Ολυμπιακός: Η βραδιά που μίλησε η καρδιά του Πρωταθλητή και το 100% της ευστοχίας των αλλαγών του Ανιγκό!

Ολυμπιακός: Η βραδιά που μίλησε η καρδιά του Πρωταθλητή και το 100% της ευστοχίας των αλλαγών του Ανιγκό!

bet365

Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που έχοντας βιώσει μία τέτοια χρονιά και στην 4η αλλαγή προπονητή θα μπορούσε να βγάλει τέτοια αντίδραση όπως με τον ΠΑΟΚ! Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Βράδυ Δευτέρας και ο Ολυμπιακός είχε μπει σε μία φάση... αμφιβολίας και σε μία αρκετά δύσκολη κατάσταση μετά την αποχώρηση με παραίτηση του Μίτσελ και τον Ζοσέ Ανιγκό να τον διαδέχεται ως μία προσωρινή λύση στον πάγκο της ομάδας. Δεν είναι εύκολο για μία ομάδα που έχει βιώσει τέτοια σεζόν με τόσες αλλαγές να πηγαίνει και σε 4η αλλαγή στον πάγκο της. Εάν το σκεφτεί κανείς πιο συγκροτημένα δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα στον κόσμο και ακόμα και για τοπ ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Βράδυ Τετάρτης και αυτό το δύσκολο 24ωρο ή 48ωρο εάν προτιμάτε έδωσε τη... σκυτάλη σε μία πειστική αγωνιστική απάντηση. Σε μία εμφάνιση Πρωταθλητή και σε μία σπουδαία αντίδραση. Μία αντίδραση που μόνο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να βγάλει μετά από τόσες δύσκολες στιγμές φέτος. Σε μία βραδιά όπου μίλησε η καρδιά και η ψυχή του Πρωταθλητή.

Το 3-1 επί του ΠΑΟΚ δεν είναι απλά η βραδιά που μίλησε η καρδιά του Πρωταθλητή. Που μίλησε το μέταλλο του Ολυμπιακού και των παικτών του σε μία τρομερά σπουδαία νίκη μέχρι την επόμενη βέβαια. Και δεν ήταν μόνο νίκη. Ήταν ένα 3-1 που ήρθε ενώ ο Ολυμπιακός είχε μείνει πίσω στο σκορ με 1-0. Ήταν δηλαδή και το πως ήρθε αυτό το 3-1.

Δεν ήταν λοιπόν μόνο μία τέτοια βραδιά. Ήταν και η βραδιά που ο Ολυμπιακός έστειλε ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα στους ανταγωνιστές του. Πως παρόλα τα φετινά του προβλήματα και τις τόσες διαφοροποιήσεις προσώπων στον πάγκο του, σε επίπεδο ρόστερ και ακόμα και στελεχών από το καλοκαίρι και από τον Σεπτέμβριο και μετά είναι εδώ.

Ο Μασούρας με τον Όλεγκ

Η «αδικία» του 0-1 και η απόλυτη επιτυχία του Ανιγκό στις αλλαγές στο ντεμπούτο του για το 3-1

Ο ΠΑΟΚ σε αυτό το ντέρμπι προηγήθηκε πραγματικά κόντρα στη ροή του αγώνα. Ναι ήταν μία πολύ καλή επιθετική ενέργεια των παικτών του Λουτσέσκου για να βγει το γκολ του Τόμας αλλά ο Ολυμπιακός μέχρι το 22' είχε κάνει 5 φάσεις και είχε και το ορθώς ακυρωθέν για οφσάιντ γκολ του Μπακαμπού. Συμβαίνουν όμως αυτά εάν δεν υπάρχει η απαιτούμενη συγκέντρωση και είναι κάτι που το έχει πάθει ξανά ο Ολυμπιακός. Να κάνει δηλαδή αρκετές ευκαιρίες και να δέχεται γκολ από ουσιαστικά μία φάση του αντιπάλου.

Ήρθε όμως το β' μέρος να δικαιώσει τον Ολυμπιακό για την προσπάθειά του. Ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του Ανιγκό στον πάγκο του ήταν ανώτερος του ΠΑΟΚ ακόμα και όταν ήταν πίσω στο σκορ με 0-1. Και ο Ολυμπιακός έχει χάσει ντέρμπι στο παρελθόν με τον ΠΑΟΚ, όπου δεν ήταν κατώτερος. Για την ακρίβεια έχει χάσει και ματς που ήταν αδιαμφισβήτητα πιο καλός από τον αντίπαλό του. Αυτή τη φορά όμως ήταν αποφασισμένος να μην συμβεί αυτό. Σε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη δεν θα επέτρεπε αγωνιστικά να γίνει κάτι τέτοιο.

Για τον Γάλλο τεχνικό αυτό που έκανε σε επίπεδο αλλαγών ήταν φοβερό. Υπό ποιά έννοια; Πως είχε 100% ευστοχία στις αλλαγές του. Ο Μασούρας μπαίνει στο 77' και έχει γκολ στο 78' και από τη δική του μπαλιά στο 83' και με τον Βρουσάι να πρεσάρει τον Ζίβκοβιτς γίνεται το χέρι που φέρνει το πέναλτι.

Ο Ελ Αραμπί έχει τη σέντρα στο γκολ του Μασούρα και το πέναλτι που έβαλε για το 3-1. Ο Βρουσάι έχει φυσικά τη συνδρομή του στη φάση του κερδισμένου πέναλτι. Και βέβαια ο Χάμες που είναι μέσα στη φάση του 2-1 με την κεφαλιά που κάνει το λάθος ο Κουλιεράκης για να σκοράρει μετά ο Μασούρας αλλά και ο Παπέ Σισέ που μπήκε στη θέση του τραυματία Σωκράτη και έβγαλε θετικό δείγμα και πρόσημο γενικότερα. Ο Γάλλος δεν είχε ούτε μία λανθασμένη αλλαγή. Και μάλιστα χάρις στις δικές του καλές αλλαγές και τις λανθασμένες του Λουτσέσκου - ή που δεν του βγήκαν εάν θέλετε - κρίθηκε ο αγώνας.

Ο Χάμες τον Πασχαλάκη

Ο Bakagoal των 15 γκολ, ο εκ νέου κομβικός Πασχαλάκης και ο ανεβασμένος Ρέαμπτσιουκ

Πριν από τις αλλαγές όμως ο Ολυμπιακός είχε τρεις παίκτες - κλειδιά του σε αυτόν τον αγώνα. Είχε τον Πασχαλάκη που με το σκορ στο 0-1 κάνει δύο μεγάλες επεμβάσεις. Στο 29' στον Ζίβκοβιτς και στο 51' στον Ντάγκλας Αουγκούστο.

Και δεν είναι φυσικά πρώτη φορά που ο Έλληνας γκολκίπερ είναι τόσο σημαντικός. Τόσο κομβικός με επεμβάσεις του σε έναν αγώνα. Είχε τον ανεβασμένο Ρέαμπτσιουκ με πολύ καλές κινήσεις σε αρκετές περιπτώσεις από τη μέση και μπροστά και συμμετοχή στη φάση της γκολάρας του Μπακαμπού με την ασίστ του. Και είχε φυσικά την ποιότητα και την εκτελεστική δεινότητα του Μπακαμπού με το ασύλληπτο τελείωμά του και που έφτασε αισίως στα 15 γκολ.

Ο Μπακαμπού

Ο Bakagoal ή Μπακαμπού που τελείωσε την κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League 1 με 13 τέρματα και έχει βάλει και άλλα 2 γκολ στα play-Offs παρότι πιθανότατα είναι ο κορυφαίος στράικερ της κατηγορίας και εξακολουθεί κάποιες φορές να αμφισβητείται διότι δεν βάζει με την πρώτη του τελική γκολ. Δεν είναι έτσι όμως το ποδόσφαιρο. Να κριτικάρεται ένας παίκτης των 15 γκολ επειδή δεν σκοράρει με τη... μία. Και πάλι όμως ο Γαλλοκονγκολέζος σε αυτό το ματς είχε 1 γκολ σε 4 τελικές.

Η νίκη αυτή του Ολυμπιακού σε αυτή τη φάση είναι πιο σημαντική από ποτέ και φυσικά τον κρατάει για τα καλά στη... μάχη του τίτλου. Είναι σημαντική διότι δίνει και χρόνο στον Ανιγκό και μία άλφα ηρεμία. Ο Ολυμπιακός βέβαια έχει άλλα 2 ντέρμπι μπροστά του. Εκτός με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή για το Πρωτάθλημα και εντός με την ΑΕΚ στις 12 Απριλίου για το Novibet Κύπελλο. Θα πρέπει λοιπόν να... πατήσει πάνω σε αυτή την αγωνιστική... συνταγή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ για να συνεχίσει το ίδιο δυνατά.

Υ.Γ. Η λογική της χρησιμοποίησης του Βαλμπουενά στο αρχικό σχήμα για τον Ανιγκό δεν είχε να κάνει μόνο με την εκτίμηση στο πρόσωπό του και ότι εκείνος τον έχει φέρει στον Ολυμπιακό. Είναι πως ο Βαλμπουενά θα... σκυλιάσει, θα παλέψει, θα τρέξει, θα τα δώσει όλα και θα αποτελέσει παράδειγμα για όλους στο γήπεδο.

Υ.Γ. 2 Αθόρυβα Φορτούνης και Ινμπόμ Χουάνγκ (με τη συνδρομή και του Ροντινέι) έχουν... χτίσει 2 από τις 3 φάσεις των γκολ. Ο Κορεάτης με τον Εμβιλά έχουν κάνει απλά τεράστια προσπάθεια στο κέντρο. Τεράστια. Τα έδωσαν όλα.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.