Άρσεναλ - Τσέλσι: Το 'ξερες;

Gazzetta team
Άρσεναλ - Τσέλσι: Το 'ξερες;

bet365

Λονδρέζικο ντέρμπι στο Γουέμπλεϊ και το gazzetta.gr κάνει pregame για τον τελικό του FA Cup, ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Τσέλσι.

¨Εχοντας ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα, η Τσέλσι θέλει να κλείσει τη σεζόν με νταμπλ. Ο Αντόνιο Κόντε στην πρώτη του χρονιά στο Νησί κατάφερε να βγει πρώτος στον Μαραθώνιο και η προοπτική του να σηκώσει και την αρχαιότερη κούπα της Ευρώπης δεν τον αφήνει ασυγκίνητο.

Από την πλευρά της, η Άρσεναλ ψάχνει έναν τρόπο να χρυσώσει το χάπι. Μένοντας μετά από πολύ καιρό εκτός τετράδας, η μουρμούρα για τον Βενγκέρ έχει αυξηθεί σημαντικά. Το Κύπελλο θα είναι ένας καλό τρόπος να κλείσει η χρονιά και να ξεκινήσει ο σχεδιασμός της επόμενης.

Ο φετινός τελικός λοιπόν του Κυπέλλου Αγγλίας είναι ένας λονδρέζικος εμφύλιος και το gazzetta.gr σας βάζει στο κλίμα, με δέκα ενδιαφέροντα στοιχεία για την αναμέτρηση!

Οδηγός στην επιλογή του εκάστοτε αγώνα, είναι -ήταν και θα είναι- το κουπόνι; Τι «ποιο κουπόνι»; Ένα είναι «ΤΟ κουπόνι».

Το Άρσεναλ-Τσέλσι είναι στα ματς του Κουπονιού με ακόμα καλύτερες αποδόσεις! Ο άσος δίνει 4.50, η ισοπαλία 3.75 και το διπλό 1.75!

Ο τελικός. Αυτός θα είναι ο δεύτερος μεταξύ τους τελικός. Ο πρώτος είχε διεξαχθεί το 2002 στο Κάρντιφ, με την Άρσεναλ να φτάνει στη νίκη με 2-0.

Θα επαναληφθεί η ιστορία; Το ενδεχόμενο να νικήσει η Άρσεναλ 2-0 δίνει 23.00 στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ!

Στην κορυφή. Η Άρσεναλ διεκδικεί το 13ο της τρόπαιο και αν τα καταφέρει θα μείνει μόνη πρώτη στην κορυφή της σχετικής λίστας (τώρα έχει 12, όσα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Το ίδιο θα συμβεί και με τον Αρσέν Βενγκέρ, που έχει 6, όσα και ο Ράμσεϊ. Ο Αλσατός έχει οδηγήσει τους κανονιέρηδες σε δύο τρόπαια στις τρεις τελευταίες σεζόν.

Το καλύτερο σερί. Η Άρσεναλ δεν έχει γνωρίσει την ήττα στους πέντε τελευταίους τελικούς Κυπέλλου. Η τελευταία φορά που οι κανονιέρηδες δεν κατάφεραν να κερδίσουν ήταν το 2001 στον τελικό με την Λίβερπουλ. Η ομάδα του Βενγκέρ, μάλιστα, δεν έχει κανένα από τα έξι τελευταία παιχνίδια στο Wembley, επίδοση που αποτελεί την κορυφαία στην ιστορία της σε αυτό το γήπεδο.

The Italian Job. Ο Αντόνιο Κόντε έχει την ευκαιρία να γίνει ο πέμπτος Ιταλός που κατακτά το Κύπελλο στην Αγγλία. Τρεις από τους τέσσερις προηγούμενους, μάλιστα, το έκαναν με την Τσέλσι. Ο Βιάλι το 2000, ο Αντελότι το 2010 και ο Ντι Ματέο το 2012. Ο άλλος Ιταλός είναι ο Μαντσίνι, που το κατέκτησε με την Μάντσεστερ Σίτι το 2011. Ο Κόντε έχει φτάσει μόλις σε έναν τελικό Κυπέλλου στην προπονητική του καριέρα, με την Γιουβέντους να χάνει από τη Νάπολι το 2012 με 2-0.

Το νταμπλ. Στις 11 από τις 18 τελευταίες φορές που ο πρωταθλητής βρέθηκε στον τελικό του Κυπέλλου, έκανε και το νταμπλ. Η τελευταία φορά που έγινε ήταν το 2010 με την Τσέλσι, ενώ η τελευταία πρωταθλήτρια που απέτυχε να κάνει το νταμπλ ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2007.

Ο πρώτος σκόρερ. Από όλους τους παίκτες που μπορεί να παίξουν στον τελικό, ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης είναι ο Θίο Γουόλκοτ με 5 γκολ. Ο επιθετικός της Άρσεναλ είχε σκοράρει στον τελικό του 2015.

Το ενδεχόμενο να σκοράρει πρώτος στο ματς ο Θίο Γουόλκοτ δίνει απόδοση 10.00 στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ!

Τα γκολ. Στα 9 από τα 10 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις είχαμε G/G. Στα 26 τελευταία, μάλιστα, τα γκολ πέφτουν βροχή, καθώς είχαμε 2,6 μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Θα συνεχιστεί η παράδοση και φέτος; Το G/G προσφέρεται σε απόδοση 1.60 στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ, όσο και το over 2.5. Το over 3.5 πληρώνει 2.60!

Ο ισπανικός παράγοντας. Στους 2 από τους 3 τελευταίους τελικούς, έχει σκοράρει Ισπανός. Το 2014 ήταν ο Καθόρλα για την Άρσεναλ και το 2016 ο Μάτα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Πέδρο έχει πετύχει 4 γκολ, ενώ έχει μοιράσει και 4 ασίστ στην πορεία της Τσέλσι μέχρι τον τελικό, ενώ είναι ο μοναδικός παίκτης των μπλε με διψήφιο αριθμό γκολ (13) και ασίστ (11) σε όλες τις διοργανώσεις.

Επίθεση-φωτιά. Η Τσέλσι έχει πετύχει τουλάχιστον 2 τέρματα στα 9 από τα 11 τελευταία της παιχνίδια για το θεσμό.

Η πιο βαριά ήττα. Η Άρσεναλ είχε κερδίσει με 3-0 την Τσέλσι για τον πρώτο γύρο της Premier League τον Σεπτέμβριο. Εκείνη η ήττα παραμένει και η πιο βαριά για τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο των μπλε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα