Υπουργός Αθλητισμού Βουλγαρίας: «Εάν κάθε χώρα διαθέσει 2-3 γήπεδα είναι πιθανό να πάρουμε το Μουντιάλ»

Υπουργός Αθλητισμού Βουλγαρίας: «Εάν κάθε χώρα διαθέσει 2-3 γήπεδα είναι πιθανό να πάρουμε το Μουντιάλ»

bet365

Ο υπουργός Αθλητισμού της Βουλγαρίας, Κράσεν Κράλεφ αποκάλυψε πως μαζί με τους ομολόγους του βρίσκονται σε συζητήσεις για την υποψηφιότητα του Μουντιάλ 2030 εδώ και δύο εβδομάδες!

Ο Βούλγαρος αξιωματούχος επεσήμανε πως η υποψηφιότητα για συνδιοργάνωση Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβία και Ρουμανίας είναι απόλυτα ρεαλιστική και πως οι συζητήσεις ανάμεσα στους εμπλεκόμενους αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Κράλεφ έκανε λόγο για συνεργασία ανάμεσα στις βαλκανικές χώρες σε όλα τα επίπεδα.

«Η συνυποψηφιότητα μας Σερβία, Ρουμανία και Ελλάδα είναι απόλυτα ρεαλιστική. Αν δεν ονειρεύεσαι δεν μπορείς να φτάσεις στην κορυφή, δεν μπορείς να πας εκεί.

Πριν από δύο εβδομάδες έλα συζητήσεις μεταξύ των υπουργού Αθλητισμού που εμπλέκονται σε αυτό το πρότζεκτ και όλοι ήταν θετικοί.

Ασφαλώς η συγκεκριμένη ιδέα θα πρέπει να συζητηθεί στον υψηλότερο επίπεδο των χωρών μας. Πλέον είναι μια πραγματικότητα.

Θα ξεκινήσουμε την ανάλυση μας για να δούμε τι απαιτήσεις υπάρχουν. Νομίζω πως εάν κάθε χώρα προσφέρει 2-3 γήπεδα είναι πιθανό να συμβεί.

Είναι ευκαιρία για να φτιάξουμε την υποδομή μας, αλλά και μια δήλωση από τις χώρες των Βαλκανίων πως μπορούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί, όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά έχοντας κοινά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Είναι σημαντικό για κάθε βαλκανικό έθνος. Οι εγκαταστάσεις που θα χτιστούν θα πληρούν τα κριτήρια της UEFA γα κάθε διοργάνωση».

 

Τελευταία Νέα