«Πρώτο ημίχρονο» για Τέρι!

«Πρώτο ημίχρονο» για Τέρι!

Θάνος Σαρρής
«Πρώτο ημίχρονο» για Τέρι!

bet365

Παρότι το δικαστήριο αθώωσε τον Τζον Τέρι από τις κατηγορίες για ρατσιστική επίθεση προς τον Άντον Φέρντιναντ, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας θα συνεχίσει τις έρευνες και δεν αποκλείεται να τιμωρηθούν και οι δύο παίκτες!

Ο αρχηγός της Τσέλσι ισχυρίστηκε ότι επαναλάμβανε τα όσα νόμιζε ότι του έλεγε ο Φέρντιναντ, την ώρα που οι δύο παίκτες αντάλλαζαν «γαλλικά». Το γεγονός ότι οι αποδείξεις είναι ελάχιστες, ξεκινά νέα έρευνα από πλευράς FA.

Η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι «παρακολουθεί την απόφαση για τον Τζον Τέρι και θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει τη δική της έρευνα». Η διεξαγωγή της είχε σταματήσει τον Νοέμβριο, όταν την υπόθεση ανέλαβε το δικαστήριο. «Στον Τέρι δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες από τον νόμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κατηγορηθεί από τους νόμους της FA», είπε ξεκάθαρα ο πρεσβευτής του αντιρατσιστικού οργανισμού Kick it Out, ο οποίος είναι εναρμονισμένος με την Ομοσπονδία. «Οπότε για τον Τζον Τέρι, φοβάμαι ότι βρίσκεται μόνο στο ημίχρονο», πρόσθεσε!

Ο δικαστής, μετά την ετυμηγορία του, δήλωσε ότι: «είναι πιθανόν αυτά που ειπώθηκαν να μην σκόπευαν σε προσβολή, αλλά σε πρόκληση σε αυτό που πίστευε ότι του είπε ο αντίπαλος». Ο κατήγορος έπρεπε να αποδείξει από την πλευρά του ότι ο Τέρι είπε τις αμφιλεγόμενες φράσεις με σκοπό να προσβάλει τον αντίπαλο παίκτη, πράγμα αδύνατον. Για το δικαστήριο λοιπόν, η αδυναμία αυτή ισοδυναμεί με αθώωση, όχι όμως και για την FA, που μπορεί να τιμωρήσει τον παίκτη ακόμα κι αν υπάρχουν αμφιβολίες.

Ας μην ξεχνάμε την περίπτωση του Λούις Σουάρες της Λίβερπουλ, που δέχτηκε πρόστιμο 40.000 λίρες και τιμωρία οκτώ αγωνιστικών για ανάλογη περίπτωση, η οποία πάντως δεν έφτασε στις δικαστικές αίθουσες. Το βέβαιο είναι ότι τόσο στο Kick It Out, όσο και στην Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών είναι προβληματισμένοι από τον ντόρο που προκλήθηκε και η Ομοσπονδία είναι σε... δύσκολη θέση. Η τιμωρία του ποδοσφαιριστή λοιπόν από τις ποδοσφαιρικές αρχές, είναι ένα ενδεχόμενο που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα