Wyscout Analysis: Γιατί τόσος «ντόρος» με Κβιλιτάια;

Wyscout Analysis: Γιατί τόσος «ντόρος» με Κβιλιτάια;

ΚΒΙΛΙΤΑΙΑ WYSCOUT
Ο Γκιόργκι Κβιλιτάια είναι το πρόσωπο των ημερών στην Κύπρο και το Gazzetta με την πολύτιμη βοήθεια του Wyscout σας εξηγεί το γιατί.

Η περίπτωση της παραμονής ή μη του Γκιόργκι Κβιλιτάια στον ΑΠΟΕΛ κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στην ειδησιογραφία του πρωταθλήματος Cyta. Όχι άδικα, καθώς ο Γεωργιανός έχει το «πακέτο» επιθετικού που κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του.

Χωρίς να έχει μεγάλα νούμερα σε γκολ και ασίστ, ο «Κβίλι» εντυπωσιάζει με «δουλειές» στον αγωνιστικό χώρο που είναι χρήσιμες τόσο για την ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας του, όσο και για την ανάκτηση της κατοχής από τον -εκάστοτε- αντίπαλο.

Το Gazzetta με την πολύτιμη βοήθεια του Wyscout σας παρουσιάζει τα βασικά στοιχεία που κάνουν περιζήτητο τον Γεωργιανό.

Σκόρερ και πασέρ με... μέτρο

Ξεκινάμε από τα πολύ βασικά στατιστικά του Κβιλιτάια, δηλαδή τα γκολ και τις ασίστ που πέτυχε στη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Συνολικά, σε 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο, προκριματικά Conference) «έγραψε» 9 γκολ και 5 ασίστ, με τρια εξ' αυτών (των γκολ) να είναι από την άσπρη βούλα. Ο Γεωργιανός σκόραρε και μια φορά εκτός περιοχής, ενώ τα υπόλοιπα πέντε τέρματα ήρθαν από θέσεις βολής.

Αντιλαμβάνεται κανείς λοιπόν πως δεν μιλάμε για έναν επιθετικό «φονιά», αλλά έναν στράικερ που απλώς κάνει καλά την δουλειά του, ίσως και «χαμηλότερα» σε νούμερα από ότι προσδοκά κανείς.

Κινείται εκτός περιοχής, συμμετέχει στο «χτίσιμο»

Ένα από τα στοιχεία που αρέσει πολύ στους προπονητές του σύγχρονου ποδοσφαίρου είναι ο φορ να συμμετέχει ενεργά στο παιχνίδι, στη δημιουργία των επιθέσεων, και όχι μόνο να εκτελεί. Ο «Κβίλι» το κάνει αρκετά αυτό, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τον χάρτη όπου κινείται σε κάθε ματς.

ΚΒΙΛΙΤΑΙΑ ΧΑΡΤΗΣ

Βλέπουμε πως συνήθως βρίσκεται στην αριστερή πλευρά όπως κάνει επίθεση ο ΑΠΟΕΛ, με σκοπό όχι μόνο (φυσικά) να συμμετέχει στο «χτίσιμο», αλλά και με σκοπό να «τραβήξει» πάνω του τους αμυντικούς και έτσι να ανοίξει χώρο για τους συμπαίκτες του, γενικότερα να αποσυντονίσει τον αντίπαλο. 14.45 πάσες κατά μέσο όρο ανά ματς, με 85.4% αυτών να βρίσκουν αποδέκτη, και 2.25 επιτυχημένες ντρίμπλες κάθε 90' επιβεβαιώνουν τα παραπάνω. Πως δηλαδή δεν είναι μόνο φορ-εκτελεστής.

«Μαχητής με τα όλα του»

Κλείνουμε το σύντομο κείμενο με μια αναφορά σε ένα ακόμη σπουδαίο και ενδιαφέρον στοιχείο του 30χρονου επιθετικού. Τη μαχητικότητά του. Ο Κβιλιτάια είναι ένας παίκτης που θα «βάλει το πόδι στη φωτιά», θα πιέσει αρκετά για να κλέψει μπάλες, θα δώσει μάχες, είτε στο χορτάρι είτε στον αέρα.

Ανά ενενηντάλεπτο δίνει περίπου 30 «μονομαχίες» (30.17), οι 11 εκ των οποίων είναι εναέριες, ενώ σημαντική είναι η συνεισφορά του και στις ανακτήσεις κατοχής, αφού κλέβει μπάλα περίπου 2 φορές σε κάθε αγώνα (1.89 για την ακρίβεια).

Μπορεί τα στοιχεία που είδατε παραπάνω να είναι λίγα, είναι όμως τα σημαντικά, τα ουσιώδη, ώστε να αντιληφθεί κανείς γιατί γίνεται τόσος «ντόρος» γύρω από το όνομά του τις τελευταίες ημέρες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα