Ίδια... παλιά Λίβερπουλ (vid)!

Γιώργος Καραμάνος
Ίδια... παλιά Λίβερπουλ (vid)!

bet365

Ακόμα χειρότερη από πέρσι η καινούργια τραγική Λίβερπουλ του Μπρένταν Ρότζερς έφαγε τρία (3-0) από τη Γουέστ Μπρομ που θα μπορούσε να της βάλει κυριολεκτικά μισή ντουζίνα γκολ...

Πέρσι ήταν τραγική. Η χειρότερη Λίβερπουλ της σύγχρονης εποχής. Η αλλαγή στον πάγκο άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας. Ο νέος τεχνικός Μπρένταν Ρότζερς υποσχόταν ποδόσφαιρο με τη μπάλα κάτω αλά Μπαρτσελόνα. Στο πρώτο επίσημο δείγμα όμως, στο «Χόθορνς» η μπάλα ήταν μεν κάτω, αλλά εντός εστίας των Κόκκινων. Η Γουέστ Μπρομ ξεμπρόστιασε την φημισμένη αντίπαλοι της, της έριξε μία ξεγυριστή «τριάρα» για καλημέρα και εάν δεν υπήρχε ο Πέπε Ρέινα, θα της έβαζε ακόμα και έξι γκολ.

Πραγματικά οι Κόκκινοι ήταν άθλιοι. Στο Α' μέρος μπορεί να είχαν συντριπτικά υπέρ τους την κατοχή (64%), να έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Λουίς Σουάρες (26' σουτ άουτ, 30 κεφαλιά από μισό μέτρο άουτ), αλλά το σκορ το άνοιξαν οι γηπεδούχοι΄στο 43'. Επειτα από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Ζόλταν Γκέρα, ο οποίος με βολίδα έξω από την περιοχή, την έστειλε στο αριστερό παράθυρο του Ισπανού τερματοφύλακα.

Η απάντηση της Λίβερπουλ ήταν ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Λουίς Σουάρες (49') και από εκεί και μετά ακολούθησε ο πανικός. Στο 59' ο Σέιν Λονγκ ανατράπηκε εντός περιοχής από το Ντάνιελ Αγγερ που ορθώς αποβλήθηκε. Ωστόσο, ο Λονγκ είδε τον Ρέινα να τον... ψαρεύει. Η χαρά του πορτιέρο όμως κράτησε μόλις για τέσσερα λεπτά. Η βλακεία του Σκρτελ που δεν είδε τον Λονγκ που ήρθε από πίσω και του πήρε τη μπάλα, τον οδήγησε σε νέα ανατροπή εντός (ίσως να μην ήταν), με τον Οντεμβιγκί να ευστοχεί αυτή τη φορά για το 2-0.

Πλέον η Μπρομ έβγαινε για πλάκα στην κόντρα και κάπως έτσι οι Μόρισον (73'), Φόρτσουν (83') και Μουλουμπού (85') λίγο έλειψε να κάνουν το 4-0, μιας και ενδιάμεσα (78') ο Ρομελού Λουκακού στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα, νε κοντινή κεφαλιά, στο ντεμπούτο του με τη Μπρομ είχε διαμορφώσει το τελικό 3-0. Κατά συνέπεια η Λίβερπουλ που δεν πήρε τίποτα από τους καινούργιους Μπορίνι και Αλεν (αμφότεροι βασικοί), έμεινε για τέταρτη σερί σεζόν χωρίς επιτυχία στην πρεμιέρα, ενώ ακολουθούν τα εντός ντέρμπι με Σίτι και Αρσεναλ.

Οσο για τους νικητές, επικράτησαν των αντιπάλων τους εντός έδρας έπειτα από 31 χρόνια, καθώς είχαν μόλις μία επιτυχία σε 11 εντός αγώνες με τη Λίβερπουλ, η οποία ωστόσο, ήταν και το τελευταίο περσινό θύμα τους πριν το φινάλε του πρωταθλήματος στο «Ανφιλντ».

Λίβερπουλ: Ρέινα, Κέλι, Τζόνσον, Σκρτελ, Αγγερ, Τζέραρντ, Λούκας (68' Κόουλ), Ντάουνινγκ (50' Κάραχερ), Αλεν, Μπορίνι, Λουίς Σουάρες



 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα