Η ζωή στην Τότεναμ χωρίς τον Κέιν...

Η ζωή στην Τότεναμ χωρίς τον Κέιν...

Κώστας Ζάλιαρης
Η ζωή στην Τότεναμ χωρίς τον Κέιν...

bet365

Η απουσία του Κέιν για το επόμενο δίμηνο αλλά και όσο κρατήσει η συμμετοχή του Σον στο Asian Cup στερεί σημαντικό ποσοστό των γκολ από την Τότεναμ (και) στη φετινή της προσπάθεια στην Premier League.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Γιουβέντους – Μίλαν! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Από το 2016, όταν τα «σπιρούνια» άρχισαν πλέον πιο δυναμικά από ποτέ ν' αποτελούν διεκδικητές του τίτλου στο κορυφαίο πρωτάθλημα, μέχρι και αυτή την εποχή, ο Χάρι Κέιν έχει υποστεί μονάχα δυο τραυματισμούς που τον έχουν κρατήσει εκτός δράσης για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα, μαζί και με το πρόβλημα που αποκόμισε την περασμένη Κυριακή στον αριστερό του αστράγαλο.

Ο Άγγλος στράικερ, η... κολόνα της γραμμής κρούσης της Τότεναμ, τη μέρα που έμαθε ότι θα μείνει εκτός πλάνων του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο μέχρι και τις αρχές Μαρτίου, συμπλήρωσε 8 χρόνια από την ημέρα που έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο.

Σε αυτό το διάστημα έχει σημειώσει περισσότερα γκολ (176) σε λιγότερες συμμετοχές (309) από τον Κριστιάνο Ρονάλντο (156 τέρματα σε 358 ματς στο ίδιο χρονικό διάστημα), με τον Λιονέλ Μέσι να είναι μονάχα εκείνος που ξεπερνά τον φορ των Λονδρέζων στους αριθμούς με τα 265 γκολ σε 340 εμφανίσεις στην 8ετία από τη στιγμή που έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως επαγγελματίας με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Ο Χάρι Κέιν, έδειξε από την πρώτη στιγμή, την περασμένη Κυριακή, πως το πρόβλημά του ήταν αρκετά σοβαρό αφού έπεσε στον αγωνιστικό χώρο στο σφύριγμα της λήξης κι αργότερα δεν μπορούσε καλά – καλά να περπατήσει. Η ζημιά στον αριστερό του αστράγαλο, θα τον διατηρήσει εκτός για περίπου ένα δίμηνο, μέσα στο οποίο υπάρχουν τα δυο παιχνίδια με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ για τους «16» του Champions League, υπάρχει ο επαναληπτικός ημιτελικός με την Τσέλσι για το Carabao Cup, ενώ, υπάρχει αναμέτρηση με τους «μπλε» και την Άρσεναλ για το πρωτάθλημα.

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, έχει δει φέτος τον Κέιν να πετυχαίνει 14 γκολ και να έχει 4 ασίστ στο πρωτάθλημα, πράγμα που σημαίνει ότι στο σύνολο των 46 τερμάτων που έχει μετρήσει η ομάδα του μέχρι και την 22η αγωνιστική της «κούρσας», ο διεθνής φορ έχει συνεισφέρει στο 39% με τη συμμετοχή του σε συνολικά 18 γκολ!

Το ποσοστό, είναι κάτι περισσότερο από το 1/3, όπως ισχύει και σε γενικότερο πλαίσιο αναφορικά με τα τέρματα των «σπιρουνιών» στην Premier League, από την ημέρα που ανέλαβε το «τιμόνι» της ομάδας ο Ποτσετίνο. Σε επίπεδο πρωταθλήματος, η Τότεναμ έχει σκοράρει 333 φορές με τον Αργεντινό στην άκρη του πάγκου και ο Χάρι Κέιν έχει πετύχει 119 από αυτά τα γκολ μόνος του, επίδοση που μεταφράζεται σε ποσοστό 36%!

Ανάλογο χρονικό διάστημα, όπως αυτό που αναμένεται ν' απουσιάσει ο ποδοσφαιριστής για φέτος, είχε μείνει εκτός και τη σεζόν 2016-2017, λίγο αφότου ο σύλλογος είχε κυνηγήσει με... μανία την κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου, αλλά με το 2-2 στο παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία ως Battle of the Bridge στην έδρα της Τσέλσι, η Λέστερ στέφθηκε και μαθηματικά Πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Τον Σεπτέμβρη του 2016, λοιπόν, ο Κέιν είχε χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για 49 ημέρες, μέχρι και τις αρχές του Νοέμβρη, χάνοντας συνολικά 11 παιχνίδια.

Έπαιξε στις 18/9 σκοράροντας στο 1-0 επί της Σάντερλαντ και επέστρεψε στις 6/11, σκοράροντας ξανά στο 1-1 με την Άρσεναλ.

Στο μεσοδιάστημα, η ομάδα είχε τα εξής αποτελέσματα στο πρωτάθλημα:

Μίντλεσμπρο – Τότεναμ 1-2

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 2-0

Γουέστ Μπρομ – Τότεναμ 1-1

Μπόρνμουθ – Τότεναμ 0-0

Τότεναμ – Λέστερ 1-1

Αναφορικά με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στο Champions League, ο Κέιν έχασε το 1-0 επί της ΤΣΣΛΑ στη Μόσχα, το 0-0 με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν στη Γερμανία και την ήττα με σκορ 1-0 από τους Γερμανούς στο δεύτερο ματς στο Λονδίνο.

Επιπλέον, είχε απουσιάσει και στους «16» του Λιγκ Καπ, όπου η Λίβερπουλ ξεπέρασε το εμπόδιο των «σπιρουνιών» με το εκτός έδρας 2-1.

Αργότερα μέσα στην ίδια σεζόν θα έχανε επιπλέον 24 μέρες από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τις αρχές Απρίλη, χάνοντας απλά τρία παιχνίδια, τα οποία όμως ήταν όλα νικηφόρα για το σύνολο του Ποτσετίνο (2-1 τη Σαουθάμπτον, 2-0 τη Μπέρνλι και 3-1 τη Σουόνσι).

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι και λίγο πιο δύσκολα, δεδομένου πως θα λείψει και ο Σον λόγω της συμμετοχής του στο Asian Cup. Ο Νοτιοκορεάτης άσος, φέτος είναι εξαιρετικός για την Τότεναμ και μάλιστα γλίτωσε και την απουσία δυο ετών από τις ποδοσφαιρικές του υποχρεώσεις αφού δεν χρειάζεται πλέον να πάει στρατό. Μπορεί η παρουσία της εθνικής ομάδας της πατρίδας του στο Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία να τον άφησε με κλάματα παρά την τρομερή νίκη επί της Γερμανίας στο τελευταίο ματς του ομίλου, ωστόσο, πήρε τη διοργάνωση Asian Games στα τέλη του Αυγούστου με το τμήμα κ-23 κι έτσι απέφυγε τη θητεία.

Μαζί με τον Κέιν, έχουν σκοράρει 22 φορές στη φετινή Premier League, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 47,8% των γκολ του συλλόγου! Σχεδόν τα μισά! Και αυτά τα μισά, για το επόμενο διάστημα, ο Ποτσετίνο πρέπει να τα ψάξει πλέον στους Γιορέντε και Λούκας Μόουρα...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα