Βαριές αγγλικές «καμπάνες»! (vids)

Θάνος Σαρρής
Βαριές αγγλικές «καμπάνες»! (vids)

bet365

Ο Τζόι Μπάρτον τιμωρήθηκε με την εξοντωτική ποινή των 12 αγωνιστικών και το gazzetta.gr θυμάται τις μεγαλύτερες «καμπάνες »στα γήπεδα της Αγγλίας!

Τα νεύρα στο σκληρό αγγλικό πρωτάθλημα είναι συχνά, ωστόσο συχνές είναι και οι μεγάλες τιμωρίες! Ο Μπάρτον δέχτηκε ποινή 12 αγωνιστικών με αφορμή την συμπεριφορά του στο ματς με την Μάντσεστερ Σίτι και λαμβάνοντας υπόψη το...βεβαρυμένο παρελθόν του, αφού δεν είναι και το... καλύτερο παιδί. Ο οξύθυμος μέσος έδωσε αγκωνιά εκτός φάσης στον Τέβες πάνω στη γραμμή της περιοχής στο τελευταίο ματς της χρονιάς, ενώ αποχωρώντας πρόλαβε να κλοτσήσει από πίσω του Αγουέρο, να κουτουλήσει τον Κομπανί και να βριστεί με τον Μπαλοτέλι! Η ολοκλήρωση της Πρέμιερ Λιγκ δεν «έθαψε» την συμπεριφορά του, με αποτέλεσμα ο... πέλεκυς να πέσει βαρύς! Το gazzetta.gr θυμίζει τις μεγάλες ποινές στα γήπεδα της Αγγλίας, από τον Καντονά μέχρι τον Ντι Κάνιο και τον Κίγκαν μέχρι τους τρεις του Σέφιλντ!

Το... σίριαλ του Σουάρες
Το πιο πρόσφατο παράδειγμα βαριάς καμπάνας είναι ο Λούις Σουάρες της Λίβερπουλ. Η κόντρα του με τον Πατρίς Εβρά και οι κατηγορίες του δεύτερου για ρατσιστική επίθεση προς το πρόσωπό του έγιναν σίριαλ και τελικά οδήγησαν στην τιμωρία για 8 αγωνιστικές στον Ουρουγουανό, σε συνδυασμό με πρόστιμο 40.000 λιρών! Ο ίδιος αρχικά έριχνε λάδι στη φωτιά, αλλά τελικά ζήτησε συγγνώμη από τον ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το «negro» πάντως που φέρεται να του είπε, στην Ουρουγουάη είναι πιο... λάιτ από ότι θεωρείται στην Ευρώπη.

Η θρυλική κλωτσιά του Καντονά!
Η κλωτσιά σε... στυλ Κουνγκ Φου του Ερίκ Καντονά σε οπαδό της Κρίσταλ Πάλας αποτελεί μία εικόνα που συνοδεύει το όνομα του τεράστιου Γάλλου επιθετικού. Ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποβλήθηκε σε αγώνα των «Κόκκινων Διαβόλων» με τη Πάλας στο Selhurst Park το 1995 και αποχωρώντας κλώτσησε θεαματικά έναν οπαδό που του την... έμπαινε. Τιμωρήθηκε με αποκλεισμό εννέα μηνών από το ποδόσφαιρο και 120 ώρες κοινωνικής εργασίας!

Το τρίο της Σέφιλντ
Το παράνομο στοίχημα στο ποδόσφαιρο δεν αποτελεί καινούργιο φαινόμενο, ασχέτως αν τα τελευταία χρόνια έχει πάρει περισσότερες διαστάσεις λόγω των προσπαθειών που γίνονται για την καταπολέμησή του. Στο ξεκίνημα της δεκαετίας του '60 λοιπόν,δημοσίευμα εφημερίδας ανέφερε ότι τρεις παίκτες της Σέφιλντ Γουένσντεϊ στοιχημάτισαν κατά της ομάδας τους, βγάζοντας 100 λίρες! Ακόμα και τότε όμως, στην Αγγλία δεν άφηναν τίποτα να πέσει κάτω. Οι έρευνες έδειξαν ένα μεγαλύτερο κύκλωμα και 10 πρόεδροι ομάδων οδηγήθηκαν στη φυλακή! Οι Ντέιβιντ Λέιν, Πίτερ Σουάν και Τόνι Κέι, οι ποδοσφαιριστές από τους οποίους ξεκίνησε το ντόμινο, τιμωρήθηκαν αρχικά με αποκλεισμό εφόρου ζωής, αλλά τελικά υπήρξε άρση της ποινής τους μετά από επτά χρόνια.

Η παραδοχή του Κιν
Ο Ρόι Κον το 2002 εξέδωσε την προσωπική του αυτοβιογραφία. Για έναν ποδοσφαιριστή με το ταμπεραμέντο του Ιρλανδού, κανείς δεν περίμενε το βιβλίο να απλά... παραμυθάκι. Το περιστατικό του με τον Αλφ Χάαλαντ δεν μπορούσε να μείνει ασχολίαστο. Ο Νορβηγός είχε κατηγορήσει τον Κιν για θέατρο όταν εκείνος υπέφερε στον αγωνιστικό χώρο από ρήξη χιαστού και ο πρώην αρχηγός της Γιουνάιτεντ δεν τον ξέχασε. Τον Απρίλιο του 2001 τον χτύπησε με δολοφονικό μαρκάρισμα και στην αυτοβιογραφία του έγραψε ότι το έκανε με πρόθεση. Η παραδοχή του, του έφερε πέραν του πρόστιμου και τιμωρία πέντε βδομάδων.

Κίγκαν vs Μπρέμνερ!
Η Λιντς του 1974 είχε φήμη για το βρώμικο παιχνίδι της, μία κατηγορία η οποία συχνά βάραινε τον προπονητή της, Ντον Ρέβι. Σε αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ, ο Κέβιν Κίγκαν... πλακώθηκε με τον αρχηγό της Μπίλι Μπρέμνερ. Οι δύο παίκτες αποβλήθηκαν και αποχώρησαν έχοντας πετάξει τις φανέλες, με την Ομοσπονδία να τους «ρίχνει» 11 αγωνιστικές και 500 λίρες στον καθένα!

Ο σκληρός Βίνι
Ο Βίνι Τζόουνς, ένα από τα πιο σκληροτράχηλα σέντερ μπακ των αγγλικών γηπέδων, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα! Πλέον βγάζει το ψωμί του παίζοντας σε ταινίες, έχοντας δείξει ότι... το έχει μπροστά στο γυαλί! Το 1992 έβγαλε ένα video μαζί με άλλους «σκληρούς» δίνοντας συμβουλές για «βρώμικο» παιχνίδι. Κλήθηκε να πληρώσει 20.000 λίρες, ποσό-ρεκόρ για την εποχή, αποβλήθηκε για έξι μήνες και η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τον απέκλεισε για τρία χρόνια!

Τα νεύρα του Ντι Κάνιο
Ο Πάολο Ντι Κάνιο είναι γνωστός για την εκρηκτικό του χαρακτήρα και την... ικανότητά του να προκαλεί. Ως παίκτης της Σέφιλντ Γουένσντεϊ το 1998 δεν κράτησε τα νεύρα του απέναντι στον διαιτητή Πολ Άλκοκ σε αναμέτρηση με την Άρσεναλ, με τον οποίο... τσαμπουκαλεύτηκε και τον έσπρωξε. Έμεινε εκτός για 11 παιχνίδια και κλήθηκε να πληρώσει 10.000 λίρες!

Οι παράνομες ουσίες
Μαρκ Μπόσνιτς και Ρίο Φέρντιναντ τιμωρήθηκαν με εννιά και οκτώ μήνες αντίστοιχα, για υποθέσεις που σχετίζονται με απαγορευμένες ουσίες. Ο πρώτος βρέθηκε θετικός στη χρήση κοκαΐνης το 2003, ενώ ο δεύτερος απέφυγε την ίδια χρονιά να δώσει δείγμα σε έλεγχο αντι-ντόπινγκ!

Δέκα παιχνίδια στον Πράτον!
Ο πρώην μέσος της Σάουθαμπτον, Ντέιβιντ Πράτον, έκανε όπως ο Ντι Κάνιο τσαμπουκά σε διαιτητή και φυσικά δεν έμεινε ατιμώρητος. Σε αναμέτρηση με αντίπαλο την Άρσεναλ απώθησε τον Άλαν Γουίλεϊ και έμεινε εκτός για 10 παιχνίδια, ενώ κλήθηκε να πληρώσει και πρόστιμο 6.000 λιρών από τη FA.

Γροθιά και εννιά αγωνιστικές!
O πρώην μέσος της Άρσεναλ Πολ Ντέιβις επέδειξε εξαιρετικές ικανότητες στην... πυγμαχία, όταν με άψογο αριστερό κροσέ έσπασε το σαγόνι του Γκλεν Κόκεριλ της Σάουθαμπτον τον Οκτώβριο του 1988! Τιμωρήθηκε με ποινή 9 αγωνιστικών και πρόστιμο 3,000 λιρών.

Ο... Ντένις πριν τον Μπάρτον
Ο Τζόι Μπάρτον δεν είναι ο πρώτος παίκτης της ΚΠΡ που δέχεται βαριά τιμωρία. Ο Μαρκ Ντένις, γνωστός και ως «Psycho» για την... τρέλα του και τα σκληρά τάκλιν, συνολικά αποβλήθηκε 12 φορές στην καριέρα του! Η... απόδοσή του αυτή έφερε ποινή αποκλεισμό 8 αγωνιστικών!

Οι... προπολεμικοί!
Οι βαριές καμπάνες στο νησί κρατούν... χρόνια! Το 1925 ο Μπίλι Κουκ της Όλνταμ τιμωρήθηκε για 12 μήνες επειδή αρνήθηκε να δεχτεί την αποβολή του. Ο Φρανκ Μπάρσον της Γουάτφορντ το 1928 έμεινε εκτός για 8 μήνες ως επακόλουθο κόκκινης κάρτας!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα