Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1

Gazzetta team
Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1

bet365

Αφού απέκλεισαν τους Κόκκινους Διάβολους στο κύπελλο, οι Λύκοι τους νίκησαν και στην Premier League (2-1) και την αγχώνουν πολύ σε ό,τι αφορά την είσοδο στην 4άδα. Υποβιβάστηκε και μαθηματικά η Φούλαμ.

Στο Molineux κινδυνεύουν να... θαφτούν τα όνειρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για κατάκτηση κάποιου τίτλου ή για την έξοδο στο Champions League, αφού μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο, ήρθε και η ήττα για το πρωτάθλημα. Οι Κόκκινοι Διάβολοι δέχθηκαν για τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι -για οποιαδήποτε διοργάνωση- δύο γκολ (δεν είχαν δεχθεί περισσότερα από ένα στα πρώτα 9 ματς του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ) και έτσι έχασαν το προβάδισμα που πήραν από νωρίς με το παρθενικό γκολ του ΜακΤόμινεϊ, κινδυνεύοντας πλέον να χάσουν και το εισιτήριο για το Champions League, αφού τα ματς που απομένουν λιγοστεύουν και κάθε απώλεια πονάει διπλά...

Και να σκεφτεί κανείς ότι το ματς άρχισε ιδανικά για τη Γιουνάιτεντ. Μεγάλη ευκαιρία του Λουκάκου στο 5' με κοντινή κεφαλιά, γκολ του ΜακΤόμινεϊ στο 13' με διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής (0-1), νέα μεγάλη ευκαιρία με την... χαλαρή κοντινή κεφαλιά του Λίνγκαρντ στο 17'. Οι παίκτες του Σόλσκιερ έδειχναν διατεθειμένοι να καθαρίσουν από νωρίς το παιχνίδι αλλά στο 25' το λάθος του Φρεντ, έξω από την περιοχή του Ντε Χέα, οδήγησε στο 1-1 από το πλασέ του Ζότα μετά την κάθετη του Ραούλ. Και κάπως έτσι, ένα ματς που κυλούσε τέλεια για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με ευκαιρία του Λουκάκου, έγινε και πάλι δύσκολο αφού οι γηπεδούχοι ήταν "ζωντανοί". Και τυχεροί.

Αυτό φάνηκε όχι μόνο στο πώς ισοφάρισαν, αλλά και στο πώς έφεραν τούμπα το ματς: Στο 55' ο Ρουί Πατρίσιο με μεγάλη επέμβαση στην κοντινή κεφαλιά του ΜακΤόμινεϊ κράτησε το 1-1, στο 57' ο Γιανγκ έχασε την μπάλα και είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για το φάουλ στον Ζότα, στο 77' ο Ντε Χέα έκανε απίστευτο -για αυτόν- λάθος και ο Σμόλινγκ με τάκλιν έβαλε αυτογκόλ για το 2-1 της Γουλβς! Με λίγα λόγια, τίποτα δεν πήγαινε όπως ήθελε η Γιουνάιτεντ, η οποία στα τελευταία λεπτά κινδύνεψε να δεχθεί και τρίτο γκολ: Αρχικά με το... παραλίγο δεύτερο αυτογκόλ του Σμόλινγκ (90'), στη συνέχεια με το οριζόντιο δοκάρι στο τετ α τετ του Καβαλέιρο (93'). Αρκούσε και το 2-1, όμως, για να γίνει η ζημιά...

Γουλβς (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Ρουί Πατρίσιο, Μπένετ, Κόντι, Μπόλι, Ντόχερτι, Βινιάγκρε (76' Τζόνι), Ρούμπεν Νέβες (83' Σάις), Ντεντόνκερ, Μουτίνιο, Ζότα (72' Καβαλέιρο), Ραούλ.

Μάντσεστερ Γιουν. (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χα, Γιανγκ, Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Σο, Φρεντ (65' Τζόουνς), ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Ντάλοτ (84' Αντρέας Περέιρα), Λίνγκαρντ, Λουκάκου (73' Μαρσιάλ).

Η Γουότφορντ... υποβίβασε τη Φούλαμ
Στόχος είναι η 7η θέση, η οποία υπό προϋποθέσεις θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Και σε αυτό το πλαίσιο καθάρισε εμφατικά με 4-1 τη Φούλαμ, που με τη σειρά της δεν μπορεί πλέον με τίποτα να σώσει την κατηγορία, καθώς υποβιβάστηκε και μαθηματικά. Ο Μπάμπελ (33') είχε ισοφαρίσει προσωρινά το γκολ του Ντουκουρέ (23'), αλλά στο β' μέρος οι γηπεδούχοι ξέσπασαν και σε 12 λεπτά έβαλαν ακόμα τρία (63' Χιουζ, 69' Ντίνι, 75' Φεμενία), στέλνοντας τους Λονδρέζους οριστικά στην Championship.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα