Δεν έχει τέλος το παραμύθι!

Δεν έχει τέλος το παραμύθι!

Δεν έχει τέλος το παραμύθι!

bet365

Με σύνθημα «Πρέπει να τα δίνεις όλα», η Μπόρνμουθ συνεχίζει να γράφει σελίδες σε ένα παραμύθι που άρχισε τον Γενάρη του... 2009!

Από το τρελό πάρτι του καλοκαιριού, όπου χιλιάδες οπαδοί της διασκέδασαν την ιστορική άνοδο στη Premier League στο γκολ του Κουκ το απόγευμα του Σαββάτου και στο εισιτήριο παραμονής! Η ομάδα του Εντ Χάου δεν κατέβηκε ποτέ από εκείνο το διώροφο λεωφορείο, αφού συνέχισε να κινείται στους τρελούς ρυθμούς του πάρτι που είχε στηθεί λίγες στο τέλος της περσινής σεζόν! Τα «Κεράσια» επικράτησαν 3-2 της Σουόνσι, πέτυχαν την τρίτη διαδοχική νίκη και βρέθηκαν στο +13 από την επικίνδυνη ζώνη! Η πρώτη χρονιά στην Premier League είναι απίθανη και οι ειδικοί μελετούν το... φαινόμενο της Μαγικής Κερασιάς στη Νότια Αγγλία!

Δευτέρα 29 Ιουνίου, το ρολόι έδειχνε 7.00 στο Vitality Stadium (πρώην Goldsands, πρώην Dean Court) και ο Εντι Χάου ανυπόμονος περίμενε τους παίκτες για την πρώτη προπόνηση της προετοιμασίας. Είχε φτάσει 12 ώρες νωρίτερα, αγχωμένος, ώστε όλα να είναι τέλεια στο ραντεβού. Ηξερε πως είχε στη διάθεσή του μόλις 40 ημέρες να μεταμορφώσει μια άσημη ομάδα, σε ένα πειθαρχημένο σύνολο, ικανό να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της μεγάλης κατηγορίας.

Για πρώτη φορά στα 126 χρόνια ιστορίας της έμπαινε σε αυτά τα σαλόνια και η παρουσία της απαιτούσε αξιοπρέπεια και υπομονή! Ποιος να το φανταζόταν… Αλλωστε, μόλις έξι χρόνια πριν βρέθηκε μια ανάσα από τη διάλυση! Η νεοφώτιστη κατάφερε με το πάθος και τον ενθουσιασμό της να υπερκεράσει το μεγαλύτερο εμπόδιο, την απειρία της και λίγες στροφές πριν το τέλος να έχει αφήσει μακριά τις περιπέτειες…

Η επιτυχία της ομάδας έχει όνομα, Εντι Χάου! Ο Γκάρι Λίνεκερ τον έχει αποκαλέσει Special One της Αγγλίας και πως αυτός πρέπει να είναι το επόμενο αφεντικό της Εθνικής ομάδας! Ο κόουτς της Μπόρνμουθ είναι ο κύριος εκφραστής αυτής της τρελής πορείας, ο άνθρωπος που πήρε το κλειδί τον Ιανουάριο του 2009 και κλείδωσε τους εφιάλτες που αντιμετώπιζε ο σύλλογος. Ανέλαβε την ομάδα χωρίς… συμβόλαιο, αλλά και προοπτική αγοραστή στον ορίζοντα! Ηταν αυτός που πλήρωνε τον γυμναστή, αλλά κι αυτός που συμβουλεύει τη διοίκηση για όλα. Ενας μάνατζερ που χωρίς το δικό του «ΟΚ» δεν γίνεται τίποτα. «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου Special, αλλά έναν σκληρά εργαζόμενο προπονητή που πρέπει πάντα να ακούει τους ανθρώπους» είχε τονίσει το καλοκαίρι, με τις φήμες να οργιάζουν πως απέρριψε τις προτάσεις τόσο της Νιούκαστλ όσο και της Γουέστ Χαμ!

Η σχέση του με τους παίκτες απίθανη, ποιος θα ξεχάσει την εικόνα που ο Χάου αγκαλιάζει τον Αρτερ στο ματς με τη Γιουνάιτεντ! Ο ίδιος ο παίκτης λίγες ώρες έπειτα την προσωπική τραγωδία ζήτησε να παίξει για την ομάδα του και τον κόουτς! Ο Γκραντέλ πέτυχε το πρώτου φετινό γκολ για τη Μπόρνμουθ και το πρώτο πράγμα του ήταν να αγκαλιάσει τον Χάου «Ηταν πάντα εκεί για μένα. Όταν ήμουν δανεικός εδώ είχα δύσκολες στιγμές, ήταν εκεί όταν έχασα τη μητέρα μου. Αν ο κόσμος είναι τόσο καλός μαζί σου, τότε πρέπει να τους το ανταποδίδεις» τονίζει ο Ιβοριανός!

Οι φίλαθλοί της αναρωτιούνται για το πότε το παραμύθι θα τελειώσει ή αν θα τελειώσει ποτέ.... Και η παρθενική της χρονιά είχε τόσο πολύ την σφραγίδα του Χάου. Μακριά από υπερβολές και φανφάρες και με την παραδοχή του να πρέπει πάντα να τα δίνεις όλα…

Είναι πολλά τα λεφτά...

Η οικονομική πολιτική δεν άλλαξε, η αύξηση χωρητικότητας του γηπέδου δεν έγινε ακόμα λόγω της επιθυμία του Χάου. Βλέπετε, επιθυμεί ένα «κλουβί» στο οποίο ο αντίπαλος δεν θα έχει τη στήριξη των φιλάθλων του. Αντίθετα, το προπονητικό κέντρο εκσυγχρονίζεται σε επίπεδα Premier League. Oι τιμές των εισιτηρίων αυξήθηκαν σύμφωνα με τους κανονισμούς της νέας κατηγορίας, δεν έγινε το ίδιο όμως με αυτές των προϊόντων στα καταστήματα του γηπέδου!

Ο Χάου τα πηγαίνει περίφημα με τον Ρώσο μεγιστάνα, Ντέμιν, με τις επενδύσεις του τελευταίου στην ομάδα να είναι προσεκτικές και πάντα σε συνεννόηση με τον κόουτς. Βέβαια, τον Γενάρη αποφάσισε να του κάνει ένα δώρο, αφού με 13 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ για την ομάδα, αποκτήθηκε ο 22χρονος, Αφόμπε!

Ποια είναι η επόμενη μέρα για τη Μπόρνμουθ; Θα μπορούσε να κάνει το επόμενο βήμα, μιας και τα εκατομμύρια που θα μπουν στα ταμεία θα είναι πολλά, πάρα πολλά! Η φετινή επιτυχημένη εκστρατεία στην Premier League της... χαρίζει 70 εκατ. λίρες, ενώ το μερίδιό της από τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα αγγίξει τα 100 εκατ. λίρες. Ακόμα κι αν... στραβώσει το πράγμα, ξέρει πως θα καρπωθεί... αλεξίπτωτο 64 εκατομμυρίων για να μη διαλυθεί από τον υποβιβασμό!

Η Μπόρνμουθ όμως θυμίζει την πορεία της Σουόνσι, από τη League 2 βρέθηκε στην Premier και με την οργάνωσή της μπορεί να γίνει ένα τακτικό μέλος ανάμεσα στους μεγάλους! Στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου έκανε επενδύσεις ύψους 20 εκατ. λιρών, σκεφτείτε τι μπορεί να συμβεί με τόσα χρήματα που θα έρθουν το καλοκαίρι...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα