Ολυμπιακός: Η αγωνιστική «αποκαθήλωση» των στόπερ και ο τοπ Εμβιλά

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η αγωνιστική «αποκαθήλωση» των στόπερ και ο τοπ Εμβιλά

bet365

Ούτε ένας στόπερ του Ολυμπιακού φέτος δεν έχει ξεχωρίσει σε επίπεδο σταθερότητας με τον Εμβιλά να έχει επιστρατευθεί το τελευταίο διάστημα ως κεντρικός αμυντικός.

Είναι μία θέση αυτή του κεντρικού αμυντικού που πριν από 2 περίπου μήνες ο Ολυμπιακός μπορεί να έμοιαζε και όντως να ήταν πλήρης. Μία θέση στην οποία τελικώς βρέθηκε να ψάχνεται για παίκτη στην αγορά των ελεύθερων αλλά να μην προχωρά σε προσθήκη παίκτη.

Σε βάθος χρόνου κανένας στόπερ δεν έκανε τη διαφορά και δεν είχε σταθερή απόδοση. Προφανώς και αναφερόμαστε στα φετινά πεπραγμένα. Ο Μανωλάς αποχώρησε για τη Σάρζα, χωρίς πριν βέβαια να έχει την παρουσία που είχε στην προηγούμενη θητεία του στον Ολυμπιακό. Ο πήχης για έναν τόσο ποιοτικό στόπερ είχε μπει ψηλά έτσι και αλλιώς και στο τέλος το αγωνιστικό του... ταμείο δεν ήταν το ανάλογο.

Ο Σισέ δεν ήταν ο περσινός Παπέ Σισέ και μετά το συμβάν με την αλλαγή του με τη Καραμπάγκ ζήτησε συγγνώμη αλλά δεν επανήλθε ενώ είχε και ένα θέμα ετοιμότητας. Προβλήματα από πλευράς ετοιμότητας και τραυματισμών έβγαλε και ο Ουσεϊνού Μπα ενώ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έχει υποπέσει - και εκείνος όπως και οι άλλοι καθαρόαιμοι στόπερ του ρόστερ - σε λάθη παρά την εμπειρία του (σε λάθη όπως το αυτογκόλ με τον ΠΑΟΚ).

ΣΙΣΕ4

Με αυτά και με αυτά επιστρατεύθηκαν ως στόπερ οι Εμβιλά και Βρσάλικο (σε διάταξη με τριάδα βέβαια ως επί το πλείστον). Κυρίως όμως ο Γάλλος χαφ που ως στόπερ είναι ότι καλύτερο από τους υπόλοιπους παίκτες. Ο Εμβιλά χρησιμοποιήθηκε ως σέντερ μπακ και με τη Καραμπάγκ και ακόμα και με τον ΠΑΟΚ. Ο δε Ρέτσος που αποκτήθηκε ως μία έξτρα λύση για τη θέση του στόπερ τραυματίστηκε τον Σεπτέμβριο και έτσι τέθηκε off. Τώρα βέβαια έχει επιστρέψει και λογικά σιγά σιγά και αυτός θα ξαναμπεί σε ρυθμούς αγωνιστικής χρησιμοποίησης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Εμβιλά είναι ένας τοπ παίκτης. Και σε αυτή τη φάση δείχνει πως αν και δεν είναι καθαρός στόπερ είναι ο καλύτερος από κάθε άλλον για το κέντρο της άμυνας.

Με τα συγκεκριμένα δεδομένα ο Ολυμπιακός από εκεί που είχε έναν επαρκή αριθμό στόπερ αυτήν την περίοδο βρίσκεται με λιγότερες επιλογές. Και έτσι ο Εμβιλά είναι ένας παίκτης που έχει γυρίσει από εξάρι σε στόπερ. Εκτός των άλλων ως στόπερ έχει χρησιμοποιηθεί 2 φορές ο 19χρονος χαφ, Ντόι.

Η δε μετατόπιση του Γιαν Εμβιλά στο κέντρο της άμυνας δείχνει πως ο Μίτσελ ψάχνει μία άλλη σταθερά για την... καρδιά της άμυνάς του και έναν παίκτη που να του εμπνέει παραπάνω σιγουριά από τους άλλους. Μία μονάδα που να του δίνει μία άλλου τύπου ώθηση στα μετόπισθεν.

Οι υπάρχοντες καθαρόαιμοι στόπερ στο ρόστερ του Ολυμπιακού

  • Σωκράτης Παπασταθόπουλος
  • Ουσεϊνού Μπα
  • Παπέ Σισέ
  • Παναγιώτης Ρέτσος

Τα φετινά ματς των στόπερ του Ολυμπιακού

  • Παπέ Σισέ: 12 ματς
  • Ουσεϊνού Μπα: 10 ματς
  • Παναγιώτης Ρέτσος (που έχει χρησιμοποιηθεί και ως ακραίος μπακ): 3 ματς
  • Σωκράτης Παπασταθόπουλος: 7 ματς

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα