Απόλλων - ΑΕΖ 1-0: Τη «βύθισε» ακόμα περισσότερο στον πάτο της βαθμολογίας

Newsroom
Ο Απόλλων Λεμεσού επικράτησε 1-0 της ΑΕΖ στο «Αλφαμέγα» στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της β φάσης του β ομίλου στο πρωτάθλημα CYTA.

Με γκολ του Μπακένγκα στο 70', ο Απόλλων επικράτησε 1-0 της ΑΕΖ σε μια νίκη γοήτρου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των πλέι άουτ. Ουραγοί οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι πολύ δύσκολα δεν θα υποβιβαστούν φέτος.

Τις ευκαιρίες ο Απόλλων, αλλά κράτησε το μηδέν η ΑΕΖ

Ο Απόλλων μπήκε καλύτερα και έκανε την πρώτη φάση στο 5’, όταν το σουτ στην κίνηση του Αρτεάν αποκρούστηκε από τον Μπέκερ με δυσκολία, ένω ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Κρμέντσικ πήγε άουτ. Ο επιθετικός του Απόλλωνα, επτά λεπτά μετά βγήκε απέναντι στον Μπέκερ, αλλά αστόχησε, στην πιο μεγάλη φάση της ομάδας της Λεμεσού μέχρι εκείνο το σημείο. Οι φιλοξενούμενοι, στη συνέχεια, αφού δεν δέχθηκαν κάποιο γκολ στο δυναμικό ξεκίνημα της ομάδας του Πάμπλο Ματσίν, είχαν την πρώτη τους τελική στο 35’, με τον Ντιγκινί να γυρίζει την μπάλα, αλλά την προβολή του Σιφνέου να μη βρίσκει στόχο.

Ευκαιρία η ΑΕΖ με το ξεκίνημα, το γκολ οι γηπεδούχοι

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι, με τον Σιφναίο με τακουνάκι να στέλνει τη μπάλα άουτ. Τελικά, οι γηπεδούχοι πέτυχαν το μοναδικό γκολ στο 70', με δυνατό φαλτσαριστό σουτ από πλάγια θέση και σκόρερ τον Μπακένγκα. Στο 87' ο Μάρκες αστόχησε σε άδειο τέρμα για το 2-0, ενώ το γκολ του Ιωσηφίδη στο 87' ακυρώθηκε ως οφσάιντ για την ΑΕΖ. Η τελευταία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 92, με το σουτ του Μπακένγκα να αποκρούεται από τον Μπέκερ, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ιωσηφίδη (είπε όχι ο Λέουβενμπεργκ).

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων


Απόλλων (Πάμπλο Ματσίν): Λέουβενμπεργκ, Φιλιώτης (66′ Χ. Κυριάκου), Νταρίκουα, Εκπολό, Άδωνη (76′ Πεϊμπέρνς), Γιούρσεβιτς, Κολ, Aρτεάν (46′ Μάρκες) Πέρετζ, Βαλμπουενά (66′ Κοστάκε), Κρμέντσικ (66′ Μπακένγκα).

ΑΕΖ (Βλάντισα Πέτροβιτς): Μπέκερ, Παστελλής, Γιαντάλ (77′ Ιωσηφίδης), Αντωνίου (77′ Χριστοφή), Χρίστου, Σάμπο, Σαρφό (70′ Χαραλάμπους), Σλόγκαρ, Σάντος (63′ Βάλντι), Σιφναίος (63′ Kλε), Ντιγκινί.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα