«Χαμός» με Φαν Πέρσι!

Θάνος Σαρρής
«Χαμός» με Φαν Πέρσι!

bet365

Το gazzetta.gr συγκέντρωσε αντιδράσεις από παίκτες, προπονητές, παλαίμαχους, αρθρογράφους και απλούς οπαδούς για την πολύκροτη μεταγραφή του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έκαναν το deal του καλοκαιριού στην Αγγλία και φυσικά οι δονήσεις από την μεταγραφή του Φαν Πέρσι συνεχίζονται. Διαβάστε μερικές χαρακτηριστικές αντιδράσεις!

Ο Αρσέν Βενγκέρ ήταν σαφώς απογοητευμένος, αλλά τόνισε ότι δεν είχε άλλη επιλογή. «Είναι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δυστυχώς για εμάς. Η μεταγραφή ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Δεν είναι ποτέ όμορφο να χάνεις παίκτες τέτοιας ποιότητας, αλλά είχε μόλις ένα χρόνο συμβόλαιο, οπότε δεν είχαμε επιλογή. Ήδη έχουμε αποκτήσει τον Ζιρού και τον Ποντόλσκι, οι οποίοι από την αρχή είχαν αποκτηθεί με σκοπό να καλύψουν την αποχώρηση του Φαν Πέρσι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλσατός.

Ο θρύλος της Άρσεναλ, Μπομπ Γουίλσον, εξέφρασε την οργή του: «Είμαι απογοητευμένος και παράλληλα λίγο οργισμένος, αφού ο Ρόμπιν ήταν αρχηγός και έκανε τρομερή δουλειά. Ακολουθώ τη στάση του 'ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς'. Ευχαριστούμε Ρόμπιν και αντίο», ενώ δεν επέκρινε την απόφαση του Βενγκέρ να τον παραχωρήσει.

Ο πρώην προπονητής της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ, είπε για τη μεταγραφή: «Βλέπω την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κερδίσει τον τίτλο τώρα που έχει τον Φαν Πέρσι. Μπορεί να κάνει τη διαφορά, είναι πραγματικά μια σπουδαία μεταγραφή». Ένας μεγάλος επιθετικός του παρελθόντος, ο Τζιανλούκα Βιάλι, πήρε θέση για το θέμα τονίζοντας ότι η συνεργασία του με τον Ρούνεϊ θα είναι εκπληκτική: «Είναι μια τεράστια μεταγραφή. Ο συνδυασμό του Φαν Πέρσι και του Ρούνεϊ στην ίδια ομάδα θα οδηγήσει σε μία τρομερή επιθετική συνεργασία».

Ο Τομ Κλέβερλι είπε: «Προφανώς και είναι ένας σπουδαίος παίκτες που θα μας κάνει δυνατότερους», ενώ ο συμπαίκτης του Μάικλ Κάρικ πρόσθεσε: «Τον καλωσορίζουμε, είχε μία τρομερή σεζόν και θα κάνει ακόμα πιο δυνατή την ομάδα μας». Ο πρώην μπακ των «Κόκκινων Διαβόλων», Γκάρι Νέβιλ, είπε: «Καλό αποτέλεσμα, το χειριστήκαμε καλά και ο RVP είναι παίκτης της Γιουνάιτεντ». Ο επίσης πρώην παίκτης της ομάδας, Γκάρι Πάλιστερ τόνισε: «Από την σκοπιά των αμυντικών, το να έχεις να αντιμετωπίσεις τον Ρούνεϊ και τον Φαν Πέρσι μπορεί να αποδειχθεί εφιάλτης».

Οι απόψεις στα Μέσα ποικίλουν. Η Έιμι Λορενς, κεντρική αρθρογράφος στον Guardian αναφέρει ότι: «Ο Αρσέν Βενγκέρ έχει τρεις νέους επιθετικογενείς παίκτες, τον Ζιρού, τον Ποντόλσκι και τον Καθόρλα για να αντικαταστήσει έναν με ιστορικό τραυματισμών που προβλημάτιζε», ενώ τονίζει ότι: «Η Άρσεναλ ξέρει καλά τη θέση της στον οικονομικό πίνακα του ποδοσφαίρου. Ξέρουν ότι το να κρατήσουν έναν παίκτη που αξίζει 20 εκατομμύρια λίρες και βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του δεν αποτελεί επιλογή». Από την πλευρά του, ο αρθρογράφος της ίδιας εφημερίδας, Πολ Γουίλσον, τονίζει ότι ο Ολλανδός μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό κομμάτι στο παζλ της Γιουνάιτεντ. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μπεν Σμιθ του BBC.

Ο γνωστός οπαδός της Άρσεναλ και δημοσιογράφος του CNN πάντως, Πιρς Μόργκαν, δεν κατάφερε να κρύψει την δυσαρέσκειά του και «βομβάρδισε» με αλλεπάλληλα tweets! «Αν ο Φαν Πέρσι πήγαινε στο εξωτερικό θα το καταλάβαινα. Θα το αποδεχόμουν έστω και δύσκολα Αλλά να πάει στην πρώτη αντίπαλό μας; Είναι ασυγχώρητο», «Είναι αστείο, αλήθεια νόμιζα ότι ο Φαν Πέρσι ήταν διαφορετικός. Αποδείχτηκε όμως ένας ακόμα μισθοφόρος», είναι κάποια χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια δέχθηκε την καζούρα μέσω twitter αρκετών παικτών. «Δάκρυα για τον Πιρς, τα πιο γρήγορα tweets που έχω δει. 5.000 σε 20 λεπτά», έγραψε ο Ρίο Φέρντιναντ ενώ ο Τζόι Μπάρτον πέταξε την... μπηχτή του: «Δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις που θέλει να κατακτάει τρόπαια, έτσι δεν είναι Πίρσι;»

O Εμανουέλ Έμπουε αποκάλεσε τον Ολλανδό... γάιδαρο: «Κανένας σεβασμός, καμία αφοσίωση για τον Ολλανδό Γάιδαρο. Συγγνώμη, αλλά δεν έχω σεβασμό για έναν αρχηγό που άφησε ένα σταθερό πλοίο. Ο Βενγκέρ τα κατάφερε πάλι, πούλησε έναν τελειωμένο παίκτη για τόσο μεγάλο ποσό. Μεγάλος οικονομολόγος. Ο Φαν Πέρσι δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος. Ο Βενγκέρ είναι σοφός. Ξέρει ότι ο Φαν Πέρσι θα παίξει καλά μια χρονιά και μετά τις υπόλοιπες τρεις θα είναι μία μέσ και μία έξω λόγω τραυματισμών. Ο Φέργκι είναι ανόητος».

Φυσικά, η μεταγραφή του Ολλανδού έχει δημιουργήσει... φωτιά στα social media. «Ορκίζομαι ότι το Βlackburry του Φαν Πέρσι θα πάρει φωτιά αν ανοίξει το twitter και πατήσει το κουμπί mention», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα χιουμοριστικό tweet. Αρκετά ακόμα «ανεβαίνουν» από διάφορους χρήστες. «Το σπίτι του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο Λονδίνο έχει πάρει φωτιά, η αστυνομία υποπτεύεται τον Αρσέν», «Ο Γούειν είναι ο Μπάτμαν, ο Φαν Πέρσι είναι ο Ρόμπιν», αναφέρουν μερικά χαρακτηριστικά χιουμοριστικά σχόλια! «Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι δεν πέρασε τα ιατρικά τεστ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ήταν σοβαρά τραυματισμένος στη μέση, επειδή κουβαλούσε όλη την ομάδα πέρυσι» γράφει ένα επίσης πετυχημένο, ενώ ο πρώην αρχηγός της ομάδας κρίκετ της Αγγλίας, Μάικ Βον σημείωσε: «Η ακαδημία της Άρσεναλ δουλεύει πολύ καλά για τους Βορειοδυτικούς...»

Οι οπαδοί είχαν δείξει τις προθέσεις τους πριν καν «κλείσει» η μεταγραφή, όταν οι 1500 που βρέθηκαν στην Κολωνία για το φιλικό με την γερμανική ομάδα των αποδοκίμασαν και παράλλαξαν τον τραγουδάκι που είχαν για τον Ολλανδό, βάζοντας στη θέση του τον Λούκας Ποντόλσκι. Προφανώς, το έβλεπαν να έρχεται. Τα σχόλιά τους είναι στην πλειοψηφία τους αρνητικά, με τη λέξη «προδότης» να... φοριέται πολύ, ενώ κάποιοι το προχώρησαν ακόμα περισσότερο: Έκαψαν τη φανέλα του και «ανέβασαν» το video στο youtube!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα