«Τεσσάρα» σε Τέρι!

«Τεσσάρα» σε Τέρι!

Λευτέρης Ντανοβασίλης
«Τεσσάρα» σε Τέρι!

bet365

Η FA σε αντίθεση με το Δικαστήριο του Λονδίνου έκρινε ένοχο τον Τζον Τέρι και τον τιμώρησε με τέσσερις αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο 220.000 λιρών για ρατσιστική επίθεση στον Άντον Φέρνιναντ.

Τέσσερις ολόκληρες ημέρες κράτησε η ακροαματική διαδικασία στα κεντρικά γραφεία της FA στο «Γουέμπλεϊ» για την υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης του Τζον Τέρι στον Άντον Φέρντιναντ. Ο αμυντικός της Τσέλσι ακολούθησε την ίδια υπερασπιστική γραμμή με εκείνη στο Δικαστήριο του Λονδίνου τον περασμένο Ιούλιο, όπου και αθωώθηκε. Ο Τέρι τόνισε ότι ο Φέρντιναντ δεν άκουσε τίποτα από αυτά και ότι ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, το οποίο ανέλυσε κάποιος που... διαβάζει χείλη, δεν είναι δυνατόν να αποτελεί πειστήριο ενοχής.

Στην ομοσπονδία, μάλιστα, έφτασαν γραπτές καταθέσεις των Φάμπιο Καπέλο και Φράνκο Μπαλντίν, που έπαιρναν θέση υπέρ της αθώωσης του Άγγλου άσου, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς αυτός ήταν και ο λόγος της παραίτησης του Ιταλού από τον πάγκο των Λιονταριών. Η FA, όμως, δεν ακολούθησε τον δρόμο του Δικαστηρίου του Λονδίνου και μετά από εκείνη την απόφαση αποφάσισε να ξεκινήσει δική της ξεχωριστή έρευνα, που κατέληξε στην τιμωρία του παίκτη.

Ο Τζον Τέρι, λοιπόν, τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικής, αρχής γενομένης από το Σαββατιάτικο (29/09) ντέρμπι με την Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» και με χρηματικό πρόστιμο 220.000 λιρών. Η ποινή θα ισχύσει άμεσα μόνο αν ο αμυντικός της Τσέλσι δεν καταθέσει έφεση, κάτι που έχει δικαίωμα να κάνει μέσα στις επόμενες 14 ημέρες, όταν λάβει γραπτώς το σκεπτικό της απόφασης. Αν το κάνει, τότε θα μπορεί να αγωνίζεται μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα