Ο Βρετανικός Τύπος

Gazzetta team
Ο Βρετανικός Τύπος

bet365

Πρώτο θέμα σε όλες τις βρετανικές εφημερίδες είναι σήμερα το σκάνδαλο που αποκαλύφτηκε για τα αδικοχαμένα παιδιά του Λίβερπουλ. Δείτε τι γράφουν οι βρετανικές εφημερίδες.

Το σκάνδαλο με τα παραποιημένα στοιχεία προκειμένου οι αρχές να «πετάξουν» από πάνω τους τις ευθύνες που φέρουν για τον θάνατο των 96 θυμάτων του Χίλσμπορο πρωταγωνιστεί σε όλα τα βρετανικά πρωτοσέλιδα.

Η σκανδαλοθυρική SUN που είχε τότε γράψει πως για ότι έγινε έφεραν αποκλειστικά ευθύνη οι μεθυσμένοι οπαδοί, σήμερα αναδημοσιεύει το ίδιο πρωτοσέλιδο (τότε έγραφε “The truth”, δηλαδή «H αλήθεια») με την διαφορά ότι έχει προσθέσει την λέξη «real», δηλαδή η πραγματική αλήθεια.

Η εφημερίδα SUN, την οποία πολύ δύσκολα θα βρει κανείς να πωλείται στο Λίβερπουλ, αφού άλλωστε από τότε δεν την αγοράζει κανείς, ζητάει συγνώμη μετά από 23 χρόνια για τις ψευδές αναφορές και τονίζει ότι τουλάχιστον 41 ζωές θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Από εκεί και πέρα, η Western Mail φέρει τίτλο: «Μια ντροπιαστική συγκάλυψη» και προσθέτει δανειζόμενη την ατάκα ενός πατέρα που έχασε το παιδί του τότε: «Η αλήθεια βγήκε στην επιφάνεια σήμερα, από αύριο αρχίζει η δικαιοσύνη».

Οι Τάιμς αναφέρουν: «Δικαίωση για τις οικογένειες του Χίλσμπορο μετά από μάχη 23 ετών».

Παρόμοιος είναι ο τίτλος του «Σκοτσμαν», με τον «Independent» να γράφει: «Χίλσμπορο: Επιτέλους η αλήθεια. Τώρα ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης. Η χειρότερη ποδοσφαιρική τραγωδία στην Βρετανική Ιστορία αποδεικνύεται μετά από έρευνα, όπως πολλοί είχαν υποπτευθεί, ως μέγιστη συγκάλυψη από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και την αστυνομία, με τον Πρωθυπουργό να ζητάει συγνώμη από το Λίβερπουλ».

Η Daily Mail από την πλευρά της ζητάει να αποδοθούν ευθύνες στην αστυνομία που ψεύδεται ασύστολα τα τελευταία 23 χρόνια και έχει φωτογραφία με όλα τα θύματα.

Η Daily Star τονίζει στο πρωτοσέλιδό της ότι οι οπαδοί της Λίβερπουλ δεν έπρεπε να κατηγορηθούν και προσθέτει πως θα μπορούσαν να έχουν σωθεί 41 ζωές. Σημειώνει ότι δόθηκε διαταγή να πάρουν αίμα από τα παιδιά για να αποδείξουν ότι είχαν κάνει υπερβολική χρήση αλκοόλ, και καταλήγει ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε συγνώμη για την ντροπιαστική συγκάλυψη.

Τέλος, «Χίλσπορο ο λογαριασμός» είναι ο τίτλος του Guardian, με την Daily Mirror να «επιτίθεται» στην SUN έχοντας το ίδιο πρωτοσέλιδο που είχε τότε (όπως και σήμερα) και ζητάει δικαιοσύνη ρίχνοντας τα «καρφιά» της στην αστυνομία για την συγκάλυψη και τονίζει τις 164 παραποιημένες αστυνομικές καταθέσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα