Μπράιτον: Έχει πλάνο!

Μπράιτον: Έχει πλάνο!

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Μπράιτον: Έχει πλάνο!

bet365

Μπράιτον, μια νεοφώτιστη με τον αέρα... έμπειρης ομάδας της Premier League! Tεσσάρα στη Σουόνσι και η παραμονή ήρθε ακόμα πιο κοντά.

Ηταν 16 Μαΐου του 2016 όταν η Μπράιτον έχανε τη μάχη για την άνοδο στην Premier League. Ο κόσμος ζητούσε την απόλυση του τεχνικού τιμ και η διοίκηση... δεν τους έκανε το χατήρι. Δυο ημέρες έπειτα τον αποκλεισμό ανακοίνωβε την επέκταση της συνεργασίας της με τον κόουτς, Κρις Χάτον για την επόμενη τετραετία. «Ο Χάτον είναι μέρος ενός σχεδίου για την επιστροφή στην Premier League» τόνιζαν μέλη της διοίκησης. Είχαν πλάνο! Εντεκα μήνες αργότερα η Μπράιτον εξασφάλιζε μια ιστορική άνοδο! Η επιστροφή στην Premier League ήρθε έπειτα από 34 χρόνια και την περίοδο 1979-83.

Κι όμως αυτή η ομάδα είχε πλάνο... 20ετίας! Το 1997 δεν διαλύθηκε, έμεινε στη National League, ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Αγγλίας είχε το όνομά της, ο Ντιρκ Νάιτ κατάλαβε τα λάθη, κι όχι έσωσε την ομάδα από τη λήθη, αλλά φρόντισε βήμα – βήμα να τη βγάλει από τον βούρκο. Αφού της έδωσε ώθηση, έστρωσε το χαλί για μια καλύτερη διάδοχη κατάσταση. Ο Τόνι Μπλουμ με τα 250 εκατ. λίρες που έβαλε στο σύλλογο τον έφερε ξανά στην επιφάνεια!

Αποτέλεσμα εικόνας για brighton fans players

Το απόγευμα του Σαββάτου η Μπράιτον διέλυσε την ανεβασμένη Σουόνσι με 4-1, έμεινε τέταρτο ματς αήττητη κι έκανε σημαντικό βήμα παραμονής! Στο κρισιμότερο σημείο του πρωταθλήματος παρουσιάζει σημάδια έμπειρης ομάδας και «εγκέφαλος» πίσω από την τόσο ώριμη εικόνα της είναι ο Κρις Χάτον. Κρις Χάτον, κάτι περισσότερο από ένας κόουτς. Ηρεμη εξουσία κι ένα σταθερό κεφάλι όταν η πίεση προσπαθεί να λυγίσει την ομάδα. Μοιάζει με τον τέλειο μάνατζερ της Μπράιτον, αφού ποτέ δεν έφερε τον πανικό στα αποδυτήρια και στη διοίκηση. Οι παίκτες τον αποθεώνουν, μα περισσότερο από όλα τον σέβονται! Η υπομονή είναι η μεγαλύτερη αρετή και ήταν το μοναδικό απαραίτητο στοιχείο για την εκπλήρωση του στόχου.

Ανακοίνωσε Λοκάντια με ρεκόρ η Μπράιτον

Ο Γκλεν Μάρεϊ επέστρεψε για να βοηθήσει στο σκοράρισμα. Τα κατάφερε πέρσι, συνεχίζει να το κάνει και φέτος περίφημα, αφού έχει σκοράρει 10 γκολ στο πρωτάθλημα. Πάνω στους Στίβενς, Νοκάρ στηρίχθηκε και το φετινό οικοδόμημα. Ο πρώτος άφησε στην άκρη προτάσεις ομάδων της Premier League, ο δεύτερος δεν θέλησε να πάει στην ομάδα του Μπενίτεθ και το παζλ συμπληρώθηκε ιδανικά! Ο Στίβενς δεν έχει χάσει ούτε ένα ματς, ο Γάλλος έχει κρατήσει την εκρηκτικότητά του και αποτελεί μια… σπάνια περίπτωση ατομιστή που κινείται τόσο καλά σε μια τόσο πειθαρχημένη ομάδα. Ο κόουτς, βρήκε στο 4-4-2 το σύστημα που ταιριάζει, η ομάδα αποδίδει πολύ καλά και σε όλα αυτά βοηθά και η εξαιρετική παρουσία του Ισκιέρδο! Για πολλούς ήταν ρίσκο να δοθούν 11 εκατ. λίρες στη Μπριζ, για τον Χάτον και τους συνεργάτες του όμως όχι! Το κεντρικό δίδυμο Ντανκ - Ντάφι έχει δέσει υπέροχα, προσθέτει σταθερότητα και είναι χαρακτηριστικό πως οι δυο τους έχουν την υψηλότερη βαθμολογία από το φετινό ρόστερ. Η διοίκηση δε δίστασε να σπάσει το μεταγραφικό ρεκόρ της τον Γενάρη, αφού στο πρόσωπο του Λοκάντια βρήκε τον φορ που θα της φέρει επιπλέον γκολ. Τα 16 εκατ. ευρώ κρίθηκαν απαραίτητα και ο πρώην παίκτης της PSV μίλησε αμέσως για το απίθανο κλίμα που υπάρχει. Ναι, υπάρχει και η παλιομοδίτικη έννοια του ομαδικού πνεύματος από την οποία τρέφεται η Μπράιτον.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα