Τότεναμ για... τίτλο!

Τότεναμ για... τίτλο!

Τότεναμ για... τίτλο!

bet365

Η Τότεναμ του Ποκετίνο είναι έτοιμη για τη μεγαλύτερη πρόκληση της 50ετίας! Ομάδα... μοντέλο, αλλά και πρόγραμμα βουνό. Μπορεί την αναρρίχηση στην κορυφή;

H Τότεναμ είναι ακόμα στα... μονοπάτια για την κορυφή της Premier League. Ωστόσο στην ομάδα ξεχνούν πως συνήθως σε αυτήν την χρονική περίοδο επέρχεται καθίζηση κι απόγνωση. Είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο είναι ένας εξαιρετικός τεχνικός που μπορεί με την διαχείρισή του και με την συνεχή... φρεσκάδα που δίνει, αλλά και το νεαρό της ηλικίας των παικτών του να γράψει ιστορία.


Με την Αρσεναλ και τη Μάντσεστερ Σίτι να έχουν κολλημένο το γκάζι στο δρόμο για τον... γκρεμό, οι Σπερς οδηγούν σίγουρα και παραμένουν στο κόλπο του τίτλου. Μια αδιαμφισβήτητη πρόκληση στην οποία αντιδρούν σωστά, όπως άλλωστε φάνηκε το απόγευμα της Κυριακής. Δυο πόντους από την πρωτοπόρο Λέστερ, οι παίκτες του Ποκετίνο έχουν διασώσει 17 πόντους, αφού κατάφεραν να κάνουν ανατροπές! Καλύτερο ρεκόρ δεν μπορείς να βρεις στην Premier League!

Τι ματς κι αυτό της Κυριακής... Η Σουόνσι μπροστά στο σκορ και μέχρι το 60' η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα! Ωστόσο, Τσαντλί και Ρόουζ έφεραν τούμπα το παιχνίδι και η Τότεναμ πέτυχε την 6η διαδοχική της νίκη! Οι Λονδρέζοι πραγματοποίησαν… 34 σουτ, με τον αντίπαλο γκολκίπερ, Φαμπιάνσκι να κάνει το καλύτερο ματς του στη φετινή σεζόν. Ηταν ρεκόρ για την Τότεναμ, η οποία έχει φτάσει μέχρι τα 30 σουτ, εκ των οποίων τα μισά ήταν εντός στόχου! Όμως υπήρχε πάθος, αλλά και πείσμα για να πετύχει, και στο γκολ όλο το Γουάιτ Χαρτ Λέιν σηκώθηκε στο πόδι. Μια απίθανη στιγμή…

Τι και αν οι στροφές τελειώνουν, ο Ποκετίνο δεν θέλει να μιλάει για τίτλο, αυτό το τόνισε και στις δηλώσεις του «Κανείς στα αποδυτήρια δεν συζητά για πρωτάθλημα».

Αλήθεια πως το βλέπουν οι παίκτες; «Πριν το παιχνίδι με τη Σίτι στα μέσα Φλεβάρη είχα δειπνήσει με τον Λαμέλα και όταν τον ρώτησα αν μπορούμε να πάρουμε θέση στην τετράδα, με κοίταξε... αηδιασμένος και μου απάντησε ''Φίλε μου μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα''. Η ιδέα αυτή μπήκε στο μυαλό όλων των παικτών και στο πιο… ροκ πρωτάθλημα των τελευταίων ετών οι Σπερς έχουν το δικαίωμα να ονειρεύονται! Η Λέστερ πήρε ματς λίγο πριν το τέλος, η Αρσεναλ δεν μπόρεσε απέναντι στους… Νέους της Γιουνάιτεντ να πάρει νίκη. «Ποτέ δεν ξέρεις… » σκέφτεται ο Ρόουζ.

Tottenham have shed the 'Spursy' tag to become genuine title contenders

Εβδομάδα… φωτιά, μέσα και στο Europa!

Ποιος είπε πως οι Σπερς κοιτάζουν μόνο την κούπα. Το βλέμμα είναι εντός, αλλά κι εκτός συνόρων εκεί που φρόντισαν να περάσει το εμπόδιο της Φιορεντίνα, να πάρουν εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό και να δώσουν στην Αγγλία το πάνω χέρι για τη διατήρηση των τεσσάρων θέσεων στο Ch. League. Οι Λονδρέζοι διαπίστωσαν πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια μεγάλη πορεία στο Europa, ωστόσο με την πρόκριση τους πρόσθεσαν παιχνίδια στο πρόγραμμα τους και περισσότερα λεπτά σημαίνουν... κούραση! Την ώρα που η Λέστερ έχει 11 ματς μέχρι το τέλος του μαραθωνίου, η Τότεναμ μπορεί να φτάσει και τα... 18! Η μάχη για την πρόκριση στα προημιτελικά θα είναι δύσκολη, η Ντόρτμουντ που έχει «καθαρίσει» τη 2η θέση στη Γερμανία θα βρεθεί απέναντι στην ομάδα του Ποκετίνο! Η κλήρωση ήταν πολύ άσχημη και οι Σπερς πρέπει να τα δώσουν όλα, επιβαρύνοντας έτσι την αγωνιστική τους κατάσταση!


Εντός συνόρων μια... κολοσσιαία εβδομάδα βρίσκεται μπροστά τους! Πρώτο ραντεβού με τη Γουέστ Χαμ στο Upton Park, η οποία είναι αήττητη στο συγκεκριμένο γήπεδο από τον Αύγουστο του 2015, όταν και ηττήθηκε από τη Μπόρνμουθ. Οι Σπερς θέλουν την έβδομη διαδοχική τους νίκη. Πότε πέτυχαν κάτι ανάλογο; Τον Μάη του 1967 και πότε κέρδισαν το τελευταίο πρωτάθλημα; Το 1961! Το Σάββατο το μεσημέρι υποδέχεται την Αρσεναλ και γνωρίζει καλά πως με νίκη την πετά εκτός διεκδίκησης τίτλου, ενώ παίρνει και τεράστια ώθηση. Το πρόγραμμα είναι... βουνό, αφού υπάρχουν δυο κολλητά ντέρμπι με Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ στις αρχές Απρίλη, θα παίξει εκτός με την Τσέλσι, ενώ το τελευταίο ματς της σεζόν θα είναι στο Σεντ Τζέιμς Παρκ.

Μπορεί ο Ποκετίνο;

Ο Ποκετίνο μπορεί να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε κανείς προπονητής της τα τελευταία 50 χρόνια; Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον πιστεύει πως ο Αργεντίνος είναι ο καλύτερος κόουτς στην Premier League, όμως εξακολουθεί να είναι ο προπονητής μιας ομάδας που έχει ριζωμένη την κουλτούρα του... πνιγμού! Πόσες φορές οι Σπερς απέτυχαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του κόσμου... Ο Ποκετίνο δείχνει απαλλαγμένος από παλιές ανασφάλειες, στα μάτια του η Τότεναμ είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και στόχος του να την κρατήσει... ξύπνια στη μεγαλύτερη μάχη των τελευταίων δεκαετιών!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα