Οι φανέλες μοιράζουν εκατομμύρια!

Θάνος Σαρρής
Οι φανέλες μοιράζουν εκατομμύρια!

bet365

Περίπου 147 εκατομμύρια λίρες θα βάλουν συνολικά στα ταμεία τους οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, μόνο από τις χορηγείς στις φανέλες! Διαβάστε ποιοι θα πάρουν τα περισσότερα.

Είναι το πιο εμπορικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη και το αποδεικνύει στην πράξη, αφού οι χορηγίες παρουσιάζουν συνολική αύξηση της τάξεως το 25%! Περίπου 30 εκατομμύρια περισσότερα από την περσινή χρονιά θα μοιραστούν στους συλλόγους της μεγάλης κατηγορίας στην Αγγλία.

Πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ η Μάντσεστερ Σίτι σε απόδοση 2.20 στη vistabet

Υπήρχαν κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με το κατά πόσο η Πρέμιερ Λιγκ θα καταφέρει να μείνει ανεπηρέαστη από την ύφεση στην Ευρωζώνη και τις νέες τάσεις στις αγορές, ωστόσο τα νούμερα δείχνουν ότι... τα καταφέρνει μια χαρά! Στο συγκεκριμένο ποσό μάλιστα δεν συμπεριλαμβάνεται η συμφωνία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την DHL, καθώς και τα πέντε εκατομμύρια που θα λαμβάνει η Τότεναμ από την Investec, η οποία θα την χορηγεί μόνο σε παιχνίδια Κυπέλλου.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας,βρίσκονται η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίες λαμβάνουν 20 εκατομμύρια λίρες από τις Standard Chartered, Etihad Airways και Aon αντίστοιχα. Η μεγάλη έκπληξη όμως γίνεται από την Σάντερλναντ, που... αφήνει πίσω τις ομάδες του Λονδίνου! Οι «Μαύρες Γάτες» συμφώνησαν για 20 εκατομμύρια με την ΜΚΟ Invest in Africa. To λογότυπο της οργάνωσης θα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της φανέλας τους για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Ακολουθεί η Τσέλσι με 13.3 εκατομμύρια, ενώ οι γειτόνισσες Τότεναμ και Άρσεναλ έχουν λαμβάνειν 10 εκατομμύρια και 5.5 εκατ. αντίστοιχα. Καλό deal συμφώνησε και η μισητή αντίπαλος της Σάντερλαντ, Νιούκαστλ. Οι «Καρακάξες» έφτασαν σε συμφωνία με την Virgin του Ρίτσαρντ Μπράνσον και ο Μάικ Άσλεϊ τρίβει τα χέρια του, αφού θα βάλει στα ταμεία 10 εκατομμύρια.

Άνοδο στα έσοδα παρουσιάζουν και οι λιγότερες εμπορικές ομάδες, όπως η Στόουκ,η Γουέστ Μπρομ, αλλά και η ΚΠΡ, που σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Οι νεοφώτιστες Ρέντινγκ, Γουέστ Χαμ και Σάουθαμπτον θα πάρουν 3.2 εκατομμύρια.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα