Οι «Κανονιέρηδες» που έφυγαν!

Οι «Κανονιέρηδες» που έφυγαν!

Θάνος Σαρρής
Οι «Κανονιέρηδες» που έφυγαν!

bet365

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι ανακοίνωσε ότι δεν ανανεώνει το συβόλαιό του με την Άρσεναλ, ετοιμάζοντας... βαλίτσες και το gazzetta.gr παρουσιάζει μία 11άδα «Κανονιέρηδων» που έφυγε, ενώ είχε πράγματα να προσφέρει στην ομάδα του Λονδίνου!

Με 30 γκολ σε 38 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Φαν Πέρσι έσπασε κάθε ρεκόρ. Τα σενάρια για το μέλλον του ξεκίνησαν πολύ νωρίς, με τον ίδιο ωστόσο να μην... ανοίγεται και να περιμένει την Άρσεναλ. Βλέποντας ωστόσο ότι δεν γίνονται κινήσεις για την ισχυροποίηση της ομάδας, εξέφρασε δημόσια την πρόθεσή του να αποχωρήσει. Αρκετές ομάδες θα δώσουν την μάχη τους για να τον αποκτήσουν. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο «κανόνι» αποχωρεί από τους Λονδρέζους, έχοντας την προοπτική να προσφέρει περισσότερα. Το gazzetta.gr παρουσιάζει μία... 11άδα παικτών που έφυγαν από την ομάδα του Βενγκέρ, προκαλώντας δυσαρέσκεια!

Άσλεϊ Κόουλ
Επέλεξε τον Ιούλιο του 2006 να... αλλάξει συνοικία στο Λονδίνο και να φορέσει τα «μπλε» της Τσέλσι, με τον Γουίλιαμ Γκαλάς να ακολουθεί το αντίθετο δρομολόγιο και τους «Κανονιέρηδες» να βάζουν επιπλέον πέντε εκατομμύρια λίρες στα ταμεία τους. Σε ηλικία 25 ετών, ο Γκαλάς έβλεπε την Τσέλσι του Αμπράμοβιτς να πρωταγωνιστεί, ενώ οι 55.000 λίρες τη βδομάδα που του πρόσφερε η ομάδα του Βενγκέρ τον εξαγρίωσε, θεωρώντας τα ελάχιστα! Στη συνέχεια είχε στα κρυφά συνάντηση με τους ανθρώπους των «Μπλε», συμφώνησε και έναν χρόνο μετά πήρε μεταγραφή. Από τότε, κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα, τέσσερα FA Cup και ένα Τσάμπιονς Λιγκ!



Γκαέλ Κλισί
Παρότι οι παραχωρήσεις που προβλήθηκαν περισσότερο ήταν αυτές του Φάμπρεγας και του Νασρί, η απουσία του Γκαέλ Κλισί στοίχισε εξίσου στην Άρσεναλ την χρονιά που μας πέρασε, κυρίως από τη στιγμή που χτυπήθηκε από τόσους τραυματισμούς στα μπακ, με τον Βενγκέρ να κάνει... αλχημείες! Έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα στη μέση του, ο Γάλλος είχε μία καλή χρονιά την περίοδο 2010-11 και παραχωρήθηκε στους Πολίτες έναντι περίπου 7 εκατομμυρίων. Είχε 28 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, με τη Σίτι αποτελώντας μία πολύ αξιόπιστη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας.



Κόλο Τουρέ
Έφυγε από την Άρσεναλ σε ηλικία 28 ετών για την Μάντσεστερ Σίτι τον Ιούλιο του 2009, με τους Σίτιζενς να πληρώνουν 16 εκατομμύρια. Ήταν... φευγάτος από τον Ιανούαριο της ίδιας χρονιάς, όταν και είχε έναν καυγά με τον Γκαλάς. Ο Βενγκέρ δεν τον άφησε να φύγει τον Ιανουάριο, αλλά το καλοκαίρι αποχώρησε. Είχε μια καλή πρώτη χρονιά με τους «Πολίτες», αλλά έμεινε εκτός για εξι μήνες, αφού βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Υπήρξαν φήμες ότι θα αποχωρήσει, αλλά τελικά έμεινε και είχε 14 συμμετοχές την περσινή χρονιά, όπου η Σίτι κατέκτησε τον τίτλο.



Ματιέ Φλαμινί
Αποχώρησε από την Άρσεναλ στην εξαιρετική ηλικία των 24 ετών και μάλιστα χωρίς οι «Gunners» να βάλουν ούτε λίρα στο ταμείο τους, αφού έφυγε ως ελεύθερος! Ο Γάλλος είχε δείξει καλά στοιχεία, η ομάδα του το σκέφτηκε για το νέο συμβόλαιο και οι Ροσονέρι χωρίς καθυστέρηση κινήθηκαν για την απόκτησή του και τον «άρπαξαν». Με τη φανέλα της Μίλαν κατέκτησε το Σκουντέτο της προπέρσινης χρονιάς, έχοντας 22 συμμετοχές στην Serie A. Πριν από λίγες μέρες, ανανέωσε το συμβόλαιό του.



Σαμίρ Νασρί
Ο... τέταρτος της παρέας που άφησε το Λονδίνο για το Μάντσεστερ και τη Σίτι. Ο Γάλλος μέσος πείσμωσε όταν το 2010 έμεινε εκτός Εθνικής και έκανε μια πολύ καλή χρονιά στην Αγγλία, η οποία του άνοιξε το δρόμο για τη μεταγραφή. Οι Σίτιζενς έδωσαν 25 εκατομμύρια και ο Νασρί δικαιώθηκε για την απόφασή του. Με 31 συμμετοχές και 5 γκολ, συνέβαλε τα μέγιστα στην επιστροφή της ομάδας του στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ μετά από 44 χρόνια! Οι εμφανίσεις του με τους τρικολόρ στο Euro δεν ήταν οι αναμενόμενες, ενώ προκάλεσε και προβλήματα με την συμπεριφορά του.



Αλεξάντερ Χλεμπ
Ο Λευκορώσος αποχώρησε για την Μπαρτσελόνα το 2008, μετά από μία «γεμάτη» χρονιά στην Άρσεναλ. Οι Λονδρέζοι πήραν σχεδόν 12 εκατομμύρια και δεν κατέβαλαν ιδιαίτερες προσπάθειες να τον κρατήσουν, αφού ο ίδιος δεν είχε καταφέρει να προσαρμοστεί στην Αγγλία και ήθελε να κερδίσει τίτλους. Στην πρώτη του χρονιά στη Μπάρτσα έπαιξε 19 φορές στην Πριμέρα Ντιβισιόν και άλλες 7 στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η καριέρα του δε είχε ανάλογη συνέχεια. Πέραν του ότι έμεινε εκτός από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, οι τραυματισμοί του, αλλά και το επίπεδο του ρόστερ των Καταλανών δεν τον βοήθησαν να στεριώσει. Παραχωρήθηκε δανεικός σε Στουτγάρδη, Μπέρμιγχαμ και Βόλφσμπουργκ, πριν υπογράψει στην ρωσική Κρίλια Σοβέτοφ Σαμάρα.



Μαρκ Όφερμαρς
Ο Ολλανδός εξτρέμ επέλεξε να φύγει από τους Κανονιέρηδες το 2000, στο πικ της καριέρας του, σε ηλικία 27 ετών, επιλέγοντας τον δρόμο της Μπαρτσελόνα, όπως και αρκετοί οράνιε εκείνη την εποχή! Η μεταγραφή του κόστισε 25 εκατομμύρια λίρες, ποσό ρεκόρ για Ολλανδό εκείνη την εποχή. Στα τέσσερα χρόνια του στο Καμπ Νου δεν κατέκτησε κανέναν τίτλο, ενώ και η απόδοσή του δεν κυμάνθηκε στα επίπεδα της Άρσεναλ, η οποία, στο διάστημα που ήταν στη Βαρκελώνη, κέρδισε δύο Πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα! Στη συνέχεια επέστρεψε στη χώρα του, έχοντας και προβλήματα στο γόνατο.



Εμανουέλ Πετί
Ακολούθησε τον Όφερμαρς στη Βαρκελώνη, σε ηλικία 30 ετών και μετά από μία πολύ καλή τριετία στην Άρσεναλ, έναντι 7 εκατομμυρίων λιρών. Ο Βενγκέρ τον ήξερε από την Μονακό και τον γύρισε σε αμυντικό χαφ, συνθέτοντας με τον Πατρίκ Βιεϊρά ένα εκπληκτικό δίδυμο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στην πρώτη του σεζόν πήρε νταμπλ. Σε μια ώριμη ποδοσφαιρικά ηλικία πήγε στη Μπαρτσελόνα, αλλά δεν«έπιασε». Ο Λορέντζο Σέρα Φερέρ τον γύρισε στην άμυνα, ενώ οι συνεχείς τραυματισμοί του δεν του επέτρεψαν να σταθεροποιηθεί. Στην αυτοβιογραφία του, πάντως, «έκραξε» τον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ, τονίζοντας ότι δεν ήξερε ούτε καν σε τι θέση παίζει όταν πήγε στην ομάδα! Επέστρεψε στην Αγγλία, με πολλές ομάδες να εκφράζουν ενδιαφέρον και την Τσέλσι τελικά να τον αποκτά.



Σεσκ Φάμπρεγας
Επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε, την Μπαρτσελόνα, στις 15 Αυγούστου του 2011, με την Άρσεναλ να βάζει στα ταμεία της 29 εκατομμύρια ευρώ, αλλά να χάνει ένα πολύτιμο γρανάζι της μηχανής της. Στους μπλαουγκράνα, ο Ισπανός μέσος εξελίχθηκε σε ένα πολυσύνθετο εργαλείο, δίνοντας και λύσεις στην επίθεση ως false 9. Μπορεί να κατέκτησε μόνο το Κύπελλο στις εγχώριες διοργανώσεις, ωστόσο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του Euro 2012 από τους Ισπανούς και είναι με βεβαιότητα ένα από τα «βαριά» χαρτιά της Μπάρτσα.



Τιερί Ανρί
Αποτελούσε τον μεγάλο ηγέτη της ομάδας του Βενγκέρ, έναν παίκτη τον οποίο τόσο ο κόσμος, όσο και οι συμπαίκτες του είχαν πολύ ψηλά. Έφυγε τον Ιούλιο του 2007 για την Μπαρτσελόνα, σε ηλικία 29 ετών . Ήταν πολύ κοντά στο να αποχωρήσει και την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο πείστηκε να παραμείνει και να ηγηθεί της νέας προσπάθεια που ξεκινούσε. Μετά από μία ακόμα χρονιά χωρίς τίτλους, ένιωσε ότι ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι και επέλεξε να πάει στη Βαρκελώνη. Εκεί κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ του 2009 και τον Ιούλιο του 2010... ξειτεύτηκε στις ΗΠΑ!



Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ
Ο Ιβοριανός είχε προκαλέσει τα «πυρά» των οπαδών την περίοδο 2008-09 και στο τέλος της παραχωρήθηκε στη Μάντσεστερ Σίτι έναντι 25 εκατομμυρίων λιρών. Την δεύτερη του σεζόν στους Πολίτες παραχωρήθηκε δανεικός στη Ρεάλ Μαδρίτης και ένας πανηγυρισμός του ως αντίπαλος εξαγρίωσε ακόμα περισσότερο τους οπαδούς της πρώην ομάδας του, για τους οποίους αποτελεί «κόκκινο πανί». Πέρυσι, δόθηκε δανεικός στην Τότεναμ και έκανε πολύ καλή χρονιά υπό τις οδηγίες του Χάρι Ρέντναπ. Οι Σπερς τον θέλουν με μεταγραφή, αλλά το δυσβάσταχτο συμβόλαιό του αποτελεί αγκάθι. Το θέμα είναι ότι με τις εμφανίσεις του την προηγούμενη χρονιά, «ξαναέφτιαξε» το όνομά του!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα