Ριτσάρλισον, λίρα εκατό!

Ριτσάρλισον, λίρα εκατό!

bet365

Δυο απίθανες καλοκαιρινές επιλογές, άλλαξαν το σκηνικό! Η έλευση των Σίλβα, Ριτσάρλισον βάζει τη Γουότφορντ ανάμεσα στους... μεγάλους της Premier League!

Ο Ριτσάρλισον «χτύπησε» και πάλι στο τέλος για να χαρίσει το βαθμό στη Γουότφορντ, που επέστρεψε από το 2-0 στο ματς με την Γουέστ Μπρομ. O Bραζιλιάνος πέτυχε το τρίτο του γκολ στη σεζόν, κι αυτό εκτός έδρας! Ο βρετανικός Τύπος αποθεώνει τον 20χρονο, η Τσέλσι έστρεψε πάνω του το βλέμμα της, αλλά ο Μάρκο Σίλβα τρέχει να τον... προσγειώσει. «Πρέπει να ηρεμήσουμε λίγο, είναι μόλις 20 ετών κι έχει ελάχιστο καιρό στην Αγγλία. Πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο, δε μιλάει ακόμα αγγικά και δεν πρέπει να τον πιέζουμε. Είναι ένα ταλέντο, είναι εύκολο να το καταλάβεις - αλλά δεν είναι μόνο αυτό, εργάζεται σκληρά καθημερινά και θέλει να πετύχει. Είναι όμως νωρίς ακόμα...». Ποιο είναι όμως το «Success Story»;

Η Γουότφορντ απέκτησε τον Ριτσάρλισον από την Φλουμινένσε για ένα ποσό στα 11.5 εκατ. λίρες, αφότου δόθηκε η άδεια εργασίας στον παίκτη έπειτα από τη σχετική διαδικασία. Τα νέα αυτά ανακούφισαν για τα καλά την Γουότφορντ που είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια, ώστε να πείσει την Ομοσπονδία να δώσει το «ΟΚ».

Τον Ιούνιο τα σχέδια της Γουότφορντ είχαν χαλάσει για τα καλά. Απέτυχαν τότε να πάρουν άδεια εργασίας για τον Ανταλμπέρτο Πενιαράντα. Ένας παίκτης που που ήταν αρχηγός της U-20 της Βενεζουέλας που έχασε στον τελικό του Μουντιάλ με 1-0 από την Αγγλία. Οι Χόρνετς ήταν σίγουροι για το deal, αλλά λογάριαζαν χωρίς την Ομοσπονδία. Η άδεια εργασίας δε δόθηκε ποτέ και ο παίκτης πήγε δανεικός στην Μάλαγα. Εάν δεν είχε προκύψει το ευτυχές τέλος με την υπόθεση του Ριτσάρλισον τότε η Γουότφορντ δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει παίκτες αξίας 20 εκατ. λίρες. Νούμερο 2 στη λίστα ήταν ο Ριτσάρλισον, ένας νεαρός εξτρέμ που έβγαζε μάτια στη χώρα του και για πολλούς είχε... καπαρωθεί από τον Αγιαξ.

Είχε 22 εμφανίσεις με Φλουμινένσε, αλλά και 18 ματς στο Copa Sudamericana. Είχε βάλει 7 γκολ, είχε μοιράσει 4 ασίστ στη διοργάνωση, κάνοντας μαγικές εμφανίσεις. Ηταν τοπ σκόρερ στην χώρα του και ο Τύπος της Βραζιλίας τόνιζε πως τα είχε βρεί ο παίκτης σε όλα με την Παλμέιρας. Η «Φλου» δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να τον δώσει σε ανταγωνιστικό σύλλογο, αλλά δεν είχε και τον τρόπο να τον κρατήσει! Ετσι, έβγαλε τον παίκτη στο σφυρί, αλλά μόνο για συλλόγους εκτός συνόρων! Οι Ολλανδοί έκαναν την πρώτη σοβαρή κρούση, όμως αρνήθηκαν να ανέβουν στα οικονομικά επίπεδα της Γουόφορντ.

Η ομάδα του που έχει το 50% των δικαιωμάτων του ζητούσε 5.7 εκατ. λίρες. Η παρουσία του Μάρκο Σίλβα στον πάγκο λειτούργησε θετικά για την απόφαση του παίκτη. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν αυτός που τον πήρε τηλέφωνο, του υποσχέθηκε πως θα έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής και μάλιστα τον... ανάγκασε να αλλάξει γνώμη και να αρνηθεί τον Αίαντα. Το περιβάλλον του ήθελε τον Αγιαξ, αφού έβλεπε τον ολλανδικό σύλλογο ως ένα τεράστιο βήμα για την καταξίωση «Μην υπογράψεις. Μπορεί στην Ολλανδία να είναι πιο εύκολα για σένα, αλλά η Premier League είναι μια τεράστια πρόκληση για σένα» του τόνισε και τον... έπεισε! Ο Μάρκο Σίλβα παρακολούθησε στενά τον παίκτη, μπορεί να γνώριζε την τιμή του, αλλά δεν έκανε πίσω όταν το συμβούλιο της ομάδας αρχικά αρνήθηκε. Ο Πορτογάλος πίεσε, έπαιζε με τις μέρες και τελικά βγήκε κερδισμένος. Ναι, το Σάββατο ο Ριτσάρλισον είχε αγώνα με τη «Φλου» και τη Δευτέρα θα ταξίδευε στο Αμστερνταμ. Ωστόσο, το κυριακάτικο τηλεφώνημα άλλαξε τα πάντα.

Επίσης ο Βραζιλιάνος κίπερ Γκόμες τον βοήθησε να εγκλιματιστεί και να βρει σπίτι, είναι ο κολλητός του φίλος και ο... δάσκαλος αγγλικών! Αλλωστε, ήταν το πρώτο πράγμα που του ζήτησαν από την ομάδα και ο ίδιος έπειτα τη σκληρή προπόνηση, έχει... φροντιστήριο!

Τον Μάρτιο ο κόουτς Αμπέλ Μπράγκα της Φλουμινένσε είχε χαρακτηρίσει τον Ριτσάρλισον ως έναν πλήρη παίκτη που κρατάει χαμηλό προφίλ και μπορεί να γίνει ένας από τους τοπ στην ιστορία της ομάδας. Αντέδρασε στην παραχώρησή του, ωστόσο γνώριζε πως δε μπορούσε να σταθεί εμπόδιο. Οπως αποκάλυψε λίγο αργότερα, ήταν χαρούμενος που δεν τον είδε σε ανταγωνιστικό σύλλογο.

Ο Ριτσάρλισον αρχικά δεν πήρε άδεια εργασίας. Είχε σκοράρει με την ομάδα U-20 των Βραζιλιάνων σε ανεπίσημο ντεμπούτο του πίσω από κλειστές πόρτες με την ομάδα της Γουότφορντ στο St George's Park. Έκανε 10 παρουσίες. Επίσης ήταν βασικός σε οκτώ από τα εννέα ματς φέτος στο Πρωτάθλημα U-20 της Λατινικής Αμερικής, στο Εκουαδόρ. Η Βραζιλιά τελείωσε στην 5η θέση και δεν πέρασε στο Παγκόσμιο. Βέβαια η Βραζιλία σε αυτήν την διαδικασία δέχθηκε γκολ στο 91' για να χάσει από Ουρουγουάη, γκολ ισοφάρισης στο 94' από την Αργεντινή.

Ο Ριτσάρλισον ήταν στους κορυφαίους, αλλά μόνος... Μπορεί να μιλάει ελάχιστα αγγλικά, αλλά συνεχίζει να εκφράζεται τόσο... εύγλωττα στο γήπεδο! «Δεν καταλαβαίνει σχεδόν τίποτα από αυτά που του λέμε στα αποδυτήρια, αλλά γελάει... Είναι ήδη μέσα στις καρδιές μας, αφού φροντίζει να τα δίνει όλα στο γήπεδο. Δεν έχω ξαναδεί 20χρονο να βγάζει τέτοια προσωπικότητα στο γήπεδο» τονίζει ο Μαριάπα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα