Οι Αγιοι έκαναν το... θαύμα τους!

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Οι Αγιοι έκαναν το... θαύμα τους!

bet365

Η Σαουθάμπτον του... 2016 πετάει! Από τα σενάρια του υποβιβασμού μια ανάσα από την πεντάδα και το Match Review του gazzetta.gr γράφει για τους «Άγιους» που... κολάζουν!

Ο Βίκτορ Γουανιάμα έγινε ο πρώτος παίκτης έπειτα τον Γουές Μπράουν (2013-14) που αποβλήθηκε τρεις φορές σε μια σεζόν, αλλά το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε τη Σαουθάμπτον να κερδίσει τη Γουέστ Χαμ 1-0 και να δηλώσει «παρών» στη μάχη της Ευρώπης! Η αντεπίθεση των «Αγίων» είναι σε εξέλιξη, αήττητο σερί πέντε αγώνων και η ομάδα του Κούμαν άφησε πολύ μακριά τα εφιαλτικά σενάρια του υποβιβασμού και φουλάρει για πεντάδα!

«Είναι ένα προσωπικό βραβείο, αλλά ανήκει στο τεχνικό τιμ, στους παίκτες σε όλο τον σύλλογο» τόνισε ο Ολλανδός παραλαμβάνοντας το βραβείο «Προπονητής του μήνα για τον Γενάρη». Η Γουέστ Χαμ ήταν το τελευταίο θύμα της Σαουθάμπτον, η οποία βρήκε τα πατήματά της, εμπνέει σιγουριά στην άμυνα, βγάζει πάθος, τρεξίματα και σκοράρει! Μόλις 21 βαθμούς μετρούσε στο τελευταίο δεκαήμερο του 2015, τα σενάρια απόλυσης του Κούμαν ολοένα και φούντωναν, όμως κάπου εκεί άρχισαν τα «δώρα».

Ο Φύλακας – Άγγελος!

Ο Μάρτιν Στεκέλενμπουργκ υπερασπίστηκε με επιτυχία την εστία της Σαουθάμπτον τους εννέα μήνες που ο Φόρστερ απουσίαζε λόγω τραυματισμού! Ομως η επιστροφή του Βρετανού γκολκίπερ αποτύπωσε με τον ιδανικότερο τρόπο την ανάγκη που τον είχαν οι «Αγιοι». Δεν έχει δεχθεί γκολ σε 465 λεπτά, έχει 18 clean sheets σε 35 ματς με τη Σαουθάμπτον. Το βράδυ του Σαββάτου έκανε ακόμα ένα clean sheet και έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας του συλλόγου στην τελευταία 15ετία που κρατά ανέπαφη την εστία του σε πέμπτο διαδοχικό ματς.

Βέβαια, απέχει πολύ από το ρεκόρ του στη Σέλτικ, όταν για 13 ματς δεν είχε δεχθεί γκολ! «Ξέρουμε, πως όταν είσαι εννέα μήνες εκτός, φυσιολογικά θες λίγο χρόνο για να εγκλιματιστείς. Ο Φόρστερ όμως έδειξε από την αρχή τι ήταν έτοιμος να κάνει. Είναι στους καλύτερους γκολκίπερ του Νησιού και από τους καλύτερους στην Ευρώπη» θα τονίσει ο Κούμαν!

Πιο ευέλικτη…

Μπορεί στο Emirates ο Ολλανδός τεχνικός να επανέφερε τους τέσσερις στην άμυνα, αλλά το σχήμα που έφερε την εκτόξευση του Γενάρη ήταν το 3-5-2! Στο ματς με τη Γουότφορντ Ιγκάλο και Ντίνι ήταν τόσο εγκλωβισμένοι που δεν έκαναν ούτε ένα σουτ εντός εστίας. Ο Κούμαν το δοκίμασε με τη Γουέστ Μπρομ και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό! Οι «Αγιοι» επικράτησαν 3-0, με την αντίπαλο να μη μπορεί να βγάλει φάση...

Το τρία στα τρία έγινε στο Ολντ Τράφορντ, ο Κούμαν παγίδευσε τον Φαν Χάαλ και η Σαουθάμπτον έφευγε θριαμβεύτρια (1-0)! Νέος ρόλο σε Φοντέ και μαζί με τους Μπερτράν, Φαν Ντικ, η τριπλέτα στα μετόπισθεν είναι εντυπωσιακή! Οι τρεις παίκτες προσαρμόσθηκαν άμεσα, η συνεργασία τους εξαιρετική, υπάρχει άψογη επικοινωνία και μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την αντίπαλη επίθεση!

Κινήσεις ματ!

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος δεν είχε αρχίσει με τον ιδανικότερο τρόπο για τη Σαουθάμπτον, αφού τα σενάρια για αποχωρήσεις παικτών της ήταν καθημερινά! Πώς να αντέδρασε άραγε ο Κούμαν όταν είδε τα πρωτοσέλιδα να τονίζουν πως η Γιουνάιτεντ θέλει τον Μανέ; Πώς να αισθάνθηκε όταν δεν αντίκρισε τον Σενεγαλέζο μεσοεπιθετικό σε συνάντηση της ομάδας πριν το ματς με τη Νόριτς (τον άφησε εκτός ενδεκάδας); Τα σενάρια πολλά και για τον Γουανιάμα, με τον Κενυάτη μέσο να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα στο ματς με τη Νόριτς (ήττα 1-0) και ο Τύπος να γράφει πως φεύγει με μεταγραφή!

Αέρα είχαν πάρει και τα μυαλά του Πελέ, ο οποίος αναζητούσε ένα καλύτερο συμβόλαιο! Ο Κούμαν πήρε το «ΟΚ» από τη διοίκηση πως δεν παραχωρείται κανείς τους, τους απείλησε πως θα τους στείλει στην… εξέδρα και το σκηνικό άλλαξε! Ο Ολλανδός ζήτησε… μπόνους, ο Τσάρλι Οστιν ήρθε να ενισχύσει την επίθεση και το έκανε με το… καλημέρα. Γκολ – τρίποντο στο Ολντ Τράφορντ και η Σουθάμπτον συνέχιζε τον καλπασμό! O κόουτς της ομάδας δεν ήθελε πολλές αλλαγές στο ρόστερ και φρόντισε με κινήσεις τακτικής να καλύψει τα κενά!

Κακό παιδί, μεγάλο χαφ!

Μπορεί ο Φόρστερ να κλέβει τη δόξα, όμως δεν θα μπορούσε να μην πάρει κομμάτι από την πίτα της επιτυχίας ο Γουανιάμα. Αλλωστε, ο Κενυάτης ήταν στους βασικούς συντελεστές για την επιτυχία του Ιανουαρίου. Το μήνυμα το έστειλε με τη ματσάρα κόντρα στην Αρσεναλ, όμως η αποθέωση ήρθε στο Ολντ Τράφορντ, όταν έκανε άνω – κάτω τον άξονα της Γιουνάιτεντ! Εξαιρετικός «κλέφτης», θα απελευθερώσει το χαφ που έχει δίπλα του για να επιτεθεί και η Σαουθάμπτον θα αντεπιτεθεί με παίκτη παραπάνω. Αυτό έγινε στο παιχνίδι με τη Γουέστ Μπρομ, όταν ο Πρόους πέτυχε δυο γκολ. Ο Κούμαν ξέρει πως έχει έναν «βράχο» στα χαφ και έχει την ευκαιρία να αυτοσχεδιάζει. Με την Αρσεναλ στο Λονδίνο οι ανάγκες ήταν άλλες, ο Ρομέου, μπήκε ανάμεσα σε Γουανιάμα και Πρόους και οι «Αγιοι» πήραν αυτό που ήθελαν!

«Πιστεύω πως μια πραγματικά καλή ομάδα μπορεί να παίξει διαφορετικά συστήματα. Εμείς έχουμε ποιοτικούς παίκτες και τα καταφέρνουμε. Δεν τρελάθηκα και αλλάζω συστήματα κάθε εβδομάδα. Ξέρουμε πως πρέπει να παίξουμε διαφορετικά συστήματα. Αυτό κάνει το έργο των αντιπάλων πολύ δύσκολο, γιατί δεν ξέρουν τι να περιμένουν. Εχουμε ένα καλά ισορροπημένο κέντρο που μπορεί να προσαρμοσθεί ανάλογα με τις ανάγκες του ματς. Μόνο ο Γουανιάμα είναι σταθερός στη θέση του» θα τονίσει ο Ολλανδός! Αν κατάφερνε να τον ηρεμήσει κιόλας…

Σούπερ επίθεση!

Ακόμα ένα κλειδί για την εικόνα της Σαουθάμπτον, ο Μανέ! Ο τραυματισμός του Πελέ επέτρεψε στον Ολλανδό να πειραματιστεί με εναλλακτικά ζευγάρια στην επίθεση! Λονγκ και Μανέ. Οι δυο τους άλλωστε ήταν αυτοί που… σόκαραν την Αρσεναλ! Η ομάδα έβγαλε πολλά τρεξίματα, σε αντίθεση με την παρουσία του Πελέ που έφερνε γκολ από τα πλάγια. Ο Λονγκ παίρνει πολλά από τον Μανέ και οι «Αγιοι» ακόμα περισσότερα! Ο Πελέ επέστρεψε στο ματς με τη Γουέστ Χαμ και βρήκε μια ομάδα… διαφορετική. Φανταστείτε τι… ευχάριστος είναι ο «πονοκέφαλος» του Κούμαν όταν είναι να διαλέξει επιθετικούς, αφού στο ρόστερ έχει προστεθεί και ο Οστιν!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα