Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ 1-0

Gazzetta team
Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ 1-0

bet365

Ο κεραυνός του Κομπανί έδωσε νίκη... τίτλου στη Σίτι (1-0 τη Λέστερ), αφού οι Πολίτες βρέθηκαν ξανά στην κορυφή της Premier League. Mε τρίποντο κόντρα στην Μπράιτον η Μάντσεστερ κατακτά το 2ο διαδοχικό πρωτάθλημα.

Ο Κομπανί πέτυχε το 20ο γκολ του με τη Σίτι, αλλά αυτή η βολίδα ήταν το σημαντικότερο τέρμα στην καριέρα του. Ο αρχηγός των Πολιτών με έναν... κεραυνό έδωσε τρίποντο για τίτλο στη Σίτι, αφού με το 1-0 κόντρα στη Λέστερ έστειλε την ομάδα του στην 1η θέση. Με την 31η αλλαγή στην κορυφή της Premier League, η Σίτι έχει 95 βαθμούς, έναν περισσότερο από τους Κόκκινους. Την τελευταία αγωνιστική η Μάντσεστερ φιλοξενείται από την αδιάφορη Μπράιτον και αν πετύχει την 14η σερί νίκη θα πάρει το πρωτάθλημα.

Η Σίτι μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε, αλλά η Λέστερ ήταν εξαιρετική στο ανασταλτικό της κομμάτι. Μάλιστα, στο 8ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο γκολ, όταν από το σουτ του Περέιρα ο Κομπανί με σωτήρια προβολή κράτησε το μηδέν. Το άγχος και η πίεση έκαναν την εμφάνισή τους και ο εκνευρισμός ήταν ορατός στις προσπάθειες των Πολιτών. Μάλιστα, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 32ο λεπτό για να κάνει η Σίτι την πρώτη μεγάλη φάση, όταν από την κεφαλιά του Αγουέρο η μπάλα βρήκε στο δοκάρι κι έπειτα έδιωξε εντυπωσιακά ο Σμάιχελ.

Στην επανάληψη, η Μάντσεστερ μπήκε αποφασισμένη να σκοράρει. Φουλ πίεση και στο 52' πλησίασε το τέρμα, αλλά ο Στέρλινγκ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Η είσοδος του Σανέ (στην θέση του Φόντεν) έδωσε ταχύτητα στους γηπεδούχους. Στο 69' η Σίτι άγγιξε το γκολ, αλλά στην προβολή του Αγουέρο, ο Σμάιχελ κράτησε το μηδέν με εντυπωσιακό τρόπο. Ενα λεπτό αργότερα όμως ήρθε το γκολ της λύτρωσης! Ο Κομπανί το πήρε πάνω του και με ένα απίθανο κεραυνό διαμόρφωσε το 1-0, πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο του με τη Σίτι έξω από την περιοχή. Ο Ρότζερς πέρασε στο ματς τον Ιεανάτσο, η Λέστερ εκμεταλλεύθηκε το άγχος της αντιπάλου και στο 87' ο Νιγηριανός έχασε τεράστια ευκαιρία να παγώσει το Ετιχαντ, αφού από θέση βολής... κατάφερε να αστοχήσει! Η Σίτι κράτησε μέχρι το τέλος και βρίσκεται μια ανάσα από τον τίτλο!

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Φόντεν (56' Φόντεν), Γκουντογκάν, Σίλβα (90' + 1' Στόουνς), Μπερνάρντο Σίλβα, Αγουέρο (86' Ζέσους), Στέρλινγκ

Λέστερ: Σμάιχελ, Ρικάρντο Περέιρα, Έβανς, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Ολμπράιτον (86' Γκρέι), Τίλεμανς (75' Μπαρνς), Εντιντί, Τσιντουρί, Μάντισον (80' Ιεανάτσο), Βάρντι

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα