Οι γενναίοι του Βάγκνερ

Θάνος Σαρρής
Οι γενναίοι του Βάγκνερ

bet365

Η Χάντερσφιλντ ξεκίνησε με δύο σερί νίκες την περιπέτειά της στην Premier League και είναι η ομάδα της εβδομάδας για το Match Review του gazzetta.gr.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Δύο παιχνίδια, δύο νίκες χωρίς να δεχθεί γκολ, τέσσερα γκολ, έξι πόντοι. Δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος ο προπονητής της Χάντερσφιλντ. «Δεν περίμενα ότι θα βρισκόμαστε εδώ, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρότι είχαμε δύο σπουδαία αποτελέσματα, έχουμε δώσει μόλις δύο ματς στη σεζόν. Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε γενναίοι σε κάθε ματς και μέχρι στιγμής, το έχουμε καταφέρει», τόνισε ο Ντάβιντ Βάγκνερ, ο οποίος έστησε την ομάδα της ανόδου και πλέον δείχνει ότι της έχει εμφυσήσει το χαρακτήρα και τις μεταγραφές για να παλέψει επί ίσοις όροι για την παραμονή.

Το καλοκαίρι της προηγούμενης χρονιάς άλλαξε συθέμελα το ρόστερ, κάνοντας 13 μεταγραφές. Πριν αρχίσει η προετοιμασία έκανε το δικό του... survivor στους παίκτες, πηγαίνοντάς τους τρεις μέρες στην άγρια φύση της Σουηδίας, χωρίς κινητά, ρεύμα, σπίτι, τουαλέτα. Αυτό το πρωτότυπο κάμπινγκ κατά τον ίδιο βοήθησε πολύ στη σύσφιξη των σχέσεων και στη συνέχεια άλλαξε και όλη την καθημερινότητα του συλλόγου. Διπλές προπονήσεις, έμφαση στην ανάλυση, διαφορετική εκγύμναση για να πετύχει το υψηλής έντασης και πίεσης παιχνίδι που οραματιζόταν. Έχοντας συνεργαστεί για πολλά χρόνια με τον Κλοπ στη Ντόρτμουντ, η δική του Χάντερσφιλντ θύμιζε μια μικρή Λίβερπουλ, με ελκυστικό ποδόσφαιρο κίνηση στο χώρο, αλλά και μεγαλύτερη συγκέντρωση και σκληράδα, προσαρμοσμένη δηλαδή στις ανάγκες της Championship.

Οι terriers μπήκαν στα πλέι οφ, έφτασαν στον τελικό και ανέβηκαν στα πέναλτι για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Premier League. Και το καλοκαίρι συνέχισαν την εξέλιξη στο ίδιο μοτίβο. Δεν δίστασαν να δαπανήσουν χρήματα, όχι όμως για ονόματα, αλλά για παίκτες κατάλληλα προσαρμοσμένους στο στιλ παιχνιδιού και το υπόλοιπο ρόστερ, ενώ έκαναν ρεκόρ στα εισιτήρια διαρκείας. Ο Ντεπουάτρ αποτέλεσε την πρώτη κίνηση στην εποχή της Premier League και στη συνέχεια έσπασε και το ρεκόρ χρημάτων που έχουν δαπανηθεί για μεταγραφές.

Η κίνηση αφορούσε το «μυαλό» της ομάδας, τον παίκτη που από τα πόδια του περνούσε όλο το παιχνίδι και πέρυσι έπαιξε δανεικός από τη Μάντσεστερ Σίτι. Τον Άαρον Μόουι. Κεντρικός στην μεσοεπιθετική τριπλέτα του 4-2-3-1 ή οκτάρι, ανάλογα με τις συνθήκες του κάθε αγώνα ήταν εκείνος που έλεγχε τις ισορροπίες στη μεσαία γραμμή, έχοντας την ενέργεια και τα πνευμόνια για να συμμετέχει πολύ και χωρίς τη μπάλα. Στην πίεση, στην προσπάθεια για άμεση επανάκτηση, στην κάλυψη των χώρων. Ήταν εκείνος που έκρινε την νίκη με τη Νιούκαστλ στη δεύτερη αγωνιστική της Premier League.

Ο πήχης στο ρεκόρ μεταγραφών σύντομα μπήκε υψηλότερα. Για την απόκτηση του Στιβ Μουνιέ από την Μονπελιά δαπανήθηκαν σχεδόν 13 εκατομμύρια ευρώ. «Τώρα ο κόσμος ξέρει ποιος είμαι», δήλωσε μετά τα δύο γκολ στην πρώτη νίκη με την Κρίσταλ Πάλας, όπου άπαντες κατανόησαν τους λόγους που δόθηκαν τόσα χρήματα για την απόκτησή του. Ταχύτατος, ικανότατος στην εύρεση χώρων, πιεστικός χωρίς τη μπάλα και δυνατός στο ένας εναντίον ενός, ο Μουνιέ ξεκίνησε τη χρονιά δείχνοντας ότι θα πρωταγωνιστήσει. Αντίστοιχα χρήματα με τον Μόουι δόθηκαν για τον Τομ Ινς, που πέρυσι στη Ντέρμπι έδειξε ότι επιτέλους ωρίμασε.

Ο Γιόργκενσεν ήρθε από την Κοπεγχάγη για να γίνει βασικός στόπερ, ο Κέισι Πάλμερ αποκτήθηκε δανεικός από την Τσέλσι και ο Λοσλ από την Μάιντς για να γίνει βασικός τερματοφύλακας. Το ρόστερ συμπληρώθηκε με κινήσεις όπως ο Γουίλιαμς, που ήρθε ελεύθερος από τη Ρέντινγκ για να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στα χαφ και ο Μαλόουν, που αποκτήθηκε από τη Φούλαμ. Παίκτες που γνωρίζουν τις δυσκολίες της μάχης στα αγγλικά γήπεδα, στη νοοτροπία που θέλει ο προπονητής.

Το ρόστερ μοιάζει αρκετά ισορροπημένο σε όλες τις γραμμές του, συνεχίζοντας πάνω στα στιλ που θέλει ο Βάγκνερ. Ξοδεύοντας χρήματα, αλλά χωρίς να ακολουθήσει την... τρέλα που έχει πιάσει την Premier League. Με προσεγμένες κινήσεις, πλάνο, μέθοδο που στηρίζεται από έναν ιδιοκτήτη ο οποίος είναι οπαδός της ομάδας, γνωρίζει την κουλτούρα της και κινείται χωρίς να ξεχνάει τις ποδοσφαιρικές αρχές που έφεραν την άνοδο.

Για τον Βάγκνερ το καλοκαίρι υπήρχε ενδιαφέρον από ομάδες μεγαλύτερου βεληνεκούς. Έμεινε ωστόσο, τονίζοντας πως «εδώ μπορώ να είμαι ακριβώς ο εαυτός μου ως άτομο και ως προπονητής. Ξέρω ότι δεν είναι παντού έτσι». Υπάρχουν ομάδες που δαπανούν δεκάδες εκατομμύρια, αλλά το στοιχείο αυτό που κυριαρχεί στο John Smith's Stadium δεν μπορούν να το βρουν....

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα