Τότεναμ – Έβερτον 2-2 (vid)

Τότεναμ – Έβερτον 2-2 (vid)

bet365

Η Τότεναμ είχε εξασφαλίσει την τετράδα και τον τερματισμό πάνω από την Άρσεναλ γι' ακόμα μια σεζόν, ολοκληρώνοντας τη φετινή σεζόν με το τελικό 2-2 απέναντι στην Έβερτον. Τρέλα στο δεύτερο ημίχρονο, προσωρινή ανατροπή από τα «ζαχαρωτά» και τρία γκολ σε διάστημα 6 λεπτών!

Βρίσκοντας μια άμυνα που... δεν ήξερε τι να κάνει, η Τότεναμ βρήκε γκολ μόλις στο 3', με τον Ντάιρ να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής και να μη χάνει την ευκαιρία. Τα «σπιρούνια», στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού είχαν τεράστια άνεση και θα μπορούσαν να το έχουν τελειώσει, αλλά απέτυχαν να το κάνουν και η Έβερτον αναθάρρησε. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα «ξύπνησε» μετά το 20ο λεπτό, πήρε μέτρα στο γήπεδο και έκλεισε το πρώτο μέρος με τον έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά πίσω στο σκορ... Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο παρακολουθούσε από τον πάγκο του δίχως να σηκώνεται ιδιαίτερα, αλλά το ύφος του και τα σταυρωμένα χέρια μαρτυρούσαν πως κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος ήταν με την αδυναμία των παικτών του να διατηρήσουν το πάνω χέρι. Κάπως έτσι συνέβαινε και με την Άρσεναλ στο Turf Moor, όμως οι συμπολίτες της Τότεναμ πήρε τη νίκη με σκορ 3-1.

Όσο κι αν η Έβερτον έδειχνε να μπορεί, τουλάχιστον μεσοεπιθετικά, να φτιάξει κάτι καλό για ν' αποφύγει την ήττα σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, μπορούσε ανά πάσα στιγμή να... σβήσει αμυντικά και να δεχθεί γκολ από το πουθενά. Προσωρινά, επιβεβαιώθηκε το καλύτερο σενάριο για τα «ζαχαρωτά» που έκαναν ανατροπή πάρα πολύ γρήγορα! Στο 69' ο Γουόλκοτ γλιστρώντας, πλάσαρε με το αριστερό για το 1-1 και στο 72' ο Τοσούν ήταν εκείνος από τα πόδια του οποίου η μπάλα πέρασε την τελική γραμμή για το 2-1 σε φάση που έγινε... ο χαμός με τις κόντρες! Η Τότεναμ, θα κατάφερνε στο 75' να ισοφαρίσει με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν και το ματς να έχει παρουσιάσει πλέον τρία τέρματα σε 6 λεπτά! Τα «σπιρούνια» κατάφεραν να κλείσουν τη σεζόν αποφεύγοντας την ήττα μπροστά στο κοινό τους και πλέον σκέφτονται αποκλειστικά τον τελικό του Champions League στη Μαδρίτη, την 1η Ιουνίου. Η ομάδα του Ποτσετίνο δεν επέτρεψε στη Σίτι να βρεθεί εκεί, αλλά οι «πολίτες» στέφθηκαν ξανά Πρωταθλητές με το δικό τους 4-1 επί της Μπράιτον.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ – Πίτερς, Αλντερβάιρελντ, Ντάιερ, Ντέιβις, Σισοκό, Έρικσεν, Άλι (46' Γουανιάμα), Λαμέλα (77' Σκιπ), Γιορέντε (77' Γιάνσεν), Λούκας Μόουρα

Έβερτον: Πίκφορντ, Ζούμα, Κιν, Μίνα, Ντιν, Γουόλκοτ, Σνάιντερλιν, Γκιγιέ (65' Γκόμες), Μπερνάρ (65' Λούκμαν), Σίγκουρντσον, Τοσούν

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα