Ο Χόντγκσον παίρνει εκδίκηση και η Πάλας ανάσα...

Ο Χόντγκσον παίρνει εκδίκηση και η Πάλας ανάσα...

Ο Χόντγκσον παίρνει εκδίκηση και η Πάλας ανάσα...

bet365

Οι οπαδοί της Πάλας αποκαλούν τον Χόντγκσον «θαυματοποιό» και ο 70χρονος εκδικείται αυτούς που ξέγραψαν τον ίδιο και την ομάδα του. Οι Λονδρέζοι αναπνέουν ελεύθερα και ονειρεύονται!

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, με 4x4 ήττες και δίχως να έχουν καν σκοράρει, οι Αετοί κάνουν το χειρότερο ξεκίνημα στη μεγάλη κατηγορία από το 1924-'25. Δυο ημέρες αργότερα η Κρίσταλ Πάλας ανακοίνωνε την απόλυση του Φρανκ Ντε Μπουρ και τη θέση του έπαιρνε ο Ρόι Χόντγκσον. Ο 70χρονος κλήθηκε να βγάλει την Πάλας από το αδιέξοδο, να κλείσει τα στόματα των επικριτών του και περισσότερο απ΄ όλα να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε οπαδούς και ομάδα! Το ξεκίνημα του ήταν απογοητευτικό, οι «Αετοί» υπέστησαν τρεις διαδοχικές ήττες, δέχθηκαν 10 γκολ χωρίς να πετύχουν ούτε ένα. Οι φίλαθλοι «κατάπιαν» το χειρότερο ξεκίνημα αγγλικής ομάδας, αλλά δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν πως ο σύλλογος χανόταν, ήταν κοντά στο να ακολουθήσει το δρόμο της ιστορικής Αστον Βίλα, κι αυτόν της Σάντερλαντ. Η κατάσταση ήταν άσχημη, το Σέλχαρστ Παρκ νευρικό, αλλά ο Χόντγκσον ήρεμος «σκηνοθετούσε» την ομάδα που θα έβγαινε σύντομα από την κρίση.

Πως εξελίχθηκε το έργο του; Η Κρίσταλ Πάλας δεν έχει ήττα από τις αρχές Νοέμβρη, είναι επτά σερί ματς αήττητη και πλέον είναι εκτός της επικίνδυνης ζώνης. Το Σάββατο στο King Power γράφτηκε ένα απίθανο επεισόδιο και ο 70χρονος αποθεώθηκε από το Νησί. Οι Αετοί διέλυσαν 3-0 τη Λέστερ δίνοντας ρεσιτάλ ουσίας και κυκλοφορίας της μπάλας. Από τον Μάη του 2017 κι έπειτα, η ομάδας είχε επιχειρήσει σε δέκα εξόδους της για την Premier League 90 σουτ, χωρίς να σκοράρει. Χρειάστηκαν μόλις οκτώ στο α ' μέρος με τις Αλεπούδες για να πετύχει δυο τέρματα. Δεν ήταν θέμα τύχης, οι παίκτες με τον Αγγλο στον πάγκο τους είναι πιο ήρεμοι, το σύστημα τους επιτρέπει να είναι ελεύθεροι και να εκτελούν με καλύτερες συνθήκες.

Ο Χόντγκσον αναζητά τη λύτρωση, οι επικριτές του είναι ακόμα εκεί να του θυμίζουν τον αποκλεισμό σοκ της Αγγλίας από την Ισλανδία στο Euro 2016. O ίδιος προσπαθεί μέσα από το έργο του να τονίσει πως η φήμη του σε αυτή τη χώρα δεν αξίζει να αμαυρωθεί από ένα αποτέλεσμα. Τα επιτεύγματά τους με τους «Αετούς» αναγνωρίζονται και όλοι τονίζουν πως η πορεία των δυο τελευταίων ετών είναι αποτέλεσμα ομαδικής οργάνωσης και αμυντικής αποφασιστικότητας. Γιατί ο Χόντγκσον ξέρει όσο λίγοι στο Νησί να προσφέρουν αυτά τα στοιχεία. Η Πάλας επικράτησε 3-0 της Λέστερ, πέτυχε το τρίτο σερί εκτός έδρας clean sheet και δείχνει πως συμμαζεύει αισθητά το χάος που κληρονόμησε από τον Ντε Μπουρ.

Σχετική εικόνα

Η Πάλας έχει σωστή νοοτροπία και πλάνο, η ομάδα δεν είναι νευρική, οι παίκτες ξέρουν τους ρόλους και η αλήθεια απεικονίζεται στα λόγια του Ζαχά «Ξέρουμε τι θέλουμε στο γήπεδο, πως να συμπεριφερόμαστε στο γήπεδο και να παίρνουμε αυτό που θέλουμε». Εξαιρετική αμυντική προσήλωση και πειθαρχία, ήταν αυτά που δεν μπόρεσε ποτέ ο Ντε Μπουρ να μεταφέρει στους παίκτες του. Υπάρχουν και θετικά! Το ματς του Σαββάτου θα μπορούσε να είναι και η αρχή για ένα άλλο ξέσπασμα, που μόνο καλό θα κάνει στους «Αετούς». Ο Μπεντέκε έσπασε την... κατάρα και σκόραρε! Έπειτα από 14 ματς... άσφαιρος και με κριτική από τον Χόντγκσον για το πέναλτι που έχασε την περασμένη εβδομάδα απάντησε με τέρμα κόντρα στην Λέστερ.

Ο Βέλγος όχι μόνο σκόραρε αλλά... έφτιαξε και το γκολ του Ζαχά για το 0-2, ενώ ήταν μόνιμη απειλή για τον Σμάιχελ. Αποθεώθηκε με standing ovation από τους οπαδούς της Πάλας στην αλλαγή του με τον Σακό. Γενικά η ομάδα έδειξε... γεμάτη, αλλά και σίγουρη επιθετικά, κρίνοντας και από προηγούμενους αγώνες της. Με τον Ζαχά σε καλή κατάσταση, το come back του Μπεντέκε και τους Λόφτους Τσικ, Τάουνσεντ να ανεβάζουν στροφές η Κρίσταλ Πάλας αρχίζει να δείχνει η ομάδα που πρέπει κανείς να την προσέξει για τα καλά.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα