Τσέλσι - Λέστερ 0-1

Δημήτρης Ρούσσος
Τσέλσι - Λέστερ 0-1

bet365

Με γκολ του Τζέιμι Βάρντι (51') η Λέστερ «πάγωσε» το Στάμφορντ Μπριτζ, υποχρεώνοντας στην πρώτη εντός έδρας ήττα στη φετινή σεζόν την Τσέλσι, που έχασε και την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά του -11 από την κορυφή και να εκμεταλλευτεί την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι.

Με έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες, οι Λονδρέζοι αντλούσαν τη δύναμή τους από την έδρα τους στη φετινή σεζόν. Η επίσκεψη της Λέστερ ωστόσο ανάγκασε τον Μαουρίτσιο Σάρι για πρώτη φορά να φύγει «πληγωμένος» από το Στάμφορντ Μπριτζ, με το αήττητο να τελειώνει στον δέκατο αγώνα για τους κακούς «μπλε» με το 0-1 των «αλεπούδων».

Μόλις στο 2’ καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή της Τσέλσι στο παιχνίδι, με τον Λουίζ να κάνει τρομερή φαλτσαριστή μπαλιά πίσω από το κέντρο, τον Γουίλιαν να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και για λίγο να μη βρίσκει τη μπάλα, που κατέληξε άουτ.

Στο 18’ ο Πέδρο έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από κόρνερ, αλλά ο Λουίζ στο δεύτερο δεν πρόλαβε τη μπάλα, μπαίνοντας ο ίδιος στα δίχτυα. Η επόμενη σπουδαία στιγμή των Λονδρέζων ήταν στο 33’, όταν ο Αζάρ μπήκε όμορφα από δεξιά στην περιοχή και με «κεραυνό» τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σμάιχελ.

Η μόνη απάντηση στο πρώτο μέρος ήταν το εξαιρετικό σουτ του Εντιντί έξω από την περιοχή, με τον Κέπα να απογειώνεται και να διώχνει σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ανεβασμένο ρυθμό και… άλλο σκορ! Στο 51’ ο Βάρντι βρήκε τον τρόπο να «πληγώσει» την άμυνα των «μπλε» και με ωραίο πλασέ μετά την κάθετη του Μάντισον «έγραψε» το 0-1!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν πολύ, αλλά απείλησαν λίγο, ενώ οι Φάμπρεγας, Ζιρού και Λόφτους-Τσικ δεν προσέφεραν ιδιαίτερα ως αλλαγές. Ο Αλόνσο είδε το πλασέ του στο τετ α τετ με τον Σμάιχελ να σταματάει στη ρίζα του δοκαριού στις καθυστερήσεις, με τις «αλεπούδες» να γίνονται η πρώτη ομάδα που φεύγει με τη νίκη φέτος από το Στάμφορντ Μπριτζ, με την ομάδα του Σάρι να μην μειώνει τη διαφορά από την κορυφή και τη Σίτι, με αυτή να μένει στο -11.

* Ο Βάρντι μετράει 13 γκολ στα τελευταία 15 παιχνίδια με τους «μεγάλους» έξι της Premier League!

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Λουίζ, Αλόνσο, Κόβασιτς (61’ Λόφτους-Τσικ), Ζορζίνιο (75’ Φάμπρεγας), Καντέ, Πέδρο, Αζάρ, Γουίλιαν (61’ Ζιρού)

Λέστερ: Σμάιχελ, Περέιρα, Μόργκαν, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Εντιντί, Μεντί, Τσουντουρί, Μάντισον (82’ Γκρέι), Ολμπράιτον, Βάρντι (84’ Ιεανάτσο)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα