Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι: Το 'ξέρες;

Gazzetta team
Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι: Το 'ξέρες;

bet365

Η Τσέλσι υποδέχεται στην Μάντσεστερ Σίτι στο Stamford Bridge για την Premier League και το Gazzetta γράφει 10 πράγματα για τους δύο αντιπάλους.

Η Τσέλσι έχει εδώ και καιρό «αγκαλιάσει» το Πρωτάθλημα της Premier League. Σταθερή από το ξεκίνημα και ουσιαστική όσο καμιά άλλη, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε απέχει 7 βαθμούς από τη δεύτερη Τότεναμ στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος και θέλει απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι να στείλει ένα ακόα μήνυμα τίτλου, κόβοντας παράλληλα τις όποιες ελπίδες των «Πολιτών».

Από την πλευρά της, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα απέχει δέκα βαθμούς από την κορυφή και ενδεχόμενη νίκη της στο Στάμφορντ Μπριτζ είναι δεδομένο πως δίνει νέο ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα. Η αναμέτρηση είναι... ντερμπάρα με τα όλα της και μεταξύ άλλων αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η μάχη των πάγκων ανάμεσα στον Γκουαρδιόλα και τον Κόντε. Το gazzetta.gr σας βάζει στο κλίμα, παρουσιάζοντας δεδομένα, στατιστικά και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά και για τον απλό παίκτη στοιχήματος!

Οδηγός στην επιλογή του εκάστοτε αγώνα, είναι -ήταν και θα είναι- το κουπόνι! Μη τα ξαναλέμε. Γνωστά είναι αυτά και ένα είναι «ΤΟ κουπόνι».

Τοp αποδόσεις στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ για τη μεγάλη αναμέτρηση του Λονδίνου! Η νίκη της Τσέλσι προσφέρει 2.35. Η ισοπαλία βρίσκεται στο 3.35, ενώ η νίκη της Σίτι στο 3.05.

Σκοράρει εκτός έδρας η Σίτι. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια επιθετική ομάδα και με τον Πεπ Γκουαρδιόλα δεν γινόταν μην συνεχίσει στην ίδια πορεία. Οι Citizens δεν έχουν πρόβλημα να βρουν δίχτυα μακριά από το Etihad και από τα 11 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους στην Premier League, στα 9 έχουν πετύχει 2+ γκολ.

Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο μοναδικός. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός είναι ο μοναδικός παίκτης από τα τωρινά ρόστερ των δύο ομάδων που έχει φορέσει και τις δύο φανέλες. Ο 25χρονος έπαιξε σε 3 ματς στην αρχή της σεζόν 2013-14 με την Τσέλσι πριν πωληθεί στην Βόλφσμπουργκ και κάνει πάρτι στην Γερμανία. Η Σίτι τον αγώνα το καλοκαίρι του 2015 αντί 75 εκατ. ευρώ και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τα βγάζει τα λεφτά του. Φέτος έχει 4 γκολ και 11 ασίστ σε 28 αγώνες στην Premier League.

Αφεντικό στα μεταξύ τους η Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι είναι η ομάδα που είναι από πάνω σε όλους τους αγώνες κόντρα στην Σίτι. Σε 156 αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες σε όλες τις διοργανώσεις, η Τσέλσι έχει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας με 65 νίκες, οι Πολίτες έχουν 52 και 39 φορές αναδείχθηκαν ισόπαλες.

Το ενδεχόμενο να μπουν 4-6 γκολ στην αναμέτρηση δίνει 3.00 στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Αν κάποιος αποφασίσει να ποντάρει στα 7+ τότε η απόδοση ανεβαίνει στο 30!

Χαμός στα μεταξύ τους παιχνίδια. Δεν προκαλεί εντύπωση αλλά με τόσα αστέρια στη σύνθεσή τους, οι ομάδες δεν δυσκολεύονται να σκοράρουν. Στα πιο πρόσφατα 4 παιχνίδα ανάμεσα σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 4 γκολ, κάτι που δεν αποκλείεται να δούμε και στον αγώνα του Stamford Bridge.

Ερχεται από κακό σερί η Σίτι. Οι Πολίτες προσπαθούν όλη τη χρονιά να φτάσουν την Τσέλσι στη βαθμολογία, όμως κάθε φορά που η ομάδα του Κόντε έχει απώλεια, δεν καταφέρνουν να την εκμεταλλευτούν. Η ομάδα του Πεπ θα πάει στην πιο δύσκολη έξοδο προερχόμενη από 3 σερί ισοπαλίες στο Αγγλικό πρωτάθλημα (Στόουκ, Λίβερπουλ, Αρσεναλ).

Το Goal/goal βρίσκεται στο 1.52 στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ, ενώ το N/G προσφέρεται στο 2.02.

Στην Ιταλία η μοναδική συνάντηση Αντόνιο - Πεπ. Κόντε και Γκουαρδιόλα δεν έχουν τεθεί ποτέ αντιμέτωποι σαν προπονητές, όμως έχουν κοντραριστεί ως παίκτες. Τον Απρίλιο του 2003 η Γιουβέντους νίκησε 2-1 την Μπρέσια, με την ομάδα του Κόντε να παίρνει το πρωτάθλημα και τον Γκουαρδιόλα να ετοιμάζεται να συνεχίσει την καριέρα του στο Κατάρ.

Αγουέρο να τον φοβάσαι. Ο Νο1 κίνδυνος από πλευράς Μάντσεστερ Σίτι, Κουν Αγουέρο, έχει χτίσει τα πρόσφατα χρόνο εξαιρετική παράδοση σε βάρος της Τσέλσι. Ο Αργεντινός επιθετικός έχει βάλει 6 γκολ στην καριέρα του στους Μπλε και μάλιστα τα 4 από αυτά είναι στο Stamford Bridge. Πέρυσι έκανε χατ-τρικ στην έδρα των Μπλε και έγινε μόλις ο 3ος που το κάνει (Κανού, Φαν Πέρσι).

Στο 1.85 βρίσκεται το under 2.5 γκολ στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ, ενώ το over προσφέρεται στο 1.65.

Φουλ κόκκινες. Εκτός από θέαμα, στα μεγάλα παιχνίδια πολλές φορές βλέπουμε και υπερβολικό πάθος, δύναμη και ένταση, στοιχεία που φέρνουν συχνά αποβολές. Στα τελευταία 5 παιχνίδια πρωταθλήματος ανάμεσα στις δύο ομάδες έχουν βγει 4 κόκκινες κάρτες, με τις 3 να είναι σε παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι.

Οι αριθμοί των προπονητών δείχνουν ισοπαλία. Αν και είναι ίσως αυθαίρετο να πούμε κάτι τέτοιο, αν λάβουμε υπόψη δύο facts για τους δύο τεχνικούς, ίσως μπορεί αυτό να έχει βάση. Ο Πεπ Γκουρδιόλα δεν έχει χάσει ποτέ στην καριέρα του εντός/εκτός έδρας από κάποια ομάδα (ηττήθηκε 1-3 στον πρώτο γύρο) ενώ ο Αντόνιο Κόντε έχει να χάσει σε 2 σερί εντός έδρας αγώνες από το 2009 όταν ήταν στον πάγκο της Αταλάντα.

Δεν χάνει δύο μαζεμένα εντός η Τσέλσι. Οι Μπλε έχουν να χάσουν στην έδρα τους δύο διαδοχικές φορές από την Μάντσεστερ Σίτι από το 1983 ενώ δεν έχουν ηττηθεί γενικά δύο σερί φορές εντός από το 2011 όταν προπονητής ήταν ο Αντρέ Βίλας Μπόας. Στα τελευταία 15 παιχνίδια με τους Πολίτες στο Stamford Bridge, οι Λονδρέζοι έχουν 10 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα