Μπράιτον - Άρσεναλ 1-1

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Μπράιτον - Άρσεναλ 1-1

bet365

Η Άρσεναλ προηγήθηκε, αλλά δεν κατάφερε να φύγει με νίκη από την έδρα της Μπράιτον. Το τελικό 1-1 την άφησε χωρίς νίκη εκτός έδρας για τρίτο ματς.

Η Άρσεναλ είχε πετύχει 2+ γκολ σε όλες τις εξόδους της μέχρι τώρα, αλλά η Μπράιτον αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Η ομάδα του Χιούτον μπορεί να διατήρησε την παράδοση, που τη θέλει να μην κερδίζει ποτέ στην Boxing Day στην Premier League, όμως δεν ηττήθηκε από τους κανονιέρηδες και στο τέλος ίσως να ήταν εκείνη που πίστευε ότι άξιζε περισσότερα από το 1-1.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους Λονδρέζους και στο 4’ ο Ομπαμεγιάνγκ έφτασε μία ανάσα από το 0-1. Ο Γκαμπονέζος, όμως, δεν χρειάστηκε και πολύ για να ανοίξει το σκορ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα στο 7’ με άψογο πλασέ. Η συνέχεια δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι παίκτες του Έμερι, που για τα επόμενα λεπτά είχαν τον έλεγχο, αλλά είδαν την Μπράιτον να ανεβάζει ρυθμό και να φτάνει στην ισοφάριση στο 35’. Κόρνερ για την Άρσεναλ, κόντρα για τους γηπεδούχους, ασυγχώρητο λάθος του Λίχσταϊνερ και ο Λοκάντια πρόλαβε τον Λένο για να κάνει το 1-1.

Ο ρυθμός ανέβηκε, με τον Πρέπερ να φτάνει πολύ κοντά στο 2-1 για την Μπράιτον με το ξεκίνημα της επανάληψης, που βρήκε τους παίκτες του Χιούτον πιο αποφασισμένους. Οι αλλαγές του Έμερι δεν βοήθησαν και πολύ την ομάδα του, με τους γηπεδούχους να χάνουν τις καλύτερες ευκαιρίες και να δείχνουν πιο οργανωμένοι. Οι κλασικές ευκαιρίες έλειψαν από την επανάληψη και παρά την προσπάθεια της Άρσεναλ για πίεση στο τέλος, τίποτα δεν άλλαξε. Συνολικά οι Λονδρέζοι έκαναν μόλις 7 τελικές προσπάθειες εντός έδρας (χαμηλότερος αριθμός φέτος) και μόλις 1 στο δεύτερο μέρος. Το 1-1 αφήνει τους κανονιέρηδες με μία νίκη στις πέντε τελευταίες εξόδους τους, χάνοντας έδαφος στη μάχη της τετράδας.

Μπράιτον (Κρις Χιούτον): Ράιαν, Μοντόγια, Ντάφι, Μπαλογκούν, Μπερνάρντο, Στίφενς, Μαρτς, Πρέπερ, Γκρος, Λοκάντια (86’ Νοκαέρ), Μάρεϊ (79’ Αντόνε)

Άρσεναλ (Ουνάι Έμερι): Λένο, Κολάσινατς, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί (70’ Μέιτλαντ-Νάιλς), Λίχσταϊνερ, Γκεντουζί, Τζάκα, Τορέιρα, Οζίλ (46’ Ιβόμπι), Λακαζέτ (62’ Ράμσεϊ), Ομπαμεγιάνγκ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα