Άλλος... κόσμος (vid)

Άλλος... κόσμος (vid)

Gazzetta team
Άλλος... κόσμος (vid)

bet365

Το παιχνίδι της Έβερτον με τη Νιούκαστλ (2-2) πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς όσα έγιναν πριν την έναρξη στη μνήμη των θυμάτων του Χίλσμπορο δείχνουν τη διαφορά πολιτισμού...

Οι τελευταίες ημέρες στην Αγγλία έχουν μόνο ένα θέμα συζήτησης, τη δικαίωση των οικογενειών των θυμάτων του Χίλσμπορο μετά από ολόκληρα 23 χρόνια... Η Έβερτον απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι η έχθρα στο ποδόσφαιρο πρέπει να μένει μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας με τον δικό της τρόπο, που δείχνει τη διαφορά αντίληψης και πολιτισμού.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τη Νιούκαστλ, που πέρασε σε δεύτερη μοίρα, από τα μάτριξ του «Γκούντισον Παρκ» πέρασαν οι φωτογραφίες και των 96 θυμάτων, προκειμένου κανένας να μην ξεχάσει, κανένας τους να μην λησμονηθεί. «Justice for the 96, Merseyside United», «Δικαιοσύνη για τους 96, το Μέρσεϊσαϊντ ενωμένο», αναγραφόταν στον πίνακα. Στον αγωνιστικό χώρο δύο παιδιά, ένα κοριτσάκι με φανέλα της Έβερτον και το νούμερο 9 και ένα αγόρι με φανέλα της Λίβερπουλ με το 6 ένωσαν τα χέρια τους στο κέντρο. Ενωμένοι, όπως και οι παίκτες, που κράτησαν μαζί με όλους ανεξαιρέτως τους οπαδούς ενός λεπτού σιγή...

Ήταν ο δικός τους τρόπος να δείξουν σεβασμό στον αγώνα των οικογενειών των θυμάτων και να μην αφήσουν σε κανέναν να ξεχάσει. Να δείξουν ότι όλοι μαζί μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, να δείξουν ότι όπως όλα στη ζωή το ποδόσφαιρο είναι για να ενώνει εκτός του αγωνιστικού χώρου και τα κατάφεραν...

«Έκλεψε» τον βαθμό η Νιούκαστλ
Είπαμε, το παιχνίδι μπορεί να πέρασε σε δεύτερη μοίρα, όμως τα είχε όλα, με τα λάθη ενός επόπτη να το κρίνουν και τη Νιούκαστλ να «κλέβει» τον βαθμό, ισοφαρίζοντας στο 90' με τον Μπα. Ο Κέβιν Μιραλάς ξεκίνησε στο παιχνίδι, ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος, έπεσε στο δεύτερο, όμως έδειξε ότι μπορεί να σταθεί και με το παραπάνω στην Πρέμιερ Λιγκ. Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ για τους γηπεδούχους, όταν στο 15' Μπέινς και Πίεναρ συνδυάστηκαν άψογα και ο τελευταίος νίκησε τον Χάρπερ για το 1-0. Στη συνέχεια τα σουτ των Σισέ και Γιαγκιέλκα πέρασαν ελάχιστα άουτ, ενώ στο 37' ο Μπέινς έδιωξε πάνω στην γραμμή την μπάλα μετά το κοντινό πλασέ του Ανίτα! Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι στο πρώτο 45λεπτο, με τον Μιραλάς να κάνει ωραία ενέργεια και σουτ στο 41', όμως ο Χάρπερ μπλόκαρε σταθερά και τον Πίεναρ να χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία στο 43', με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε, με τον Πάρντιου να ρίχνει στο παιχνίδι τον Ντεμπά Μπα και τον Σενεγαλέζο να τον δικαιώνει. Στο 49' ο Καμπάγ έκλεψε την μπάλα, του έδωσε την ασίστ και ο Μπα με ωραίο διαγώνιο πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, για να πετύχει το 1000ό γκολ της Νιούκαστλ στην Πρέμιερ Λιγκ (612 εντός και 388 εκτός) και να γίνει η 6η που το καταφέρνει! Στο 60' είχαμε το ακυρωμένο γκολ για την Έβερτον με τον Φελαϊνί να ξεκινάει από κανονική θέση, ενώ στο 62' ο Σισέ έχασε σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Στη συνέχεια ο Όσμαν έφτασε κοντά στο 2-1, ενώ στο 78' ο Ανιτσέμπε έκανε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε καθαρά τη γραμμή, πριν απομακρύνει ο Γουίλιαμσον, όμως ο επόπτης δεν το είδε και ο Τζόουνς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι!

Ο Μπα στο 81' και ο Μπεν Αρφά στο 86' έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, με τον Χάουαρντ να σώζει στο τετ α τετ στη δεύτερη περίπωση και 2' αργότερα ο Ανιτσέμπε γύρισε ωραία και έκανε το 2-1 για την Έβερτον, δείχνοντας να λυτρώνει τα «ζαχαρωτά»! Εκεί, όμως, που όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι θα φτάσουν στη νίκη, μία βαθιά μπαλιά από την άμυνα και μία κεφαλιά του Αμεόμπι έβγαλαν τετ α τετ τον Ντεμπά Μπα στο 90' και εκείνος έκανε το τελικό 2-2!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα