«Στημένη» στην κορυφή!

Θάνος Σαρρής
«Στημένη» στην κορυφή!

bet365

Με δύο γκολ από στημένες φάσεις, η Τσέλσι κέρδισε 2-1 την Άρσεναλ στο «Emirates» και συνεχίζει πρώτη στην Πρέμιερ Λιγκ με 16 βαθμούς, υποχρεώνοντας τους «Κανονιέρηδες» στην πρώτη φετινή τους ήττα.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ εμφάνισε την περσινή της αδυναμία και δέχτηκε δύο γκολ από στημένες φάσεις. Κατάφερε να απαντήσει στη μία, όχι όμως και στη δεύτερη. Το ματς ήταν δυνατό, με τους παίκτες του Βενγκέρ να δημιουργούν περισσότερες φάσεις, αλλά αυτούς του Ντι Ματέο να είναι πιο ουσιαστικοί, δείχνοντας για μια ακόμα φορά ότι για να δεχτούν γκολ πρέπει ο αντίπαλος να... φτύσει αίμα! Συνεχείς αποδοκιμασίες σε Άσλεϊ Κόουλ και Τζον Τέρι από τους οπαδούς των γηπεδούχων. Μοιραίος στο τέλος ο Ζιρού!

Μοναδική αλλαγή για την Άρσεναλ σε σχέση με την αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Σίτι ήταν ο Βερμάλεν στη θέση του Μερτεσάκερ. Ο Μανόνε ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Βέλγος με τον Κοσιελνί στο κέντρο της άμυνας, αριστερά ο Γκιμπς και δεξιά ο Τζένκινσον. Ο Ντιαμπί με τον Αρτέτα ήταν στο κέντρο, μπροστά τους οι Ποντόλσκι, Καθόρλα και Ράμσεϊ και στην κορυφή ο Ζερβίνιο. Για την Τσέλσι, ο Τσεχ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Τέρι με τον Λουίζ στο κέντρο της άμυνας, ο Κόουλ αριστερά και ο Ιβάνοβιτς δεξιά. Ο Μίκελ ήταν ο αμυντικός μέσος με τον Ραμίρες δίπλα του, ο Τόρες στην κορυφή και πίσω του ο Αζάρ, ο Όσκαρ και ο Μάτα.

Κεφάλι στο σκορ με Τόρες
Το ματς εξαρχής έδειχνε ότι πάει στην τακτική. Οι δύο ομάδες πρόσεχαν πολύ στο χώρο του κέντρου, προσπαθώντας η μία να περιορίσει τα επιθετικά πλεονεκτήματα της άλλης. Η Τσέλσι είχε καλύτερη κυκλοφορία, έκλεινε πολύ τους χώρους και έπαιζε με τον Μάτα δεξιά και τον Αζάρ αριστερά στο ξεκίνημα. Μέχρι το γκολ του Τόρες στο 20` δεν υπήρχε κάποια σημαντική ευκαιρία, πέραν κάποιων μακρινών σουτ, από Ράμσεϊ και Καθόρλα. Ο Βενγκέρ μάλιστα είχε την ατυχία να χάσει από νωρίς τον αναγεννημένο φέτος Ντιαμπί, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή. Στη θέση του πέρασε ο Οξλεϊντ Τσάμπερλαϊν, με το σχήμα να γίνεται έτσι ακόμα πιο επιθετικό. Αμέσως μετά την αλλαγή, οι «Μπλε» άνοιξαν το σκορ. Ο Μάτα εκτέλεσε ένα φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Τόρες, με τον Κοσιελνί να αδρανεί, έβαλε έξυπνα το πόδι του για να τη στείλει στα δίχτυα. Αυτό ήταν το πρώτο φετινό γκολ της ομάδας του Ντι Ματέο από στημένη φάση, έναν τομέα όπου πέρυσι οι «Gunners» πονούσαν πολύ.

Απάντηση με Ζερβίνιο
Τρία λεπτά αργότερα, ο Ισπανός επιθετικός βγήκε μόνος του μετά από λάθος του Κοσιελνί, αλλά «κλώτσησε» αέρα και το γκολ χάθηκε. Ο ίδιος ζήτησε πέναλτι από μαρκάρισμα του Κοσιελνί, αλλά από ότι φάνηκε δεν υπήρχε κάτι. Στο 30' το γκολ του Τόρες ακυρώθηκε για οφσάιντ, με την Τσέλσι να δείχνει σαφώς καλύτερη εικόνα. Σταδιακά όμως έδωσε γήπεδο στην Άρσεναλ. Κυρίως από τα δεξιά, οι «Κανονιέρηδες»προκάλεσαν ρήγματα και οι προσπάθειές τους επιβραβεύτηκαν στο 42'. Ο Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν σέντραρε και ο Ζερβίνιο με καταπληκτικό γύρισμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ιβοριανός έχει πλέον τέσσερα γκολ, όσα είχε πέρυσι όλη τη χρονιά, με τον Τσεχ να μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα του για πρώτη φορά μετά έξι ώρες και 12 λεπτά! Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τόρες απείλησε ξανά, με το σουτ του να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Προδόθηκε ξανά
Η Άρσεναλ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος. Είχε στο 48' μία επίθεση με καλές προϋποθέσεις που κατέληξε σε ένα όχι και τόσο καλό σουτ του Όξλεϊντ Τσάμπερλαϊν, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Καθόρλα σούταρε άουτ, μετά από επικίνδυνο γύρισμα του Ποντόλσκι. Εκείνη όμως που κατάφερε να πετύχει το γκολ ήταν η Τσέλσι. Ο Μάτα εκτέλεσε ένα φάουλ στο 53', o Κοσιελνί πήγε στην μπάλα και αφού ακούμπησε λίγο, εκείνη κατέληξε στα δίχτυα του Μανόνε! Το Emirates «πάγωσε», με τους φιλοξενούμενους να μην κλείνονται και τους γηπεδούχους να κηνηγούν ξανά το σκορ. Στο 59' ο Τσεχ σταμάτησε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ποντόλσκι και ο Βενγκέρ ρίσκαρε, ρίχνοντας στο ματς Ζιρού και Γουόλκοτ αντί των Ράμσεϊ και Ποντόλσκι. Στο 66' ο Ζιρού έπιασε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Λουίζ, άλλαξε φάλτσα, αλλά ο Τσέχος τερματοφύλακας δήλωσε ξανά παρών, διώχνοντας σε κόρνερ.

«Μπλε» κορυφή!
Οι «Μπλε» έκλεισαν ξανά τους χώρους και δεν επέτρεψε στην Άρσεναλ να κυκλοφορήσει την μπάλα. Ο Μάτα προσπάθησε να... τριτώσει το καλό από στημένη φάση, με μία εκτέλεση στο 79', η οποία κόντραρε στο τείχος. Η ομάδα του Ντι Ματέο μέτρησε επίσης μια απώλεια, αφού ο Νταβίντ Λουίζ έγινε αλλαγή κουτσαίνοντας και άφησε τη θέση του στον Κέιχιλ, αλλά κατάφερε να κρατήσει μέχρι τέλους. Στο 83` οι γηπεδούχοι έστειλαν την μπάλα στο δοκάρι, αλλά ο διαιτητής σταμάτησε τη φάση, στο 88΄ο Καθόρλα σούταρε άουτ και στις καθυστερήσεις μετά από ωραία κάθετη του Όξλεϊντ Τσάμπερλαϊν, ο Ζιρού βγήκε απέναντι στον Τσεχ, αλλά σούταρε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του λονδρέζικου ντέρμπι, με την σκληροτράχηλη Τσέλσι να βγαίνει νικήτρια!

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Μανόνε, Τζέκινσον, Κοσιελνί, Φερμάλεν, Γκιμπς, Αρτέτα, Ντιαμπί (17' Όξλεϊντ Τσάμπερλαϊν), Καθόρλα, Ζερβίνιο, Ράμσεϊ (66' Γουόλκοτ), Ποντόλσκι (66' Ζιρού)

Τσέλσι (Ντι Ματέο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ (81' Κέιχιλ), Τέρι, Κόουλ, Ραμίρες, Μίκελ, Μάτα (84' Μπέρτραντ), Όσκαρ (73' Μόζες), Αζάρ, Τόρες

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα