Τσέλσι: Back to the future...

Τσέλσι: Back to the future...

Κώστας Ζάλιαρης
Τσέλσι: Back to the future...

bet365

Λάμπαρντ, Τσεχ, Μακελελέ, Ντρογκμπά για συμβουλές και... μια νέα Τσέλσι που φαίνεται πως αλλάζει ρότα, κυρίως γιατί ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δείχνει να στρέφεται σε ανθρώπους που εμπιστεύεται και ξέρει πόσο εκτιμούν τη μπλε φανέλα...

Η Τσέλσι είναι μια πολύ ιδιαίτερη ομάδα. Είναι ένας σύλλογος που έχει τεράστιο χάσμα από αυτό που παρουσίαζε στην προ Αμπράμοβιτς εποχή και αυτό που έχει φτάσει ν' αποτελεί πλέον με τον Ρώσο μεγιστάνα στην ιδιοκτησία για 16 χρόνια μέχρι στιγμής.

Η Τσέλσι, είναι η ομάδα που... τρώει τους προπονητές ίσως πιο εύκολα από κάθε άλλη ομάδα στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Με τον άνθρωπο στην «κεφαλή», που δεν έχει καθόλου υπομονή και που μάλλον φέτος ίσως να κοιτάζεται στον καθρέφτη και να λέει πως το παράκανε με τον Σάρι, έχοντας όμως στο παλμαρέ του κλαμπ ακόμα ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Οι «μπλε» του Λονδίνου, συχνά – πυκνά αποδεικνύουν πως όσο υπάρχουν τεράστιες προσωπικότητες στο ρόστερ και όσο πιο ... παλιοσειρές αισθάνονται εκείνοι, τόσο θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κουμάντο. Και ίσως να μη γίνεται σε τέτοιο βαθμό όπως το έκαναν στο παρελθόν οι Λάμπαρντ, Τέρι, Ντρογκμπά και Κόουλ, αλλά και πάλι έχουν υπάρξει από το 2012 και μετά τα περιστατικά, οι παίκτες, οι προπονητές που απέδειξαν και με το παραπάνω πως η Τσέλσι είναι η ομάδα των παικτών κι όχι του προπονητή.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, φαίνεται πως αλλάζει πλεύση και επιλέγει να αντισταθμίσει το πολύ δύσκολο καλοκαίρι με το μεταγραφικό εμπάργκο, επιλέγοντας για καίριες θέσεις του συλλόγου ορισμένους ανθρώπους που τους γνωρίζει καλά. Το σημαντικότερο απ' όλα, όμως, είναι πως ο ίδιος γνωρίζει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν προσφέρει στην ομάδα, είναι θρύλοι για το κλαμπ και ξέρουν πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος της Τσέλσι, ώστε να πορευθούν με αυτό το σκεπτικό και να εκτελέσουν τα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν.

Η διαφαινόμενη πρόσληψη του Φρανκ Λάμπαρντ για την άκρη του πάγκου είναι η σημαντικότερη κίνηση, όμως, δεν είναι η μόνη. Ο Άγγλος προπονητής, θρύλος των «μπλε», πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, αρχηγός με τα όλα του, ηγέτης και ένας εκ των πιο μυαλωμένων ποδοσφαιρανθρώπων, θα αναλάβει να κρατήσει το... πηδάλιο του καραβιού. Δίχως εμπειρίες, με μόλις έναν χρόνο στην προπονητική, ο «Φράνκι» απολαμβάνει την τρομερή αγάπη του κόσμου και στη Ντέρμπι Κάουντι κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στον τελικό των playoffs ανόδου, στο ίσως πιο ανταγωνιστικό και δύσκολο πρωτάθλημα που υπάρχει στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Γιατί κακά τα ψέματα, αν δει κανείς την Championship, το επίπεδο των συλλόγων, τις μεταγραφές τους και τα αποτελέσματα που κάθε Σαββατοκύριακό γίνεται το «έλα να δεις», κυρίως προς το φινάλε για τη ζώνη των playoffs, τότε θα καταλάβει την τρομερή συμμετοχή στις υποψηφιότητες για τις λίγες θέσεις που δίνουν... ευκαιρία ζωής στην Premier League και πολλά εκατομμύρια.

Ο Λάμπαρντ, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ρεπορτάζ, έχει αποφασίσει ν' αποδεχθεί την πρόταση του Ρομάν Αμπράμοβιτς, γιατί κέρδισε πίστωση χρόνου για δυο χρόνια και γιατί ξέρει πως τέτοια ευκαιρία μπορεί να μην του παρουσιαστεί ξανά. Στην αγαπημένη του ομάδα, με τέτοια εμπιστοσύνη από το αφεντικό που... δεν έχει καθόλου υπομονή και με αυτοπεποίθηση ως τον ουρανό. Ποιος άλλος κόουτς στη σύγχρονη εποχή της Τσέλσι, πέρα από την τεράστια επιτυχία του Ζοσέ Μουρίνιο από την πρώτη του θητεία, άκουσε ότι θα έχει τουλάχιστον δυο χρόνια για να κριθεί η δουλειά του; Κι αυτό φανερώνει την αλλαγή στον τρόπο σκέψης του Ρώσου αφεντικού της Τσέλσι...

Μαζί με τον Λάμπαρντ, υπάρχουν και ορισμένοι ακόμα στις σκέψεις και τις πράξεις των οποίων θα στηριχθεί το κλαμπ σε πόστα που φαίνεται ότι θα αφορούν αρκετά και το αγωνιστικό κομμάτι και εννοείται πως θα έχουν άμεση συνεργασία και συζητήσεις επί παντός επιστητού με τον Φρανκ Λάμπαρντ.

Ο λόγος, για τους Πετρ Τσεχ, Κλοντ Μακελελέ και με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά... μονίμως παρών στην σουίτα του Αμπράμοβιτς με τους δυο άνδρες να έχουν εξαιρετική σχέση, όλα στους «μπλε» φαντάζουν πολύ πιο διαφορετικά από αυτά που έχει συνηθίσει μέχρι στιγμής ο κόσμος του συλλόγου.

Ο Τσεχ επιστρέφει έχοντας ολοκληρώσει την 20ετή πορεία του στα γήπεδα και δίχως να έχει ενοχλήσει κανέναν η επιλογή του να προσφέρει και στην Άρσεναλ, θα αποτελέσει τον νέο τεχνικό διευθυντή της Τσέλσι, στη θέση που άφησε τον Νοέμβρη του 2017 ο Μάικλ Εμενάλο.

Ο Κλοντ Μακελελέ θα προστεθεί στο τεχνικό επιτελείο, έχοντας αφήσει τη δουλειά του στην βελγική Έουπεν μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο και έχοντας κάνει κουβέντες με τους διοικούντες τους «μπλε» για τη νέα συνεργασία τους. Ο Γάλλος πρώην χαφ, αγωνίστηκε στην λονδρέζικη ομάδα από το 2003 έως το 2008, αποτέλεσε κομμάτι της τρομερά επιτυχημένης ομάδας που είχε στα χέρια του ο Ζοσέ Μουρίνιο με το πρώτο πρωτάθλημα έπειτα από μισό αιώνα και back-to-back κατακτήσεις της κορυφής της Premier League, πανηγύρισε συνολικά πέντε τρόπαια, έπαιξε και στη Ρεάλ Μαδρίτης και έχει προπονητικές εμπειρίες από τις Παρί Σεν Ζερμέν και Σουόνσι.

Στο staff διαφόρων τμημάτων του συλλόγου, βρίσκονται επίσης οι Τζο Κόουλ, Τόρε Άντρε Φλο, Πάουλο Φερέιρα, Έντι Νιούτον και Κάρλο Κουντιτσίνι. Από ύψωμα και πιο συγκεκριμένα από τη σουίτα του Αμπράμοβιτς θα παρακολουθεί και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, όπως το κάνει αρκετά συχνά – και ενδεχομένως να κάνει ακόμα πιο συχνή την παρουσία του στο «Στάμφορντ Μπριτζ» - ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, που σίγουρα θα κατεβαίνει στο γραφείο του Λάμπαρντ για να μιλήσουν για ό,τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και να συμβουλεύσει σαν φίλος πρώτα απ' όλα κι έπειτα σαν πρώην συμπαίκτης που μαζί έγραψαν ιστορία.

Κι όλα αυτά, πριν το ξεκίνημα μιας χρονιάς όπου το κλαμπ γνωρίζει πολύ καλά ότι θα πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, κάνοντας το ... ξεσκαρτάρισμα αναφορικά με τους πολλούς δανεικούς που έχουν σκορπιστεί δεξιά κι αριστερά. Ο Λάμπαρντ, με την πολύτιμη βοήθεια όσων θα έχει δίπλα του, οφείλει να καλύψει κενά και να κερδίσει βάθος στο ρόστερ, δεδομένου πως θα υπάρχει τη νέα αγωνιστική περίοδο και το Champions League, συγκριτικά με το... εύκολο ταξίδι της περασμένης σεζόν μέχρι και την κατάκτηση του Europa League δίχως ιδιαίτερο κόπο...

Η Τσέλσι δεν θα κοντράρει τις Σίτι και Λίβερπουλ για τον τίτλο στην Premier, θα αποφορτιστεί γιατί θα υπάρχει υπομονή και πίστη στις δυνατότητες του Λάμπαρντ δίχως να υπάρξει δυσαρέσκεια στις πρώτες «στραβές» όπως συνέβαινε με οποιονδήποτε άλλον νέο κόουτς, όμως, η τετράδα δεν θα πάψει ν' αποτελεί αυτοσκοπό, όπως και τα νοκ-άουτ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα