Φουλ του... 4 η Τσέλσι! (vids)

Gazzetta team
Φουλ του... 4 η Τσέλσι! (vids)

bet365

Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν της Νόριτς (4-1) και έκαναν το 4x4 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» διατηρώντας το +4 από την Μάντσεστερ Σίτι. Γουίγκαν-Εβερτον 2-2.

Αν και βρέθηκε να χάνει, η ομάδα του Ντι Ματέο γύρισε το ματς με την Νόριτς και μάλιστα το μετέτρεψε σε περίπατο διατηρώντας το απόλυτο στην έδρα της και παραμένοντας (όπως και η Σίτι) αήττητη στην Premier League. Οι Μπλε κράτησαν το +4 που έχουν εδώ και δύο αγωνιστικές από τους Πολίτες και μπόρεσαν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο μέρος αφού προέρχονταν από το ταξίδι στην Δανία για το αγώνα με την Νόρτζελαντ στο Champions League.

Στο 11' οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν το «Στάμφορντ Μπριτζ» καθώς μετά από βαθιά μπαλιά του Χούλαχαν ο Μπαρνέτ έστρωσε με το κεφαλί στον Χολτ που με βολέ από κοντά δεν άφησε περιθώριο στον Τσεχ για ο 0-1. Η Τσέλσι είχε την τύχη να ισοφαρίσει αμέσως, κάτι το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Μόλις τρία λεπτά μετά, ο πολύ ανεβασμένος στα τελευταία λεπτά, Μάτα, έκανε τακουνάκι για τον Ιβάνοβιτς, ο Σέρβος τη σέντρα και ο Τόρες με κεφαλιά νίκησε τον Ράντι για το 1-1. Ο Ισπανός έφτασε ήδη τα 4 γκολ στην φετινή Premier League, δύο λιγότερα από όσα είχε πετύχει πέρυσι ολόκληρη τη σεζόν.

Στο 14' οι Μπλε πήραν κεφάλι στο σκορ, όταν ο Τόρες δεν κατάφερε να κάνει καλά το ανάποδο ψαλίδι, η μπάλα έφτασε στο ύψος της περιοχής στον Λάμπαρντ, που με δυνατό σουτ έγραψε το 2-1 πετυχαίνοντας το γκολ Νο4 σε στα τέσσερα εντός έδρας ματς των Λονδρέζων. Μετά τη γρήγορη ανατροπή, η Τσέλσι κυριάρχησε στον αγώνα και τον έκλεισε ουσιαστικά από το 31', όταν ο Μάτα πήρε τη μπάλα πίσω από το κέντρο, έφτασε έξω από την περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πέρασε εξαιρετική πάσα στον Αζάρ που τελείωσε ωραία τη φάση για το 3-1.

Οι γηπεδούχοι έριξαν ταχύτητα στο δεύτερο μέρος και αφού πρώτα απείλησαν με τους Οσκαρ (56'), Μάτα (58') και Τόρες (75') πέτυχαν το καρέ με τον Ιβάνοβιτς στο 76', ο οποίος με βολέ μετά από τακουνάκι-άκυρο κοντρόλ του Μάτα διαμόρφωσε το τελικό 4-1 σκοράροντας για 3η φορά φέτος στο πρωτάθλημα. Ο Σέρβος έφτασε τα 3 γκολ μέσα στο 2012, με μόνο τους Τόρες (8) και Λάμπαρντ να έχουν περισσότερα.

Τσέλσι (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Τσεχ, Κόουλ, Τέρι, Νταβίντ Λουίζ, Ιβάνοβιτς (78' Αθπιλικουέτα), Λάμπαρντ (67' Ραμίρες), Μίκελ (82' Ρομέου), Αζάρ, Οσκαρ, Μάτα, Τόρες.

Νόριτς (Κρις Χάτον): Ράντι, Γκαρίδο, Μπαρνέτ, Μπασόνγκ (78' Μπένετ), Μάρτιν, Τετέι, Χούλαχαν, Μπένετ, Χάουσον, Τζόνσον (68' Πίλκινγκτον), Χολτ (77' Μόρισον).

Βαθμό με Μιραλάς
Μέχρι το 87' η Εβερτον αγκομαχούσε να ισοφαρίσει την γουίγκαν, η οποία με τη σειρά της πάλευε να κρατήσει το υπέρ της σκορ που θα της χάριζε την πρώτη φετινή νίκη στην έδρα της. Σε εκείνο το σημείο Κέβιν Μιραλάς που έπαιξε σε όλο το ματς και έγινε αλλαγή στις καθυστερήσεις, βρέθηκε σε θέση για να σκοράρει και ανατράπηκε εντός περιοχής, με τον Μπέινς να ευστοχεί στο πέναλτι που κέρδισε ο τέως επιθετικός του Ολυμπιακού. Αυτό το 2-2 ήταν και το τελικό σκορ που διεύρυνε σε τέσσερα ματς το αήττητο σερί των Ζαχαρωτών που συνεχίζουν σε υψηλές πτήσεις. Οι γηπεδούχοι πάντως ήταν καλοί και προηγήθηκαν δύο φορές με την κεφαλιά του Κονέ (10'). Ο Γέλαβιτς ωστόσο απάντησε άμεσα (11') με τον ίδιο τρόπο, με τον Ντι Σάντο (23') να δίνει εκ νέου προβάδισμα στη Γουίγκαν που τελικά παρέμεινε με μία μόλις επιτυχία σε επτά αγωνιστικές.

Στα υπόλοιπα ματς...
Σουόνσι-Ρέντινγκ 2-2

(71' Μίτσου, 78' Ράουθλετζ - 31΄Πογκρέμπνιακ, 44' Χουντ)

Γουέστ Μπρομ-Κ.Π.Ρ 3-2
(5' Μόρισον, 23' Γκέρα, 85' Μουλούμπου - 35' Τααράμπ, 90'+2' Γκρανέρο)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα