«Ξεχρεώνει» την Τσέλσι ο Μπέρτραντ Τραορέ...

«Ξεχρεώνει» την Τσέλσι ο Μπέρτραντ Τραορέ...

Κώστας Ζάλιαρης
«Ξεχρεώνει» την Τσέλσι ο Μπέρτραντ Τραορέ...

bet365

Το Match Review του gazzetta.gr γράφει τον νεαρό άσο που λίγο έλειψε να βάλει σε μεγάλους μπελάδες την Τσέλσι αλλά διαφημίζει επάξια τη Μπουρκίνα Φάσο στην Πρέμιερ Λιγκ!

Ο Γκους Χίντινκ τον είδε σε παιχνίδι της δεύτερης ομάδας των Πρωταθλητών Αγγλίας απέναντι στην ΚΠΡ, στα τέλη του περασμένου μήνα.

Αν και ο Πάτρικ Μπάμφορντ ήταν εκείνος που πέτυχε δύο γκολ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο Ολλανδός κόουτς εντυπωσιάστηκε από τον Τραορέ και ζήτησε να μιλήσει με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή ώστε να τους ενημερώσει για τα σχέδιά του.

Εκείνο το ματς με τους Ρέιντζερς, ο Χίντινκ το είχε δει πίσω από την εστία στην οποία έκανε επιθέσεις η Τσέλσι και έμεινε εντυπωσιασμένος από τις κινήσεις του.

Κι όμως, αυτός ο παίκτης που πλέον είναι ο πρώτος που πετυχαίνει γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ εκπροσωπώντας τη Μπουρκίνα Φάσο και έχει καταφέρει τις τελευταίες τρεις φορές που έχει αγωνιστεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, λίγο έλειψε να βάλει σε τεράστιους μπελάδες τον λονδρέζικο σύλλογο, με πιθανό μεταγραφικό εμπάργκο.

Η FIFA ήθελε να ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο ο 20χρονος επιθετικός αποκτήθηκε από τους «μπλε», αφού, κινήθηκαν υποψίες για αντικανονική συμμετοχή του νεαρού άσου σε παιχνίδι της ομάδας κ-18 με αντίπαλο την Άρσεναλ του αντίστοιχου ηλικιακού τμήματος, το 2011. Από την πλευρά της, η Τσέλσι έπρεπε ν' αποδείξει ότι ο Μπέρτραντ Τραορέ έγινε μέλος του συλλόγου μόλις έκλεισε τα 18 χρόνια ζωής και ήταν πλέον ενήλικος να υπογράψει, με την ομάδα να έχει υπακούσει όλους τους κανονισμούς. Οπότε, εκείνη την περίοδο, παρουσιάστηκε ως υπό δοκιμή ποδοσφαιριστής.

Στο προσκήνιο βγήκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο κ-17, το 2009. Σε ηλικία 14 ετών, ήταν ο νεότερος που έπαιζε στη διοργάνωση και φυσικά για να καταφέρει να το κάνει αυτό, σήμαινε ότι το παιδί είχε κάτι ξεχωριστό, κάτι που τον βοηθούσε σε κάθε του πάτημα και προσπάθεια στο χορτάρι.

Στην Τσέλσι μετακινήθηκε τον Αύγουστο του 2010, έναν μήνα πριν από τα 15α γενέθλιά του, όπως είχε επιβεβαιώσει και ο Υπουργός Αθλητισμού της Μπουρκίνα Φάσο, Ζαν Πιερ Παλμ.

Οι κανονισμοί της FIFA τονίζουν ρητά ότι επιτρέπεται η μετακίνηση ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη από την ηλικία των 16 και πάνω, όμως, αν πρόκειται για τον υπόλοιπο κόσμο, τότε θα πρέπει το κάθε παιδί να έχει ενηλικιωθεί. Οι «μπλε» χρησιμοποίησαν τον Τραορέ στο ματς με την Άρσεναλ το 2011, στα 16 του χρόνια, ενώ εκείνη την ημέρα είχαν παίξει μαζί του οι Ρούμπεν Λόφτους Τσικ και Τζαμάλ Μπλάκμαν που συνεχίζουν να βρίσκονται στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ήταν παρών στην προετοιμασία του 2013 σε Μπανγκόκ, Κουάλα Λουμπούρ και Τζακάρτα, παίζοντας και πάλι ως «υπό δοκιμή» και σκοράροντας σε φιλικό παιχνίδι απέναντι σε μικτή ομάδα της Μαλαισίας. Επισήμως, στην Τσέλσι υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας την 1η Ιανουαρίου του 2014, την πρώτη ημέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, με τον ίδιο να έχει κλείσει πλέον τα 18 έτη από τον Σεπτέμβριο του 2013.

Αμέσως παραχωρήθηκε δανεικός στην Φίτεσε Άρνεμ (ομάδα στην οποία οι «μπλε» στέλνουν συνεχώς δανεικούς και διατηρούν πολύ καλή σχέση) και εκεί παρέμεινε για ενάμιση χρόνο. Τον Ιούνιο του 2015 αποκτά επιτέλους άδεια εργασίας στην Αγγλία και ενσωματώνεται στην πρώτη ομάδα των Λονδρέζων, όντας μέλος της αποστολής που βρέθηκε στο Βόρεια Αμερική για την προετοιμασία και με το ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν ήταν κομμάτι των πλάνων των προπονητών του. Τόσο του Ζοσέ Μουρίνιο, όσο και του Γκους Χίντινκ.

Κι αν για τον Ολλανδό νυν τεχνικό αναφερθήκαμε στο κείμενο αρκετά πιο πάνω για την εντύπωση που του έκανε ο Μπέρτραντ Τραορέ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο «special one» έκανε σαν τρελός για να έχει τον παίκτη διαθέσιμο από το ξεκίνημα της σεζόν... Και λογικό, από τη στιγμή που είχε 14 γκολ στον λογαριασμό του ο 20χρονος στη Φίτεσε την περασμένη χρονιά.

Φέτος, μετράει δύο συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ και ένα γκολ, το οποίο πέτυχε απέναντι στη Νιούκαστλ κλείνοντας το σκορ για το τελικό 5-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», έχει 3 εμφανίσεις στο Κύπελλο, έχοντας σκοράρει κόντρα σε ΜΚ Ντονς και Μάντσεστερ Σίτι, ενώ έπαιξε και στο Λιγκ Καπ, στον αποκλεισμό από τη Στόουκ...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα