Τότεναμ – Μπράιτον 2-1 (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Τότεναμ – Μπράιτον 2-1 (vids)

bet365

Με το 8ο γκολ του Χάρι Κέιν σε Boxing Day και τον Ντέλε Άλι που με τον Μουρίνιο έχει ξαναβρει τον καλό του εαυτό, η Τότεναμ έφτασε στο 2-1 με ανατροπή κόντρα στη Μπράιτον, στο πρώτο ματς του... εορταστικού μενού της Premier League. Αήττητος με 6 νίκες και 2 ισοπαλίες την 26η Δεκεμβρίου στην Premier ο κόουτς των «σπιρουνιών»!

Η Τότεναμ παρουσιάστηκε ιδιαίτερα νωθρή και αυτό δεν θα τη βοηθούσε καθόλου απέναντι στο 4-5-1 με το οποίο είχε παρατάξει τη Μπράιτον ο Γκρέιαμ Πότερ. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μπορούν να κυκλοφορήσουν με σιγουριά τη μπάλα όταν την έπαιρναν στην κατοχή τους και απείλησαν την εστία του Γκατσανίγκα με δυο μακριά σουτ από τους Αλζάτε και Μόουι. Στο 22ο λεπτό, ο Κέιν βγήκε στην πλάτη της άμυνας από τη μπαλιά του Γουίνκς όμως, με οριακό οφσάιντ λόγω της προέκτασης της... μασχάλης που θεωρείται κορμός για τον παίκτη, το VAR ακύρωσε το γκολ. Η Μπράιτον, βρήκε δίχτυα από στημένη μπαλιά, με τον Πασκάλ Γκρος στο 37' να εκτελεί άψογα προς την περιοχή και τον Γουέμπστερ να κερδίζει άπαντες στον αέρα για το 1-0!

Τα πράγματα είχαν γίνει αρκετά πιο δύσκολα για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο που δεν μπορούσε να πάρει κάτι με περισσότερη φαντασία απ' όσους βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο και δεν βοήθησε ο Ράιαν Σεσενιόν στην πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα σε ματς πρωταθλήματος. Ο Χάρι Κέιν στο 53ο λεπτό από κόντρες που τον ευνόησαν βρέθηκε σε θέση βολής, ο Ράιαν απέκρουσε, όμως στο «ριμπάουντ» ο Άγγλος επιθετικός με γυριστό σουτ ισοφάρισε σε 1-1 αρκετά νωρίς όπως θα το ήθελε ιδανικά ο κόουτς της ομάδας του. Αυτό, ήταν το 8ο γκολ του Κέιν σε 5 αναμετρήσεις που μετράει στην καριέρα του την 26η Δεκεμβρίου!

Οι Έρικσεν και Λο Σέλσο κλήθηκαν να συνεισφέρουν στο ματς με την ελπίδα του Μουρίνιο να κάνουν κάτι πολύ περισσότερο από τις προσπάθειες των υπόλοιπων συμπαικτών τους, με τον Δανό να το παίρνει πάνω του σατο 72'! Από μπαλιά προς τα δεξιά για τον Οριέ, αυτός γύρισε στον Ντέλε με τη μια και ο τελευταίος με μονοκόματο ψιλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον Ράιαν για το 2-1 και την ανατροπή. Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος έφτασε πλέον στα 5 τέρματα σε 7 ματς υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο. Μάλιστα, θα μπορούσε να έχει πετύχει ακόμα ένα γκολ, αλλά στο 90' ο Ράιαν απέκρουσε την πολύ ωραία προσπάθεια του μεσοεπιθετικού της Τότεναμ που μάζεψε τη μπάλα με το τακούνι και σούταρε αμέσως με το αριστερό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γκατσανίγκα, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Οριέ, Γουίνκς (68' Έρικσεν), Σισοκό, Σεσενιόν (56' Λο Σέλσο), Λούκας Μόουρα (76' Ντάιερ), Ντέλε, Κέιν

Μπράιτον: Ράιαν, Γουέμπστερ, Ντάφι, Μπερν, Σελότο (83' Μπισούμα), Αλζάτε, Στέφενς, Μπερνάρντο (76' Τροσάρ), Γκρος, Μόουι, Κόνολι (68' Μοπέι)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα