Επίσημα τέλος ο Κένι!

Επίσημα τέλος ο Κένι!

Επίσημα τέλος ο Κένι!

bet365

Οι τίτλοι του τέλους έπεσαν και επίσημα στη συνεργασία του Κένι Νταλγκλίς με την Λίβερπουλ, όπως ανακοινώθηκε από το site των Reds!

«Η Fenway Sports Group και η Λίβερπουλ ανακοινώνουν ότι ο Κένι Νταλγκλίς αφήνει τη θέση του σαν προπονητής σήμερα, αφού η συνεργασία τερματίστηκε. Μετά προσεκτική μελέτη της σεζόν, ο σύλλογος πήρε την απόφαση ότι η αλλαγή προπονητή ήταν επιβεβλημένη. Δεν ήταν απόφαση η οποία πάρθηκε με ελαφρά την καρδία ή βιαστικά. Η αναζήτηση του νέου προπονητή ξεκινάει άμεσα» αναφερόταν στη ανακοίνωση.

Ο κύριος ιδιοκτήτης, Τζον Χένρι είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον απερχόμενο προπονητή» αναφερόταν στη ανακοίνωση. «Ο Κένι ήταν πάντα κάτι παραπάνω από ένας προπονητής που κατακτά τίτλους, κάτι περισσότερο από ένας παίκτης που κατακτά το πρωτάθλημα. Είναι με πολλούς τρόπους η καρδιά και η ψυχή του συλλόγου και πάντα έβαζε τον σύλλογο και τους οπαδούς πάνω απ' όλα. Ο Κένι θα είναι πάντα μέλος της οικογένειας του Ανφιλντ».

Οσον αφορά την επόμενη μέρα και τον αντικαταστάτη του Σκωτσέζου στον πάγκο των Reds, τόνισε: «Δουλειά μας τώρα είναι να βρούμε και να φέρουμε στην ομάδα το σωστό άτομο, το οποίο θα πάει τον σύλλογο μπροστά και θα χτίσει στα θεμέλια που δημιουργήθηκαν τους τελευταίους 18 μήνες».

Ο 61χρονος, που έφερε την Λίβερπουλ στην 8η θέση της Premier League και 37 βαθμούς από την πρώτη θέση, είχε την Δευτέρα (14/05) συνάντηση στην Βοστόνη με τους Τζον Χένρι και Τομ Γουέρνερ από την οποία προέκυψε το διαζύγιο. Ο πρώην παίκτης της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ, προσπάθησε το καλοκαίρι να δημιουργήσει μία ομάδα που να στηρίζεται σε Βρετανούς παίκτες και έδωσε και ευκαιρίες σε παίκτες από τα τμήματα υποδομής, όμως τα αποτελέσματα δεν τον δικαίωσαν. Ο King Kenny έφερε παίκτες που κόστισαν περίπου 100 εκατ. ευρώ πριν έναν χρόνο, όμως το μεγαλύτερο επίτευγμα ήταν η κατάκτηση του League Cup στα πέναλτι κόντρα στην Κάρντιφ της Championship, τίτλος χάρη στον οποίο η Λίβερπουλ θα είναι παρούσα από τη νέα σεζόν στο Europa League.

Ο ίδιος ο Νταλγκλίς δήλωσε: «Ηταν τιμή και προνόμιο να έχω την ευκαιρία να επιστρέψω στην Λίβερπουλ σαν προπονητής. Εκτιμώ πολύ τη δουλειά που έκαναν οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο κατά τη διάρκεια της παραμονής μου και νιώθω περήφανος που έφερα τον πρώτο τίτλο τα τελευταία έξι χρόνια και που φτάσαμε κοντά και σε έναν δεύτερο στον τελικό του κυπέλλου. Σίγουρα είμαι απογοητευμένος με τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, όμως δεν άλλαζα την κατάκτηση του League Cup με τίποτα αφού ξέρω πόσα σήμαινε για τους οπαδούς και τον σύλλογο η επιστροφή στην κατάκτηση τίτλων».

Πιθανοί αντικαταστάτες
Οπως είναι λογικό, πολλά είναι τα σενάρια για μία εξαιρετικά σημαντική θέση η οποία αναμενόταν να μείνει κενή ως η σεζόν πλησίαζε προς το τέλος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ η Λίβερπουλ χτύπησε την πόρτα του Πεπ Γκουαρδιόλα και την βρήκε κλειστή. Οσον αφορά τους υπόλοιπους που κυκλοφόρησαν στα Μέσα Ενημέρωσης και στις εταιρίες στοιχημάτων με την επισημοποίηση του διαζυγίου, είναι κατά σειρά του ποιος είναι επικρατέστερος οι Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (Γουίγκαν), Ράφα Μπενίτεθ, Φάμπιο Καπέλο, Φρανκ Ράικαρντ, Μπρένταν Ρότζερς (Σουόνσι), Αντρέ Βίλας-Μπόας και Πολ Λαμπέρτ της Νόριτς.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα