Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0

Δημήτρης Βέργος
Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0

bet365

Η εκπληκτική Έβερτον έκανε... φύλλο και φτερό την κάκιστη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-0), με τους Κόκκινους Διαβόλους να χάνουν σημαντικό έδαφος στη μάχη για την τετράδα.

Μετά τον αποκλεισμό από το Champions League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ως αποκλειστικό στόχο την είσοδο στην τετράδα στην τελική ευθεία της σεζόν. Ωστόσο, στο «Γκούντισον Παρκ», οι παίκτες του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ δεν... εμφανίστηκαν στο γήπεδο και το πλήρωσαν ακριβά γνωρίζοντας τη συντριβή με 4-0 από μια εκπληκτική Έβερτον που δεν χαριζόταν! Πέρα από την πολύ άσχημη εικόνα, το αποτέλεσμα αυτό έχει ως συνέπεια οι «Κόκκινοι Διάβολοι» να χάσουν έδαφος στη μάχη για την έξοδο στο Champions League, κι ενώ ακολουθούν μεγάλα ματς απέναντι σε Σίτι και Τσέλσι.

Τα «Ζαχαρωτά» ήταν... γλύκισμα στο πρώτο μέρος και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στη Γιουνάιτεντ που δεν μπορούσε να δημιουργήσει απολύτως τίποτα. Η Έβερτον μπήκε φιουριόζα, πιέζοντας από το ξεκίνημα και στο 13' πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν το δυνατό πλάγιο του Ντιν δημιούργησε πρόβλημα στην άμυνα της Γιουνάιτεντ με τον Ριτσάρλισον με ένα εναέριο γυριστό να τελειώνει όμορφα τη φάση. Το 1-0 έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Μάρκο Σίλβα, οι οποίοι στο 28' με μια σουτάρα του Σίγκουρντσον από μακρινή απόσταση έγραψαν το 2-0! Απέναντι στα δύο γκολ της Έβερτον στο πρώτο μέρος οι «Κόκκινοι Διάβολοι» είχαν να παρουσιάσουν μόνο μια λόμπα του Ράσφορντ σε αντεπίθεση στο 24', η οποία πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Σόλσκιερ προχώρησε σε δύο γρήγορες αλλαγές με τους Γιανγκ και ΜακΤόμινεϊ να περνούν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η εικόνα δεν άλλαξε ουσιαστικά. Η κατρακύλα της Γιουνάιτεντ συνεχίστηκε στο 56' όταν μετά από απομάκρυνση του Ντε Χέα σε κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Ντιν, ο οποίος με ένα ξερό σουτ έκανε το 3-0 μέσα σε αποθέωση στο Γκούντισον Παρκ! Η φόρα των «Ζαχαρωτών» δεν είχε σταματημό και στο 64' η διάλυση της Γιουνάιτεντ συνεχίστηκε, όταν ο Σίγκουρντσον έβγαλε τετ-α-τετ τον Γουόλκοτ με τον τελευταίο να πλασάρει τον Ντε Χέα για το 4-0!

Εκεί τα «Ζαχαρωτά» πάτησαν φρένο, αν και η Γιουνάιτεντ σε κάθε φάση στα μετόπισθεν έδειχνε να καταρρέει, ενώ μπροστά είχε το πρώτο σουτ στον στόχο στο 86' με τον Μαρσιάλ... Το τελικό 4-0 βοήθησε την Εβερτον να σκαρφαλώσει στην 7η θέση, με τους «Κόκκινους Διαβόλους» πλέον να πρέπει να βγάλουν αντίδραση στα μεγάλα ματς που έρχονται αν θέλουν να εξασφαλίσουν μία θέση στο Champions League την επόμενη σεζόν.

Έβερτον (Μάρκο Σίλβα): Πίκφορντ, Κόουλμαν, Κιν, Ζούμα, Ντιν (76' Τζάγκιελκα), Σνέιντερλιν, Γκέιγ (76' ΜακΚάρθι), Σίγκουρντσον, Μπερνάρντ, Ριτσάρλισον (51' Γουόλκοτ), Κάλβερτ-Λιούιν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Ντάλοτ, Σμόλινγκ, Λίντελεφ, Τζόουνς (46' Γιάνγκ), Μάτιτς, Φρεντ (46' ΜακΤόμινεϊ), Πογκμπά, Μαρσιάλ, Ράσφορντ (77' Περέιρα), Λουκάκου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα