«Reds-United... ειρήνη ημίν!»

Γιώργος Καραμάνος
«Reds-United... ειρήνη ημίν!»

bet365

Με αφορμή την επικαιρότητα για το «Χίλσμπορο», ο Αλεξ Φέργκιουσον ζήτησε από τους οπαδούς Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ να παραμερίσουν τις κόντρες και να κατανοήσουν ο ένας τον άλλο...

Είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί στην Πρέμιερλιγκ. Η αντιπαλότητα τους ξεπερνάει τα στενά όρια της πόλης που ορίζουν τα ντέρμπι και αγγίζει τα επίπεδα ενός clasico. Επόμενο είναι όποτε παίζουν Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το θερμόμετρο να ανεβαίνει αναφορικά με τους οπαδούς. Πειράγματα, κραξίματα, βρισιές και ενοχλητικά- υποτημιτικά στιχάκια που σκαρφίζονται εκατέρωθεν οι πλευρές.

Μέρες που είναι όμως στην Αγγλία (γίνεται χαμός με το σκάνδαλο της αστυνομίας και της κυβέρνησης για τα όσα είχαν συμβεί στο δραματικό «Χίλσμπορο»), οι ομάδες η μία μετά την άλλη και με μπροστάρη τη συμπολίτισσα των Κόκκινων, Εβερτον, σπεύδουν στο πλευρό της Λίβερπουλ. Κινούμενος σε αυτό το feeling προφανώς και ο Αλεξ Φέργκιουσον, ζήτησε από τους οπαδούς των Reds και των Κόκκινων Διαβόλων να λήξουν εδώ την όποια αντιπαράθεση τους (;)

«Είμαστε δύο σπουδαία σωματεία που στο παρελθόν έχουν υποφέρει με δυστυχίες στο ποδόσφαιρο. Αυτό θα έπρεπε να κάνει τους φιλάθλους και των δυο μας μας να δείχνουν κατανόηση ο ένας για τον άλλο και όχι να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο ο ένας εναντίον του άλλου».

Αυτά είπε ο Φέργκι και στο διαδίκτυο αν και μερικοί πήραν το μέρος του και συμφώνησαν, οι περισσότεροι τον ξεμπρόστιασαν για ατάκες του παρελθόντος («εγώ δεν έχω ακούσει ποτέ να βρίζουν οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ άλλες ομάδες»). Η αλήθεια είναι πως καλά τα είπε ο Σερ Αλεξ, αλλά για να αλλάξουν οι οπαδοί, θα πρέπει πρώτα να αλλάξουν τα μεγάλα κεφάλια...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα