Βέλγιο - Σουηδία: Πρωτοβουλία Λίντελοφ να διακοπεί το παιχνίδι, όλοι γνώριζαν τι είχε συμβεί πριν το ματς

Βέλγιο - Σουηδία: Πρωτοβουλία Λίντελοφ να διακοπεί το παιχνίδι, όλοι γνώριζαν τι είχε συμβεί πριν το ματς

bet365

Ο αρχηγός της Σουηδίας, Βίκτορ Λίντελοφ, ζήτησε να μην ολοκληρωθεί ο αγώνας της χώρας του για τα προκριματικά του Euro 2024 με το Βέλγιο, αφού δύο Σουηδοί οπαδοί σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς σε τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες το βράδυ της Δευτέρας.

Ο αγώνας στο στάδιο «King Baudouin» μεταξύ Βελγίου και Σουηδίας διεκόπη στο ημίχρονο αφού ένα ζευγάρι, που φέρεται να φορούσε φανέλες της Σουηδίας, πυροβολήθηκε στην πόλη πριν από τον αγώνα. Οι υποστηρικτές των Σκανδιναβών ήταν κλειδωμένοι μέσα στο γήπεδο μέχρι τις 4 το πρωί, ενώ οι Σουηδοί διεθνείς οδηγήθηκαν στο αεροδρόμιο υπό τη συνοδεία της αστυνομίας.

Το σκορ ήταν 1-1 τη στιγμή που ο αγώνας διακόπηκε. Ο Βίκτορ Γκιόκερες έδωσε προβάδισμα στη Σουηδία στο 15ο λεπτό, αλλά ο Ρομέλου Λουκάκου ισοφάρισε για το Βέλγιο αμέσως μετά το ημίωρο.

Ο Λίντελοφ αρχηγός της Σουηδίας, επέμεινε ότι «δεν υπάρχει λόγος να τελειώσει ο αγώνας», δεδομένου ότι το Βέλγιο έχει ήδη προκριθεί στο Euro 2024, ενώ η Σουηδία δεν μπορούσε να το κάνει ούτε μαθηματικά. «Το Βέλγιο έχει ήδη προκριθεί και εμείς δεν έχουμε την ευκαιρία να φτάσουμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, οπότε δεν βλέπω λόγο να παίξουμε», είπε ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της βελγικής FA, Μανού Λερουά, αποκάλυψε ότι τα νέα της επίθεσης έγιναν γνωστά πριν από τον αγώνα, αλλά επετράπη να ξεκινήσει το ματς αφού ζητήθηκε η γνώμη της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας. «Δέκα λεπτά πριν τον αγώνα, άρχισαν να έρχονται αναφορές για το τι είχε συμβεί γύρω από το γήπεδο. Σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες ασφαλείας και τάξης, ανακοινώθηκε αν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τον αγώνα», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο Λερουά εξήγησε επίσης ότι η απόφαση να διακοπή το παιχνίδι ελήφθη μετά την ενημέρωση του Λίντελοφ ότι οι παίκτες της Σουηδίας δεν ήθελαν να παίξουν στο δεύτερο ημίχρονο. «Μετά το πρώτο ημίχρονο, ο αρχηγός της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι δεν ήθελε να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο. Τότε ήταν σημαντικό να συζητήσουμε με την αστυνομία πώς θα μπορούσαμε να εκκενώσουμε καλύτερα το γήπεδο. Η απόφαση ελήφθη στο υψηλότερο επίπεδο στις 23.45. Σταθερά κοιτάξαμε πώς θα μπορούσαμε να οδηγήσουμε καλύτερα τον κόσμο έξω. Οι Σουηδοί οπαδοί έλαβαν αστυνομική συνοδεία, οι παίκτες έφυγαν με αστυνομική συνοδεία στο αεροδρόμιο για να πετάξουν πίσω στην πατρίδα τους».

Ερωτηθείς εάν ο αγώνας θα συνεχιστεί αργότερα ή εάν μπορεί να επαναληφθεί από την αρχή, ο διευθύνων σύμβουλος της βελγικής ομοσπονδίας απάντησε: «Μόνο ο χρόνος θα δείξει. Είναι σουρεαλιστικό αυτό που συνέβη. Οι παίκτες κατάλαβαν γρήγορα στο ημίχρονο ότι η κατάσταση ήταν σοβαρή, αλλά πρώτα έπρεπε να επιβεβαιώσουμε τα γεγονότα. Όσο για τους Βέλγους παίκτες: Επιτρεπόταν σε όλους να φύγουν όπως είχε συμφωνηθεί. Άλλοι πήγαν σπίτι τους, άλλοι στο ξενοδοχείο των παικτών».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρου είπε ότι το κίνητρο πίσω από την επίθεση ήταν ότι τα θύματα ήταν Σουηδοί. «Χθες το βράδυ τρία άτομα έφυγαν για ένα υπέροχο ποδοσφαιρικό πάρτι. Δύο από αυτούς έχασαν τη ζωή τους σε μια βάναυση τρομοκρατική επίθεση», είπε. Ο δράστης στόχευσε συγκεκριμένα Σουηδούς οπαδούς που βρίσκονταν στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσουν τον αγώνα με το Βέλγιο. «Δύο Σουηδοί οπαδοί έχουν πεθάνει. Ένα τρίτο άτομο αναρρώνει από σοβαρούς τραυματισμούς».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα