Αρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι: Το 'ξερες;

Gazzetta team
Αρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι: Το 'ξερες;

bet365

Η Άρσεναλ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι στο μεγάλο ματς του Σαββατοκύριακου και το gazzetta.gr παρουσιάζει ενδιαφέροντα στοιχεία για την αναμέτρηση!

Η μάχη για την πολυπόθητη θέση της τετράδας στην Premier League περνά από το Emirates. Κι αν για τη Μάντσεστερ Σίτι η κατάκτηση μιας θέσης που οδηγεί στο Champions League δείχνει πολύ πιθανή, η Άρσεναλ χρειάζεται νίκη για να συνεχίσει να την διεκδικεί, μιας και έχει ήδη μείνει έξι βαθμούς πίσω από την τέταρτη Λίβερπουλ.

Δύο ομάδες με ξεχωριστό στάτους, δύο προπονητές με τη δική τους ιστορία και φιλοσοφία! Το ματς της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Σίτι είναι το πιο ενδιαφέρον του Σαββατοκύριακου στην Premier League και το gazzetta.gr σας βάζει στο κλίμα, παρουσιάζοντας δεδομένα, στατιστικά και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά και για τον απλό παίκτη στοιχήματος!

Οδηγός στην επιλογή του εκάστοτε αγώνα, είναι -ήταν και θα είναι- το κουπόνι! Μη τα ξαναλέμε. Γνωστά είναι αυτά και ένα είναι «ΤΟ κουπόνι».

Tώρα με τη SUPERLIST από το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ έχεις ακόμα καλύτερες αποδόσεις στους αγώνες των μεγάλων πρωταθλημάτων και διοργανώσεων. To Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι είναι μέρος της!

Αρσέν vs Πεπ. Οι δύο τεχνικοί έχουν τεθεί αντιμέτωποι 9 φορές στην καριέρα τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Γκουαρδιόλα έχει το πάνω χέρι, καθώς ο Βενγκέρ ήταν στην πλευρά των νικητών μόλις σε 2 περιπτώσεις, αμφότερες στο Champions League.

Η παράδοση. Η Μάντσεστερ Σίτι τα βρίσκει δύσκολα τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο με αντίπαλο την Άρσεναλ. Πιο συγκεκριμένα, οι κανονιέρηδες έχουν χάσει μόλις 1 από τα 19 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια εντός έδρας! Πόσες νίκες μετράνε; 12.

Η νίκη της Άρσεναλ προσφέρεται στο 2.65 (Super List: 2.70) στο Κουπόνι ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ του ΟΠΑΠ. Η ισοπαλία δίνει 3.30 (Super List: 3.35) και η νίκη της Σίτι 2.20 (Super List: 2.25)

Οι killers. Ο Σέρχιο Αγουέρο παραμένει ένας από τους καλύτερους σκόρερ στην ιστορία της Premier League. Ο Αργεντίνος, λοιπόν, τα έχει πάει εξαιρετικά απέναντι στις ομάδες του Λονδίνου. Πιο συγκεκριμένα, σκοράρει κατά μέσο όρο 0,73 γκολ ανά παιχνίδι, ποσοστό που είναι χειρότερο μόνο από εκείνο του μεγάλου Τιερί Ανρί, που στις μέρες του πετύχαινε 0,73.

Άρσεναλ και Σίτι σκοράρουν κατά βούληση. Στο 1.40 (Super List: 1.50) βρίσκεται στο Κουπόνι ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ του ΟΠΑΠ το Goal/goal, ενώ το N/G δίνει 2.30 (Super List: 2.4).

Οι αλλαγές. Αρσέν Βενγκέρ και Πεπ Γκουαρδιόλα έχουν πολλούς άσους στο μανίκι, όπως φαίνεται από τις επιτυχημένες τους αλλαγές. Άρσεναλ (8) και Μάντσεστερ Σίτι (7) έχουν πάρει τα περισσότερα γκολ από αλλαγές στην Premier League φέτος.

Βροχή τα γκολ. Στα 6 από τα 7 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια και οι δύο ομάδες κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Οι εξαιρετικές επιθετικές τους γραμμές φαίνονται και από το γεγονός ότι σε αυτά τα παιχνίδια είχαμε συνολικά 27 γκολ. Πόσο βγαίνει ο μέσος όρος; 3,86 ανά παιχνίδι! Οι πολίτες, μάλιστα, τελευταία το βρίσκουν πιο εύκολο να σκοράρουν μακριά από την έδρα τους παρά εντός. Έχουν πετύχει 2+ γκολ στις 8 από τις 10 τελευταίες εξόδους τους.

Πού θα σταματήσουν οι δύο ομάδες; Στο 2.55 βρίσκεται στο Κουπόνι ΠΑΜΕ Στοίχημα του ΟΠΑΠ να μπουν από 4-6 γκολ, ενώ η πιθανότητα να ξεπεράσουν τα 7 πληρώνει 21!

Για το... double. Πόσες φορές έχει καταφέρει η Μάντσεστερ Σίτι να κερδίσει δύο φορές την Άρσεναλ στην ίδια σεζόν; Ούτε μία στην ιστορία της Premier League! Μάλιστα, θα πρέπει να φτάσουμε στο μακρινό 1976 για να δούμε την τελευταία φορά που συνέβη αυτό. Στον πρώτο γύρο οι πολίτες είχαν κερδίσει με 2-1 στο Μάντσεστερ.

Στο 2.15 (Super List: 2.20) βρίσκεται το under 2.5 γκολ στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ, ενώ το over είναι στο 1.45 (Super List: 1.60).

Η εξάρτηση. Ο Αλέξις Σάντσες είναι αδιαμφισβήτητα ο ποιοτικότερος παίκτης της Άρσεναλ και ο ηγέτης της. Ο Χιλιανός, παρότι δεν διανύει τις καλύτερες του μέρες στο Λονδίνο, έχει άμεση συμμετοχή στα 27 από τα 56 γκολ των κανονιέρηδων στην Premier League. Έχει σκοράρει 18 φορές, ενώ έχει μοιράσει και 9 ασίστ, με το ποσοστό εξάρτησης της Άρσεναλ επιθετικά να κυμαίνεται στο 48%.

Εκτός τετράδας. Ένα από τα πράγματα για τα οποία ήταν πάντα περήφανος ο Αρσέν Βενγκέρ και έδειχνε την επιτυχία του ήταν ότι ποτέ με εκείνον στον πάγκο η Άρσεναλ από τη σεζόν 1996-97 μέχρι την περσινή δεν είχε μείνει εκτός τετράδας. Φέτος, ο κίνδυνος να μην βρεθεί στο top 4 είναι μεγάλος και η μοναδική φορά επί Αλσατού, που οι κανονιέρηδες στο ίδιο σημείο της σεζόν ήταν σε ανάλογη θέση ήταν το 2006. Τότε, είχαν καταφέρει να τερματίσουν στην τέταρτη θέση χάρη στα 33 γκολ του Τιερί Ανρί.

Από κάτω. Μέχρι τη σεζόν 2011-12 η Άρσεναλ μετρούσε μόλις 246 ημέρες κάτω από την Μάντσεστερ Σίτι στον βαθμολογικό πίνακα της Premier League. Από τότε, όμως, έχουν έρθει τα πάνω-κάτω και την ημέρα του αγώνα οι πολίτες θα έχουν συμπληρώσει 1.209 ημέρες πάνω από τους κανονιέρηδες.

Η επιστροφή του Γουόλκοτ. Ο Θίο Γουόλκοτ τα πήγε εξαιρετικά στο πρώτο μισό της σεζόν και μέχρι τον Δεκέμβριο είχε πετύχει 8 γκολ στην Premier League. Από τότε, όμως, έχει να σκοράρει. Συμπτωματικά, είχε βρει δίχτυα στο ματς με την Μάντσεστερ Σίτι. Απέναντι στους πολίτες ο Άγγλος επιθετικός έχει πετύχει 4 γκολ στα 4 τελευταία παιχνίδια, ελπίζοντας στην αναγέννησή του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα