μόνο τρεις από τις 92 ομάδες των αγγλικών πρωταθλημάτων προσφέρουν εισιτήριο με λιγότερες από 20 λίρες φέτος. πέρυσι ήταν 12.
-Στη Σκωτία, 21 από τις 42 ομάδες των τεσσάρων πρώτων κατηγοριών προσφέρουν εισιτήριο με λιγότερες από 20 λίρες.
- Το πιο ακριβό εισιτήριο ανήκει στην Άρσεναλ με 126 λίρες και το φτηνότερο στην Μοντρόουζ με έξι.
-Οι δύο ομάδες έχουν και το ακριβότερο και φτηνότερο διαρκείας αντίστοιχα.
-Το πιο ακριβό φλιτζάνι τσάι μπορεί να βρεθεί στο Μάντσεστερ, όπου τόσο η Γιουνάιτεντ όσο και η Σίτι το προσφέρουν με 2.5 λίρες. Το φτηνότερο είναι με 50 πένες στην Alloa and Brechin στη δεύτερη κατηγορία της Σκωτίας.
-Η Λιντς προσφέρει το πιο ακριβό match programme στη Βρετανία, με 4 λίρες

Αυξήσεις στο φτηνότερο εισιτήριο ανά κατηγορία:

Πρέμιερ Λιγκ πέρυσι: 24.87 λίρες

Πρέμιερ Λιγκ φέτος: 28.30 λίρες

Τσάμπιονσιπ πέρυσι: 20.37 λίρες

Τσάμπιονσιπ φέτος: 21.07 λίρες

League One πέρυσι: 15.52 λίρες

League One φέτος: 18.54

League Two πέρυσι: 15.29

League Two φέτος: 17.06

Μέσος όρος: 19.01 πέρυσι, 21.24 πέρυσι

Αύξηση: 11.7%

Αναλυτικά:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα