Νίκη-σκάνδαλο της Γιουνάιτεντ! (vid)

Θάνος Σαρρής
Νίκη-σκάνδαλο της Γιουνάιτεντ! (vid)

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 2-1 μέσα στο Άνφιλντ, με τη Λίβερπουλ να έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία. «Τραβηγμένη» αποβολή του Σέλβι, αμφισβητούμενο πέναλτι στον Βαλένσια!

Η Λίβερπουλ ήταν σαφώς ανώτερη της Γιουνάιτεντ στον αγωνιστικό χώρο, τουλάχιστον για το πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας. Σε μία αναμέτρηση που τα είχε όλα, συγκινησιακή φόρτιση λόγω Χίλσμπορο, αποβολές, γκολ, ανατροπές και τον Σουάρες να... δίνει το χέρι του στον Εβρά, οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο 39' λόγω της αποβολής του Σέλβι (οι Ρεντς διαμαρτύρονται για ανάλογο μαρκάρισμα του Φαν Πέρσι, στο οποίο δεν δόθηκε τίποτα), αλλά προηγήθηκαν στο 46΄ με τον captain Τζέραρντ. Ο Ράφαελ με υπέροχο γκολ ισοφάρισε και το 2-1 ήρθε μετά από αμφισβητούμενο πέναλτι που καταλόγισε ο Χάλσεϊ σε μαρκάρισμα του Τζόνσον! Μένει στους δύο βαθμούς η Λίβερπουλ, που έχει να κάνει ανάλογο κακό ξεκίνημα εδώ και 101 χρόνια! Πέμπτο γκολ του Φαν Πέρσι με αντίπαλο την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ!

Για τη Λίβερπουλ, ο Ρέινα ήταν στην εστία, οι Άγκερ και Σκρτελ στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Κέλι, αριστερά ο Τζόνσον. Άλεν, Τζέραντ και Σέλβι ήταν στο κέντρο, δεξιά ο Στέρλινγ, αριστερά ο Μπορίνι και στην κορυφή ο Σουάρες. Ο Βίντιτς έμεινε... μυστηριωδώς εκτός 11άδας και εκτός αποστολής, με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να ξεκινά με τον Λίντεγκαρντ κάτω από τα δοκάρια, τους Έβανς και Φέρντιναντ κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Ράφαελ δεξιά και τον Εβρά αριστερά. Ο Γκιγκς με τον Κάρικ ήταν στο κέντρο, ενώ ο Βαλένσια, ο Καγκάβα και ο Νάνι ήταν πίσω από τον Φαν Πέρσι.

«Κόκκινο» ξεκίνημα
Οι γηπεδούχοι, με εξαίρεση τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, κυριάρχησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πήραν τη μεσαία γραμμή, με τους παίκτες της Γιουνάιτεντ να δείχνουν εξαφανισμένοι και με τις γρήγορες επιθέσεις τους προκαλούσαν αρκετά ρήγματα, βρίσκοντας κενούς χώρους. Κυρίως από τα δεξιά, όπου ο Στέρλινγκ ήταν τρομερά κινητικός και έβγαινε από εκεί και ο Σουάρες, αλλά στη συνέχεια και στα αριστερά, με τον Μπορίνι να βρίσκει κενά. Το πρώτο σουτ του αγώνα άνηκε στους φιλοξενούμενους, με τον Γκιγκς να πιάνει ένα σουτ από το ημικύκλιο και την μπάλα να περνάει άουτ. Οι Ρεντς απάντησαν αμέσως. Αρχικά με τον Σουάρες στο 8`, με τον Λίντεγκαρντ να μπλοκάρει το γύρισμά του και λίγα λεπτά αργότερα με τον Τζέραρντ, ο οποίος μετά από κόνρερ του Σέλβι έκανε κίνηση και έπιασε ένα καλό σουτ, το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Στο 14' το επικίνδυνο γύρισμα του Μπορίνι κόντραρε, ενώ το τεχνικό σουτ του Σουάρες στο 27' πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Δανού τερματοφύλακα. Στο μεταξύ, η Γιουνάιτεντ είχε μόνο μια στημένη φάση με τον Νάνι, καθώς είχε σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία και δεν μπορούσε να βγει μπροστά με αξιώσεις.

Έξω ο Σέλβι!
Με τον ρυθμό της αναμέτρησης να έχει ανέβει, στο 39' έγινε η φάση που σημάδεψε το πρώτο μέρος. Ο Σέλβι πήγε απρόσεκτα πάνω στον Έβανς, ο διαιτητής ήταν κοντά και του έδειξε την απευθείας κόκκινη, την 14η των αναμετρήσεων Λίβερπουλ-ManU στην Πρέμιερ Λιγκ! Παρά την κάρτα, οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν την πρωτοβουλία, ενώ είχαν και μια ακόμα καλή στιγμή με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουάρες, την οποία έδιωξε ο Λίντεγκααρντ. Το ημίχρονο βρήκε τους οπαδούς των Ρεντς να αποδοκιμάζουν.

Τζέραρντ και απάντηση από Ράφαελ
Στο δεύτερο μέρος, ο Σκόουλς πήρε τη θέση του Νάνι, με τον Γκιγκς να ανεβαίνει και τον έμπειρο Άγγλο να παίρνει θέση δίπλα στον Κάρικ. Από την άλλη, ο Σούσο πήρε τη θέση του Μπορίνι που πονούσε. Δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, οι Ρεντς κατάφεραν να προηγηθούν με τον Στίβεν Τζέραρντ. Ο αρχηγός, μετά από ενέργεια του Σούσο έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ από την περιοχή έγραψε το 1-0. Η Γιουνάιτεντ, όμως, χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά για να απαντήσει. Ο Βαλένσια σέντραρε από τα δεξιά, ο Καγκάβα κατέβασε στον Ραφαέλ που είχε προωθηθεί και ο Βραζιλιάνος με τρομερό σουτ από πλάγια θέση ισοφάρισε! Το αριθμητικό πλεονέκτημα της Γιουνάιτεντ φαινόταν κυρίως στα πλάγια, αφού στον άξονα η Λίβερπουλ συνέχιζε να είναι συμπαγής. Είχε μάλιστα στο 61` και ένα πολύ επικίνδυνο σουτ του Σουάρες, το οποίο ο Λίντεγκαρντ απέκρουσε την τελευταία στιγμή, δείχνοντας ότι δεν το βάζει κάτω. Ο κίπερ των «Διαβόλων» είχε σωστή αντίδραση και στο καλό σουτ του Σούσο στο 65'. Ο Ρότζερς έβαλε τον Χέντερσον στη θέση του Στέρλινγκ, δένοντας περισσότερο το κέντρο και απελευθερώνοντας τον Άλεν. Χαρακτηριστικό ότι στο 70΄, παρά το μειονέκτημα, η Λίβερπουλ είχε την κατοχή.

Φαν Πέρσι από την άσπρη βούλα!
Τα τελευταία 15 λεπτά των αναμετρήσεων παραδοσιακά... ταιριάζουν στη Λίβερπουλ, που στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έχει σκοράρει 8 φορές απέναντι στην Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, στο 76' ο Χάλσεϊ της έδωσε το τελικό χτύπημα. Ο Βαλένσια μπήκε στην περιοχή, ο Τζόνσον τον μάρκαρε και ο διαιτητής από το Λάνκασαϊρ σφύριξε την εσχάτη των ποινών για σπρώξιμο του μπακ της Λίβερπουλ με το χέρι! Μετά από καθυστέρηση λόγω τραυματισμού του Άγκερ, που άφησε τελικά τη θέση του στον Κάραγκερ, ο Φαν Πέρσι ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Ρέινα έπεσε σωστά, βρήκε την μπάλα, αλλά δεν αποσόβησε το γκολ, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα! Ήταν το μόλις δεύτερο γκολ με πέναλτι της ομάδας του Φέργκιουσον στο Άνφιλντ. Το προηγούμενο ήταν το 1999 με σκόρερ τον Έργουιν! Ερνάντες και Γουέλμπεκ πέρασαν στο ματς για τη Γιουνάιτεντ, που κατάφερε να κρατήσει το σκορ, παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων, οι οποίοι τελείωσαν το ματς με εννιά λόγω του τραυματισμού του Κέλι. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των «Κόκκινων Διαβόλων» στο Άνφιλντ μετά την περίοδο 2007-08!

Λίβερπουλ (Ρότζερς): Ρέινα, Κέλι, Άγκερ (80' Κάραγκερ), Σκρτελ, Τζόνσον, Άλεν, Τζέραρντ, Σέλβι, Μπορίνι (46' Σούσο), Στέρλινγκ (66 Χέντερσον), Σουάρες

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Φέργκιουσον): Λίντεγκααρντ, Ραφαέλ (89' Γουέλμπεκ), Φέρντιναντ, Έβανς, Εβρά, Κάρικ, Γκιγκς, Βαλένσια, Καγκάβα (81' Ερνάντες), Νάνι (46 Σκόουλς), Φαν Πέρσι

Διαιτητής: Μαρκ Χάλσεϊ (Λάνκασαϊρ)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα